Măsurile dispuse de autorităţi în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada minivacanţei de 1 Mai

Colegiul Prefectural a luat în dezbatere, în şedinţa de ieri, măsurile dispuse în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică pentru perioada minivacanţei de 1 Mai, supravegherea condiţiilor de desfacere a produselor agroalimentare şi pentru protecţia stării de sănătate a populaţiei în perioada premergătoare şi în timpul minivacanţei de 1 Mai.

Controale igienico-sanitare la unităţile de alimentaţie publică şi la unităţile de cazare 

Directorul Executiv al Direcţiei de Sănătate Publică a precizat că, în perioada minivacanţei de 1 Mai, Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa va desfăşura acţiuni de control igienico-sanitare în unităţile de alimentaţie publică, unităţile de cazare, laboratoare de patiserie. Sunt echipe pregătite să intervină în caz de nevoie, iar la sediul instituţiei se asigură permanenţa.
 
La rândul său, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa a susţinut că, pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare, s-au constituit colective de lucru şi control în zonele de interes turistic formate din medici veterinari inspectori de stat ai DSVSA Constanţa. În intervalul 24.04.2017 - 28.04.2017, cinci echipe de control acţionează în judeţ, iar pentru intervalul 29.04.2017 - 1.05.2017 se asigură permanenţa la sediu. Inspectorii DSVSA vor verifica unităţile de procesare a produselor alimentare de origine animală, vor verifica respectarea condiţiilor de igienă, ventilaţie şi microclimat pentru lanţul frigorific în toate fazele de prelucrare şi depozitare din unităţile de procesare, dotările cu utilaje şi aparatura corespunzătoare, precum şi amenajările şi locurile de desfacere a produselor de origine animală în sistem stradal.

Protecţia Consumatorului va asigura permanenţa 

Şi reprezentantul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa a precizat că, în perioada 29.04.2017 - 1.05.2017, se va asigura permanenţa în cadrul serviciului de preluare sesizări, la telefon 0241.550.550, şi o echipă de control va fi pregătită în cazul apariţiei unor solicitări sau a unor evenimente deosebite.
Comandamentul Litoral 2017, structură din subordinea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, care va hotărî data de activare a acestuia, va fi activat pe trei zone operaţionale, fiecare zonă având o locaţie unde consumatorii pot formula reclamaţii: Mamaia, Costineşti, Neptun.

Prefectul a solicitat CNAIR un punct de vedere oficial cu privire la demararea lucrărilor pe podul de la Poarta 9 

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa a precizat că toate structurile operative vor acţiona prin activităţi specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi pentru apărarea patrimoniului public şi privat în localităţile urbane şi rurale, în special în staţiunile de pe litoral şi în zonele de agrement. Lucrătorii din cadrul IPJ Constanţa vor desfăşura şi activităţi specifice de verificare a unor agenţi economici din zona staţiunilor litorale cu privire la modul de comercializare a produselor agroalimentare, condiţii de cazare şi respectarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe.
 
Tot pentru preîntâmpinarea producerii unor evenimente neplăcute, în perioada minivacanţei de 1 Mai se vor derula şi o serie de activităţi preventive.
 
Şeful IPJ Constanţa a adus în discuţie situaţia celor două poduri de la Agigea şi de la Poarta 9, pe care circulaţia se desfăşoară cu dificultate din cauza lucrărilor de reparaţii şi, respectiv, a denivelărilor carosabilului. Prefectul judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, a solicitat reprezentantului CNAIR să transmită un punct de vedere oficial cu privire la demararea lucrărilor pe podul de la Poarta 9, precum şi la sensul giratoriu de la descărcarea autostrăzii A4 la intrarea în port.
 
Prim-adjunctul inspectorului-şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa a specificat măsurile dispuse în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică pe timpul minivacanţei de 1 Mai. În funcţie de evoluţia situaţiei operative şi de solicitările IPJ Constanţa, IJJ Constanţa va asigura necesarul de efective pentru menţinerea ordinii publice atât în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, cât şi în celelalte localităţi din judeţul Constanţa.

Jandarmii şi poliţiştii, acţiuni de prevenţie! 

De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Constanţa, în cooperare cu Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanţa, va asigura măsurile de ordine publică la manifestările publice specifice minivacanţei de 1 Mai, care se vor desfăşura în staţiunile de pe litoral.
 
