O delegaţie a Zonei Metropolitane Constanţa pleacă la Perugia Primăria intenţionează să introducă în zona portuară transport asigurat de RATC

O delegaţie a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa în Italia, la Perugia. Administratorul delegat al Asociaţiei de Dezvoltare Zona Metropolitană, Ani Merlă, spune că deplasarea survine în contextul proiectului PORTIS (PORT - Cities: Innovation for Sustainability) - Dezvoltare durabilă prin inovare, lansat la Constanţa pe 1 septembrie 2016.
 
La nivel local, parteneriatul este format din: Primăria Municipiului Constanţa (coordonator local), Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, ADI Zona Metropolitană Constanţa, Universitatea „Ovidius“ Constanţa, Asociaţia MedGreen Cluster, Asociaţia Centrul European pentru Dezvoltare, European Integrated Projects.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă identificarea la nivelul oraşelor-port din Europa soluţii inovative cu privire la modul în care sunt folosite măsurile de mobilitate şi accesibilitate, pentru a spori coeziunea funcţională şi socială dintre oraş şi port într-un mod complet durabil şi, în acelaşi timp, realizând creşterea economică în oraş si zona sa funcţională (polul de creştere). Proiectul este finanţat în cadrul programului HORIZON 2020 şi are ca scop demonstrarea şi testarea soluţiilor inovative pentru îmbunătăţirea transportului şi mobilităţii.
 
„În cadrul acest proiect, municipalitatea a achiziţionat un echipament de măsurare a noxelor, de generaţie superioară, în valoare de 160.000 de euro, care va deveni operabil în următoarea perioadă. La rândul său, Portul Constanţa va dezvolta acţiuni proprii de îmbunătăţire a mobilităţii, iar pe viitor, Primăria intenţionează să introducă în zona portuară transport asigurat de Regia Autonomă de Transport în Comun (RATC), pentru îmbunătăţirea transportului în perimetrul portuar şi pentru sporirea accesibilităţii în această zonă“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, administratorul delegat al Asociaţiei de Dezvoltare Zona Metropolitană, Ani Merlă.
 
Prin participarea în cadrul acestui proiect, se urmăreşte îmbunătăţirea mobilităţii la nivelul Zonei Metropolitane Constanţa, în special în relaţia dintre oraş şi port, promovând soluţii inovative atât pe plan administrativ, cât şi din punctul de vedere al infrastructurii şi tehnologiilor.
 
Participarea municipiului Constanţa şi a Zonei Metropolitane Constanţa, precum şi a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa în cadrul acestui proiect va contribui la implementarea unor proiecte şi măsuri prevăzute în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Polului de Creştere Constanţa şi în Master Planul de Dezvoltare a Portului Constanţa.
 
„Pentru Constanţa, participarea în cadrul proiectului PORTIS reprezintă o bună oportunitate de a genera o viziune comună la nivel local în ceea ce priveşte mobilitatea, integrând diversele strategii de dezvoltare ale oraşului, ale portului şi ale mediului de afaceri, implicând în acest proces mediul universitar şi societatea civilă. Valoarea adăugată a acestui demers va fi cu atât mai mare având în vedere că îl vom parcurge împreună cu alte cinci oraşe-port. Sperăm că la finalul proiectului să realizăm tot ce ne-am propus şi să contribuim astfel la portofoliul de succes din cadrul reţelei CIVITAS“, a mai declarat Ani Merlă, coordonator local al proiectului.

 Delegaţie de nouă persoane, deplasare achiziţionată pe SEAP 

Delegaţia, formată din nouă persoane, a achiziţionat pachetul de servicii turistice pe baza unui contract oferit prin atribuire directă de la SC Quattro Travel SRL-D. Agenţia este deţinută de Dan Cristian Lică, are sediul pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu din Constanţa, iar obiectul de activitate constă în servicii turistice.
 
Potrivit contractului, prestatorul va asigura delegaţiei constănţene transport avion Bucureşti - Perugia - Bucureşti, trei nopţi de cazare hotelieră cu mic dejun inclus în Perugia (Italia), transfer aeroport Perugia - hotel Perugia - aeroport Perugia. Valoarea unui pachet pentru o persoană este de 3.950 de lei.
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Brândușei Negru, secretar general, UAT comuna Castelu (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 796

O delegaţie de profesori din Republica Turcia, în vizită la Cumpăna, județul Constanța

28 Jan 2024 1190

De azi Curtea de Apel Constanța are un nou vicepreședinte! Francisc Nemeth a fost delegat în funcție cu unanimitate

06 Jan 2024 734

Gigi Valentin Ștefan, propus procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel Constanța

05 Jan 2024 1234

„Undă verde“ de la CSM pentru judecătorul Florentin Mircea Panait, la conducerea Judecătoriei Medgidia

20 Dec 2023 795

Horoscop pentru miercuri, 8 noiembrie 2023. Se întrezăresc călătorii pe distanțe scurte pentru una dintre zodii

08 Nov 2023 1151

Întrevederea secretarului de stat Daniela Gîtman cu o delegație din MAE și din Ministerul pentru Imigrare și Integrare din Danemarca

26 Oct 2023 817

Guvern Premierul, Marcel Ciolacu merge în delegație în Bulgaria. Ce se va discuta?

08 Oct 2023 965

Inspectoratul pentru Imigrări O delegație germană a sosit în vizită de lucru la sediul Centrului de tranzit în regim de urgență, Timișoara

02 Oct 2023 951

Delegație din cadrul Direcției de Securitate Internă - Bulgaria, în vizită de lucru la sediul Direcției Generale Anticorupție

26 Sep 2023 1091

Camelia Mădălina Hira va fi numită șefa DIICOT Constanța, una dintre cele mai bune structuri anti-mafia din țară

15 Sep 2023 1377

MApNO nouă reuniune a Grupului la nivel înalt în domeniul apărării cu Statele Unite ale Americii

15 Sep 2023 528

O delegație străină, prezentă la sediul Departamentului pentru Situații de Urgență. Iată ce s-a discutat

09 Aug 2023 963

LIVE VIDEO Ministrul Dezvoltării, alături de reprezentanți ai CNI, la Cazinoul din Constanța (FOTO)

10 Jul 2023 1573

Ce judecător a fost propus vicepreședinte al Judecătoriei Medgidia?

21 Jun 2023 1322