Pe măsură ce îi avansează în funcţii Preşedintele Consiliului Judeţean îşi upgradează periodic echipa de consilieri personali

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, îşi reînnoieşte permanent echipa de consilieri personali. De la începutul mandatului, Ţuţuianu a renunţat la doi consilieri, Paraschiva Mocănaşu şi Carmen Stoica, şi i-a cooptat pe Spiru Pitu şi, cel mai recent, pe preşedintele Organizaţiei Judeţene a TSD Constanţa, Panait Nicolae Roşu.
 
Roşu a preluat în luna iunie a acestui an şi ştafeta de preşedinte al TSD Constanţa de la viceprimarul Constanţei, Costin Răsăuţeanu. Pentru a obţine această funcţie politică, Roşu, în vârstă de 28 de ani, a fost susţinut chiar de şeful CJC.
 
Social-democratul, catalogat de colegii de partid „un tânăr de viitor sau de succes“, se pare că este de profesie economist şi, până de curând, s-a ocupat în cadrul unei societăţi comerciale de organizarea unor evenimente. Roşu este cel de-al treilea sfătuitor al preşedintelui Consiliului Judeţean, vacant în acest moment fiind doar postul de director de cabinet, după ce Mirela Matichescu a câştigat fără contracandidat concursul pentru funcţia de administrator public al judeţului Constanţa.
Nicolae Roşu a declarat pentru cotidianul nostru, că ocupă acest post începând cu data de 28 august a.c. şi se va ocupa de probleme de tineret, ONG-uri şi societate civilă.

O fostă colaboratoare de la Neptun-Olimp SA a lui Ţuţuianu a devenit şi ea, anul trecut, consilier personal. Este vorba despre Ramona Zena Petcu. Până la data de 25 octombrie 2016, Ramona Zena Rusu Petcu a fost administrator la SC Neptun-Olimp SA, în timp ce Marius Horia Ţuţuianu a ocupat până în vara acestui an atât funcţia de director al societăţii, cât şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al firmei.

Totodată, Ramona Zena Petcu apare pe o reţea profesională ca şef birou comercial la Euxin SA, societate unde Ţuţuianu a fost, de asemenea, director general. Aceeaşi doamnă a fost şi analist financiar la SIF Transilvania SA, în care preşedintele Consiliului Judeţean deţine acţiuni. Zena Petcu este, în acelaşi timp, membru CECCAR, a absolvit şi cursuri de auditor intern, dar şi de management în turism. 
 
Un alt consilier personal al preşedintelui CJ - pe probleme financiar-economice şi de audit - vine de la Camera de Conturi Constanţa. Spiru Pitu a fost auditor public extern în cadrul instituţiei.
 
Citeşte şi:
 
Ţuţuianu preferă compania femeilor. Cine sunt consilierii personali ai preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța are o nouă organigramă. Se înființează compartimentul dedicat personalului navigant și diasporei iar viceprimarii vor avea consilieri personali

19 Apr 2021 4582

Președintele CJ Constanța, Mihai Lupu și-a făcut echipa. Și-a desemnat consilierii personali, pe administratorul județului dar și pe șeful Corpului de Control (documente)

06 Nov 2020 12478

Totul despre consilierii personali ai lui Vergil Chițac. Cine sunt și cu ce s-au ocupat până să fie cooptați în echipa primarului?!

04 Nov 2020 12434

Vergil Chițac și-a ales consilierii personali. Cine sunt aceștia și ce atribuții au primit?

03 Nov 2020 6607

Rocadă de consilieri personali la cabinetul președintelui Consiliului Județean. După ce a pierdut majoritatea, Țuțuianu și-a adus consilier din presă

02 Jul 2020 3522

Doamnele s-au evaporat din cabinetul preşedintelui. Cum şi-a schimbat Horia Ţuţuianu consilierii personali în numai doi ani!

17 May 2018 4691

Consiliul Local Municipal Medgidia, convocat mâine în ședință ordinară. 14 proiecte pe ordinea de zi

14 Feb 2018 1970

Ţuţuianu preferă compania femeilor. Cine sunt consilierii personali ai preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa

16 Jan 2017 9285

Consilierii personali ai lui Făgădău Un fost consul la New York, fostul șef al mascaților, un om de afaceri și un fost candidat la primărie

14 Jan 2017 23734

Doi consilieri personali ai directorului general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, trimişi în judecată

28 Jun 2016 2600

Comunicat Primăria Medgidia 30 ianuarie 2015 Ședința Consiliului Local Municipal Medgidia

30 Jan 2015 1632

Ce proiecte au fost aprobate în cadrul şedinței Consiliului Local Municipal Medgidia

30 Jan 2015 1983