Directorul adjunct al Gărzii de Coastă Constanţa a declarat că se vor lua măsuri de intensificare a activităţilor specifice pentru menţinerea climatului de normalitate în zona de frontieră şi a fluenţei fluxului de persoane şi autovehicule în punctele de trecere a frontierei de stat, respectiv PTF Vama Veche, PTF Negru Vodă şi PTF Ostrov, prin suplimentarea, la nevoie, a personalului necesar efectuării
controlului de frontieră. Se va avea în vedere realizarea unor dispozitive de acţiune la frontieră, dinamice şi eficiente, în vederea combaterii migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere, respectiv a altor fapte care constituie încălcări la regimul juridic al frontierei de stat.
 
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ vor desfăşura cinci controale de prevenire a situaţiilor de urgenţă la campingurile care vor fi deschise pentru primirea turiştilor şi şase controale de prevenire a situaţiilor de urgenţă la amenajările temporare cu afluenţă mare de public propuse a se realiza în perioada următoare.
 

Prefectul judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, a propus întocmirea unei adrese comune Prefectură - ISU care să fie transmisă tuturor primăriilor pentru stabilirea locurilor care au ca destinaţie organizarea de petreceri câmpeneşti, iar Direcţia Silvică să urmărească / supravegheze zonele respective. Conducerea Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral a precizat că activităţile de pregătire a plajelor au demarat din 20.02.2017 şi vor fi finalizate până la 1.05.2017. Până la data de 12.04.2017 au fost amenajate şi predate, conform clauzelor contractuale, către utilizatorii de plaje acele suprafeţe care fac obiectul contractelor de închiriere, urmând ca, până la data de 1.05.2017, să fie finalizate şi acele suprafeţe libere de contract.
 
Reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Constanţa a precizat faptul că, în perioada minivacanţei de 1 Mai, toate bazele ce aparţin DJTS sunt funcţionale. Sunt monitorizate video şi au pază umană asigurată de o firmă privată. Unităţile de alimentaţie publică asigură servirea mesei numai pentru sportivii aflaţi la competiţii şi pregătire în bazele din subordine.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 523

Constanța Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi a Colegiului Prefectural

26 Mar 2024 475

Constanța Primul Colegiu Prefectural va avea loc mâine. Iată ce se află pe ordinea de zi

01 Feb 2024 639

Ce măsuri vor fi luate în județul Constanța pentru sărbatori de iarnă în siguranță

20 Dec 2023 1110

Ultimul colegiu Prefectural Prezentări ale AJOFM Constanța, AJPIS Constanța și ISJ Constanța

23 Oct 2023 951

Constanța Rezultatele provizorii ale Recensământului populației și al locuințelor, prezentate în cadrul Colegiului Prefectural

18 May 2023 1301

UPDATE Direcția Județeană pentru Cultură, Direcția pentru Agricultură Județeană și ITCSMS Constanţa, la bilanț (GALERIE FOTO)

16 Feb 2023 1587

LIVE-TEXT Ședință a Colegiului Prefectural Constanța. Patru instituții prezintă bilanțurile activității pentru anul 2022 (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Feb 2023 1790

LIVE VIDEO-TEXT Colegiul Prefectural al Județului Constanța prezintă raportul de activitate pe anul 2022 (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Feb 2023 1534

Nedeclararea corectă a impozitelor constănțenilor, în vizorul ANAF. Ce raport a prezentat Inspecția Fiscală pentru anul 2022

27 Oct 2022 2357

Colegiul Prefectural, în manieră inedită. Prezentări ale reprezentanților ANIF, ABADL și AJFP Constanța (GALERIE FOTO +VIDEO)

27 Oct 2022 1936

Rapoarte prezentate de instituții constănțene, în ultimul Colegiu Prefectural. Detalii

22 Sep 2022 1078

Constanța Pregătirile pentru noul an școlar, analizate în ultimul Colegiu Prefectural. Ce subiecte au mai fost discutate

01 Sep 2022 1298

Autoritățile locale, pregătite pentru Paște și 1 Mai! Ce efective vor fi pe străzile din județul Constanța (VIDEO)

19 Apr 2022 1911

Constanța ABADL a pregătit plajele pentru perioada sărbătorilor. „Ne așteptăm pentru 1 Mai la un aflux mare de turiști”

18 Apr 2022 1591