Ministerul Dezvoltării Regionale intenţionează modificarea Legii Achiziţiilor având în vedere „contestatarii de profesie“

Municipiul Constanţa riscă să piardă foarte mulţi bani şi timp. Şi chiar mai mult de atât! Oraşul ar putea rămâne un imens şantier, din cauza proiectelor blocate de firmele care contestă toate licitaţiile.
 
Vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a declarat că ministerul intenţionează modificarea legii achiziţiilor având în vedere „contestatarii de profesie“. 

Acesta a dat asigurări că există surse de finanţare pentru proiectele pentru PNDL, problema principală în derularea lor fiind contestatarii achiziţiilor publice, în acest sens urmând să fie dată o ordonanţă de urgenţă pentru simplificarea lucrurilor.
 
„La noi, nu mă feresc să spun lucrul acesta, sunt contestatari de profesie. (...) Sunt multe cazuri de proceduri de achiziţie publică, multe exemple, care durează de ani de zile. Sperăm ca, printr-o ordonanţă de urgenţă, să modificăm legea achiziţiilor publice şi să venim cu îmbunătăţiri ca aceşti contestatari de profesie să suporte şi ei ceva, acolo, ca să nu ne tot împiedicăm în realizarea cât mai repede a obiectivelor“, a spus ministrul Paul Stănescu. 

Citeşte şi:

Lucrări de anvergură din Constanţa, blocate prin contestaţii
Insolvenţa firmei Silvani SRL, amânată pentru 2018. Legături cu Euromateria SRL


Asocierea Euromateria SRL - Rico SRL, „inamicul nr. 1” al proiectelor Constanţei. Blestemul Parcului Arheologic! (documente)

Societăţile care vor să reabiliteze Cazinoul se "duelează" în instanţă. Ce a decis Curtea de Apel Bucureşti?

 
 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

io dixit

08 Dec, 2017 21:04

daca,contestatarul pierde in instanta, firma + managerul + patronul sa plateasca pierdere de timp sub forma de penalitate. sa zicem 10.000 euro/zi. de ce zic firma + managerul + patronul, pentru ca o firma din offshore , cu un singur angajat, managerul, chiar daca pierde, si nu plateste, atunci sa plateasca managerul din buzunar. cred ca in felul asta se mai gindesc inainte de a avea vreun gind. si invers, dac cistiga, atunci cei care au acordat licitatia, sa plateasca ei.

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Nuclearelectrica investește în servicii de montare-demontare schelă (DOCUMENT)

18 Apr 2024 201

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon cumpără stație de autobuz (DOCUMENT)

18 Apr 2024 211

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Castelu, licitație deschisă pentru lucrări montare pavele și borduri pe strada Republicii (DOCUMENT)

18 Apr 2024 230

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Amzacea investește în servicii de întreținere a spațiilor verzi din comună (DOCUMENT)

18 Apr 2024 198

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a atribuit un contract pentru repararea instalațiilor de bord a Navei Școală Mircea. Iată ce firmă a câștigat (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 317

Licitații Constanța Primăria Techirghiol va reabilita Biblioteca Orășenească și Grădinița cu Program Prelungit (DOCUMENT)

17 Apr 2024 270

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și o firmă din județul Prahova au parafat un contract de aproape 30.000 de euro. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

17 Apr 2024 368

Licitații Tulcea Primăria Horia a cumpărat un tractor în valoare de 43.000 de euro. Iată de la cine (DOCUMENT)

17 Apr 2024 338

Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța a lansat două licitații Președintele Mihai Lupu – „CJC va depune plângere penală“ - VIDEO

17 Apr 2024 450

Licitații Constanța Lenox Prod SRL, furnizorul de bocanci de protecție la SNTFC „CFR Călători“ SA

16 Apr 2024 488

Cumpărări directe Constanța Primăria Comunei Independența, licitație deschisă pentru servicii de proiectare (DOCUMENT)

15 Apr 2024 473

Cumpărări directe Constanța Primăria Cuza Vodă investește în întreținerea străzilor împietruite din comună. Iată firma câștigătoare (DOCUMENT)

15 Apr 2024 590

Cumpărări directe Constanța Primăria Seimeni cumpără tobogan complex (DOCUMENT)

15 Apr 2024 379

Cumpărări directe Constanța Primăria comunei Cobadin investește în servicii de toaletare a arborilor (DOCUMENT)

15 Apr 2024 743

Licitații Constanța Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA cumpără servicii de mentenanță pentru sistemul de gospodărire calitativă a apei din canalele navigabile (DOCUMENT)

15 Apr 2024 319