Marian Dima, directorul DRDP Constanţa „Nu e avansată o dată pentru inaugurarea tronsonului Cernavodă - Medgidia"

autostrada_-_lucrari_autostrada.jpgTronsonul Cernavodă - Medgidia din Autostrada Soarelui (A2) a fost inaugurat pe 20 iulie, cu doar câteva zile înainte de organizarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Începând de la acea dată a început să se circule şi pe tronsonul Medgidia - Murfatlar, precum şi pe 11 kilometri din centura Constanţei. Pe tronsonul Cernavodă - Medgidia se circulă însă în regim de drum naţional, cu 80 de kilometri pe oră, pe o singură bandă pe fiecare sens de mers. Amintim că la inaugurare au fost prezenţi premierul Victor Ponta şi numeroşi miniştri şi lideri USL. La acel moment, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, declara că tronsonul Cernavodă - Medgidia din A2 ar putea fi finalizat la sfârşitul lunii august: „Există un grafic care s-a actualizat de când s-a instalat Guvernul USL Ponta, sperăm ca în luna august să fie finalizată (n.r. - Autostrada Soarelui). Termenul este toamna acestui an, dar noi sperăm să facem mai repede. La sfârşitul lunii august, da".

„Sfârşitul lunii august" s-a dus demult, dar nici vorbă despre inaugurarea oficială a tronsonului Cernavodă - Medgidia din A2.

Tronsonul - problemă

autostrada_-_Marin_Dima.jpg

Lucrările la acest tronson din A2 au înregistrat nişte poticneli pentru că francezii de la Colas, care au câştigat iniţial contractul, nu au respectat graficul lucrărilor, ceea ce a dus la rezilierea contractului. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a organizat, ulterior, o nouă licitaţie, care a fost câştigată de consorţiul Astaldi SPA - Max Boegl. Contractul „Proiectarea şi Construcţia Autostrăzii Cernavodă - Medgidia" a fost semnat pe 21 septembrie 2011, data începerii contractului fiind 7 octombrie 2011. Autostrada Cernavodă - Medgidia este parte a Coridorului Pan European IV (Budapesta - Sofia - Thessaloniki). Interesant de remarcat este că tronsonul Cernavodă - Medgidia a trebuia să fie deschis la sfârşitul lunii iulie, dar acest lucru s-a petrecut pe 20 iulie, dată deloc întâmplătoare căci, aşa cum am precizat deja, peste nouă zile de la data inaugurării a avut loc referendumul pentru suspendarea preşedintelui.

autostrada_-_autostrada_Medgidia_Cernavoda.jpg

Circulăm în funcţie de alegeri?

De la inaugurarea din 20 iulie şi până în luna octombrie am luat constant pulsul lucrărilor. În acest interval, pe unele porţiuni din tronson s-au turnat straturi de asfalt. Am remarcat construcţia grupurilor sanitare. Cât despre circulat, s-a circulat tot pe o singură bandă, pe fiecare sens de mers. Ne aflăm la jumătatea lunii noiembrie, cu aproximativ trei săptămâni înainte de alegerile generale din 9 decembrie şi despre inaugurarea oficială, respectiv despre finalizarea lucrărilor acestui tronson din A2 nu se aude nimic.

Pentru a aflat care este stadiul lucrărilor, l-am contractat pe directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa, Marian Dima. Acesta a declarat că „nu este avansată nicio dată oficială pentru inaugurarea tronsonului Cernavodă - Medgidia". „Contractul se încheie în 2013. Lucrările s-au finalizat în principiu. S-au montat separatoarele de căi, adică parapeţii, panourile anti-orbire au fost montate în mare. Se mai lucrează la amenajările din exteriorul căilor de rulare şi la semnalizarea verticală, căci panourile de informare se montează întotdeauna ultimele".

E drept, data la care acest tronson din A2 trebuie finalizat este 4 ianuarie 2013. Ne-am putea însă aşteptat la o inaugurare „cu dedicaţie", având în vedere faptul că pe 9 decembrie au loc alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat? Ne-am putea aştepta la o tăiere de panglică fastuoasă, politizată şi cu sfaturi privind votul din 9 decembrie?

Menţionăm că Marian Dima, şeful DRDP Constanţa a precizat în final: „Nu este exclus ca traficul să se deschidă în curând pe ambele căi, cu restricţii de viteză. Dar nu există o dată oficială". Întrebat cine va decide data, Dima a explicat că este vorba despre Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, deoarece „contractul este direct cu CNADNR".


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un transport agabaritic va circula pe drumuri din județul Constanța

18 Apr 2024 92

Foști șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă

18 Apr 2024 286

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 295

Firme Constanța Acționarii Mamaia SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi, inclusă și propunerea de repartizare a profitului net înregistrat în 2023

18 Apr 2024 219

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 13B

18 Apr 2024 174

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A1

18 Apr 2024 175

MAEUnul dintre cele două grupuri de cetățeni români, care și-au semnalat inițial prezența în Aeroportul Internațional Dubai

18 Apr 2024 175

O firmă din Iași va face curățenie în sediile Direcției Generale Asistență Socială Constanța (DOCUMENT)

18 Apr 2024 319

IGPR InfotraficTrafic dirijat pe DN 7

18 Apr 2024 190

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A2

18 Apr 2024 187

În această noapte, circulația rutieră va fi închisă pe Autostrada A2 București – Constanța! Iată în ce interval orar

18 Apr 2024 365

Cum va fi vremea în Dobrogea în perioada următoare? Anunțul meteorologilor

18 Apr 2024 550

Din cauza fenomenelor meteo extreme, cetățeni români au rămas blocați în Aeroportul Internațional Dubai. Precizări MAE

17 Apr 2024 505

În Portul Mangalia Două drone de tip avion au intrat în dotarea Poliției de Frontieră (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 514

Licitații Tulcea Primăria Horia a cumpărat un tractor în valoare de 43.000 de euro. Iată de la cine (DOCUMENT)

17 Apr 2024 335