Notele obţinute de managerii instituţiilor de cultură din Constanţa la evaluare

Consiliul Judeţean Constanţa a aprobat, în şedinţa din 12 martie, proiectul privind constituirea comisiilor pentru evaluarea anuală a managerilor instituţiilor publice de cultură aflate sub autoritatea CJC, pentru anul 2012. Era vorba despre managerii Centrului Cultural Judeţean „Theodor T. Burada”, Teatrului de Stat Constanţa şi Teatrului pentru Copii şi Tineret Constanţa.
Proiectul de hotărâre prevedea că evaluarea managementului va fi organizată în două etape şi anume analiza raportului final de activitate şi susţinerea acestui raport de către manager, în cadrul interviului. „În urma evaluării, comisia elaborează un raport motivat asupra rezultatului obţinut de manager şi face recomandări pentru continuarea sau încetarea mandatului, respectiv reînnoirea contractului de management încheiat cu respectivul manager”, se menţiona în proiect.

Director de nota 10

În ceea ce o priveşte pe Doina Voivozeanu, directorul Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Theodor T. Burada”, aceasta a obţinut, în prima etapă - analizarea raportului anual de activitate - nota 10. În a doua etapă - susţinerea raportului de activitate - nota a fost, de asemenea, 10.
Comisia de evaluare a directorului Centrului a fost formată din Maria Magiru, preşedinte, director al Muzeului de Artă Populară Constanţa, şi membrii Daniel Sărăcescu, conferenţiar universitar doctor în cadrul Facultăţii de Arte a Universităţii „Ovidius” Constanţa, Irina Elena Costencu, inspector Direcţia Coordonare Instituţii Subordonate CJC.
Evaluarea Doinei Voivozeanu a avut loc, potrivit declaraţiilor sale, vineri, 29 martie. Voivozeanu este directorul Centrului Cultural Judeţean „Theodor T. Burada” din 2010. Înainte de asta a condus Şcoala Populară de Arte.

„Mi-am făcut temele”

Cel de-al doilea director evaluat este Lică Gherghilescu, directorul Teatrului de Copii şi Tineret Constanţa. Comisia care l-a evaluat a fost formată din Ştefan Velniciuc, preşedintele comisiei, profesor universitar doctor în cadrul Universităţii I. L. Caragiale Bucureşti, regizorul Alice Barb şi Mihaela Burlacu din cadrul Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate CJC.
Evaluarea lui Lică Gherghilescu a avut loc pe 28 şi 29 martie. Potrivit rezultatelor afişate pe site-ul CJC, directorul Teatrului de Copii şi Tineret a obţinut, atât la etapa de analiză a raportului de activitate, cât şi la susţinerea acestuia, nota 10. Lică Gherghilescu susţine că instituţia pe care o conduce „atinge toţi parametri: activitate, spectacole, încasări”. „Nu am emoţii având în vedere activitatea pe care o are teatrul nostru. Mi-am făcut temele”, a declarat acesta.

Urmează directorul Teatrului de Stat

Cel de-al treilea director al unei instituţii de cultură subordonate CJC care urmează a fi evaluat este Virgil Iosif, directorul Teatrului de Stat Constanţa. Comisia de evaluare este formată din Adrian Găzdaru, preşedinte, directorul Teatrului Municipal „George Bacovia” Bacău, şi din membrii Cristian Şofron, director al Centrului Cultural pentru Unesco „Nicolae Bălcescu” şi Carmen Vasile, directorul Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate - CJC.
Potrivit declaraţiilor lui Iosif, evaluarea sa „va avea loc peste o săptămână sau două, când va stabili comisia”. Întrebat dacă are emoţii, directorul Teatrului de Stat a declarat că nu are niciu motiv să-şi facă griji pentru că „lucrurile merg, se mişcă, teatrul a avut premiere, iar sălile sunt pline”. Amintim că Virgil Iosif este, de asemenea, directorul Fundaţiei „Fantasio” Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Manageri la raport Ce note au primit directorii instituţiilor de cultură din Constanţa? (DOCUMENTE)

03 Apr 2024 605

Ciolacu „Cred că este cazul să avem şi o şcoală de manageri de spitale“ (VIDEO)

27 Jan 2024 888

PSD și PNL refuză ca managerii de spital să răspundă pentru neregulile sesizate de pacienți. Proiectul USR, respins de Parlament

23 Nov 2023 642

Managerii spitalelor din subordinea Consiliului Județean Constanța, evaluați de funcționari publici fără pregătire în domeniu! (DOCUMENTE)

05 Jun 2023 2383

Ce note au obținut la evaluarea anuală managerii de la Teatrul de Stat Constanța și Biblioteca Județeană „I.N.Roman”?(DOCUMENTE)

31 Mar 2023 1814

Constanța Dezbatere prilejuită de lansarea Proiectului Legii învățământului preuniversitar (VIDEO)

22 Aug 2022 1409

„ZIUA-n amiaza mare” Tarifele pentru minivacanța de 1 Mai, dar și pentru sezonul estival, la malul mării

15 Apr 2022 1838

ZIUA-n amiaza mare Cât de pregătit este litoralul pentru deschiderea sezonului estival

14 Apr 2022 1992

Ce note au obținut la evaluarea anuală managerii instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean Constanța (DOCUMENTE)

04 Apr 2022 2145

Învățământul constănțean, în doliu Stelian Marinescu, fostul director al Colegiului Național „Mihai Eminescu”, a încetat din viață

14 Jan 2022 11564

Star Farul 2017, la Turneul Vedetelor de la Brașov. Cine face parte din echipa de pe litoral

29 Dec 2021 3624

Surprize, surprize... Cine sunt noii manageri ai instituțiilor de cultură subordonate Consiliului Județean Constanța?

20 May 2021 4468

Universitatea Ovidius din Constanța FEFS a organizat workshop-ul „Multidisciplinaritate în sportul de performanţă”

29 Apr 2021 3819

De astăzi sunt operaționale încă 12 paturi ATI. Câte sunt pentru Constanța

17 Apr 2021 1683

Aflați în cel mai greu moment de la căderea comunismului încoace Artiștii și operatorii culturali solicită președintelui României despăgubiri și relansarea domeniului

25 Mar 2021 2955