Moş Crăciun vine la Cumpăna cu daruri pentru copii, profesori şi bătrâni (galerie foto)

Luna decembrie este, pentru fiecare dintre noi, perioada cea mai aşteptată din an, datorită sărbătorilor de iarnă, când, alături de cei dragi, aşteptăm să petrecem momente minunate şi să oferim daruri.
 
După ce, în seara magică de Moş Nicolae, reprezentanţii administraţiei publice din Cumpăna au aprins mii de beculeţe pentru a lumina calea Moşului în drumul său către casele copiilor cuminţi, iată că surprizele pregătite pentru aceştia (şi nu numai) continuă. Primarul comunei, ec. Mariana Gâju, ne-a spus: „Moş Nicolae a poposit şi la Primărie, lăsând aici daruri ce au fost împărţite celor 415 prichindei din cadrul Grădiniţelor «Florilor» şi «Sf Maria», dar şi celor 732 de elevi ai Liceului Tehnologic «Nicolae Dumitrescu» din clasele 0-IV“.

Burse şcolare pentru elevii din localitate

Tot pentru a aduce o bucurie elevilor merituoşi, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Comunal Cumpăna din 29 noiembrie, aleşii au aprobat, la rectificarea de buget, alocarea sumelor necesare pentru plata burselor şcolare, „pentru a nu trece sfintele sărbători fără să le fie răsplătite performanţele“. „Nici cei care i-au îndrumat nu vor fi uitaţi, astfel, le vor fi decontate la zi abonamentele cadrelor didactice care fac naveta şi, conform regulamentului stabilit de Consiliul Local Comunal, vor fi recompensaţi şi dascălii care au coordonat elevi cu rezultate deosebite la olimpiadele de nivel naţional. Cert este că avem 264 de elevi bursieri şi cel puţin zece profesori vor fi răsplătiţi pentru că au dovedit implicare şi au pus suflet în educaţia copiilor noştri. Aceştia merită recunoştinţa noastră, a întregii comunităţi“, a precizat primarul comunei Cumpăna.
 
Astfel, săptămâna trecută, Casa de Cultură din localitate a fost gazda evenimentului la care au participat 353 de elevi ai Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ Cumpăna. Aceştia au primit burse şcolare aferente semestrului II din anul şcolar 2016-2017. Astfel, Primăria şi Consiliul Local Cumpăna au acordat 244 de burse de merit, 24 de burse sociale şi cinci burse de studiu. Valoarea totală a burselor se ridică la suma de 32.400 de lei. Nu în ultimul rând, 81 de elevi au primit burse de la Consiliul Judeţean Constanţa, prin programul privind susţinerea elevilor din mediul rural.

Ajutor în prag de sărbători 

Pentru copiii din Cumpăna, venirea lui Moş Crăciun, cu sprijinul autorităţii locale, a devenit o tradiţie. „Va veni Moş Crăciun pentru cei 1.800 de copii ce trăiesc pe raza localităţii noastre. Desigur, Moşul nu va uita copiii de la cantină, dar nici persoanele cu dizabilităţi. Darurile sale vor fi distribuite în unităţile de învăţământ până la vacanţa de iarnă. De asemenea, trebuie să ştiţi că, în preajma sărbătorilor de iarnă, noi nu ne uităm vârstnicii cu pensii mici, cărora le vom oferi pachete“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.
 
Totodată, prin intermediul proiectului „Îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor din comuna Cumpăna aflaţi în situaţie de risc sau abandon şcolar“, derulat de Primăria Cumpăna în parteneriat cu Fundaţia „Principesa Margareta“ a României şi Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, 42 de copii cu rezultate bune la învăţătură care provin din familii cu posibilităţi reduse sau din familii care trec printr-o perioadă dificilă au primit pachete cu alimente de bază - pui, ulei, orez, bulion, paste, mazăre, pate, ciuperci, mălai şi făină -, chiar în pragul sărbătorilor. Pentru ei, acest gest este un real ajutor înainte de Crăciun, în contextul în care veniturile mici abia le permit să trăiască de la o zi la alta.
 
În prag de sărbători, primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, are un îndemn pentru tânăra generaţie: „Învăţaţi, învăţaţi şi nu lăsaţi şcoala cumpăneană să dispară! Respectaţi-vă şi iubiţi-vă dascălii, pentru că sunt cei care formează buni oameni pentru societatea noastră!“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 497

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 624

Primăria Comunei Cumpăna închiriază un spațiu cu destinaţia desfăşurării unor activităţi medicale

23 Mar 2024 539

Locuri de muncă Constanța Primăria comunei Cumpăna angajează îngrijitor copii. Detalii

15 Mar 2024 599

Locuri de muncă Constanța Primăria Cumpăna angajează. Detalii

15 Mar 2024 734

Constanța Continuă lucrările la Centrul Civic din comuna Cumpăna

14 Mar 2024 756

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 825

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 523

Asfalt Dobrogea SRL a bătut palma cu Primăria Cumpăna. O parcare nouă va fi executată în zona blocurilor ANL (DOCUMENT)

29 Feb 2024 607

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 675

Primăria Cumpăna Locuitorii comunei, în anotimpul iubirii. Spectacol extraordinar de Dragobete

25 Feb 2024 549

Știri Constanța Ce mesaj a transmis Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, cu ocazia zilei de Dragobete

24 Feb 2024 535

Știri Constanța Eveniment artistic special de Dragobete, la Cumpăna. “Din Iubire, Pentru Iubire”

23 Feb 2024 570

Primăria Cumpăna, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice unitățile de învățământ din comună

20 Feb 2024 689

Cumpărări directe Constanța Primăria Cumpăna cumpără un nou totem!

20 Feb 2024 687