Rădăcini sănătoase La Peştera, se plantează din nou puieţi şi... fapte bune



Şirul de fapte bune „plantate“ de către voluntari în cadrul campaniilor „Plantăm fapte bune în România” toamna trecută şi în primăvara acestui an în comuna Peştera au început să se vadă. Şi pentru că roadele muncii a sute de voluntari sunt vizibile, Primăria comunei Peştera continuă această iniţiativă lăudabilă. Aşa se face că sâmbătă, cu mic, cu mare, peste 200 de voluntari de la companii multinaţionale din ţară, dar şi angajaţii Primăriei Peştera şi, bineînţeles, locuitorii comunei vor planta alte câteva sute de puieţi de sălcioară şi glădiţă şi vor însufleţi o suprafaţă de 2,5 hectare de teren.


„Prin acţiunea din judeţul Constanţa, «Plantăm fapte bune în România» va completa perdeaua forestieră de protecţie a drumului de acces în localitate. Speciile se pretează acestui tip de obiectiv şi au fost alese chiar de primarul localităţii, care, la rândul său, este tehnician silvic. Ne aşteptăm ca în cel mult 3 ani de zile această perdea să înceapă să producă efectele scontate, şi anume să protejeze localitatea de intemperii, cât şi drumul de acces în localitate împotriva căderilor abundente de zăpadă“, spun iniţiatorii programului.

Primarul Valentin Vrabie este, ca de fiecare dată, bucuros de oaspeţii care vin să planteze fapte bune şi va sta, negreşit, în mijlocul lor. „De fiecare dată când plantez un copac retrăiesc plăcerea şi frumuseţea primei mele meserii, aceea de pădurar. Aşa cum am promis încă de la prima sesiune de plantare a pomilor, a acestor fapte bune, în fiecare an vom sădi puieţi în comună, pentru ca urmaşii noştri să aibă o moştenire curată de pe urma noastră, să le dăm un exemplu că se pot face şi lucruri frumoase şi folositoare care să dăinuie în timp“, a declarat primarul Valentin Vrabie. „Sâmbătă vom organiza acţiunea de plantare a pomilor în continuarea pădurii pe care deja mii de oameni o cunosc atunci când vin la Ziua Comunei, la Sărbătoarea Florii de Salcâm, pe Valea Izvorului. «Plantăm fapte bune» este un proiect pe care l-am salutat de la început şi, aşa cum am promis, voi continua acest proiect în comunitate şi voi planta, anual, 30.000 - 40.000 de metri pătraţi de pădure, astfel încât, peste ani, copiii noştri să îşi procure materialul lemnos din pădurea privată a comunei“, a mai menţionat şeful administraţiei locale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.