Pentru siguranţa cetăţeanului şi cheltuieli reduse Primăria Ovidiu va extinde şi moderniza sistemul de iluminat public



Reprezentanţii administraţiei locale din Ovidiu preferă să lucreze pe baza unor strategii pe termen mediu şi lung, iar proiectele ample, ale căror costuri sunt mult prea mari pentru a fi acoperite de bugetul local, se preferă a fi finanţate din fonduri europene, nerambursabile.   

Situat în nordul municipiului Constanţa, în imediata apropiere a Canalului Poarta Albă - Midia Năvodari şi a Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu şi traversat de Drumul European E60 (Drumul Naţional 2A), oraşul Ovidiu se învecinează, pe lângă municipiul reşedinţă de judeţ, cu oraşul Năvodari şi comunele Lumina, Mihail Kogălniceanu, Poarta Albă şi Valu lui Traian. Poziţionarea localităţii impune noi standarde de viaţă şi de dezvoltare, iar primarul George Scupra împreună cu membrii Consiliului Local Orăşenesc lucrează la elaborarea, din timp, a unor proiecte importante pentru comunitate.

Baza financiară pentru dezvoltarea oraşului - fondurile europene

Unul dintre ele vizează creşterea eficienţei energetice prin modernizarea şi extinderea iluminatului public în oraşul Ovidiu. Sursa de finanţare a acestuia este asigurată în principal din fonduri europene, edilul-şef depunând şi urmând să-l deruleze prin POR. O parte din sumă va fi suportată de la bugetul de stat, iar alte cheltuieli neeligibile vor fi acoperite din bugetul local.
 

„Proiectul a fost estimat la 4.400.000 de lei şi trebuie implementat până la finele exerciţiului financiar european, mai precis în perioada 2016-2020“, a menţionat şeful administraţiei locale din Ovidiu. 

 
George Scupra a precizat că punerea în practică a acestui proiect va răspunde solicitărilor venite din partea comunităţii, va ajuta autorităţile să acţioneze astfel şi pentru o mai mare siguranţă a cetăţenilor şi, totodată, va schimba şi imaginea nocturnă a localităţii.
 

„Proiectul respectiv prevede înlocuirea sistemelor de iluminat public cu incandescenţă cu iluminat prin utilizarea unor lămpi cu eficienţă energetică F9, durată mare de viaţă şi asigurarea confortului corespunzător (de exemplu LED). De asemenea, va permite inclusiv reabilitarea instalaţiilor electrice - stâlpi, reţele etc. În proiect am prevăzut atât instalarea de sisteme de telegestiune a iluminatului public, cât şi extinderea sistemului de iluminat public. Nu în ultimul rând, nu trebuie să omitem utilizarea surselor regenerabile de energie, de exemplu a panourilor fotovoltaice“, a afirmat primarul oraşului Ovidiu, George Scupra.

 
Pornind de la capitalul natural al urbei, şeful administraţiei locale a elaborat o „strategie de dezvoltare durabilă a oraşului Ovidiu“, ce a avut în vedere fiecare domeniu: infrastructura, resursa umană, dezvoltarea economică, turismul, educaţia şi cultura, precum şi sănătatea şi asistenţa socială. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA Constanța Se oprește apa în localitățile Poiana, Săcele și Traian!

24 Apr 2024 170

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1040

Județul Constanța Descinderi la comercianții fitosanitari – au fost deschise două dosare penale (FOTO)

23 Apr 2024 339

Primăria Ovidiu, județul Constanța oferă spre concesionare teren pentru un drum colector

22 Apr 2024 578

Investiția s-a ridicat la 1,5 milioane de euro Grădinița Zig-Zag din Ovidiu, județul Constanța, modernizată prin programul România Eficientă (GALERIE + VIDEO)

22 Apr 2024 593

IPJ Constanța mută Poliția din Vama Veche, din container, într-o clădire a Gărzii de Coastă! Urmează reparații generale (FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 767

Renovată la standarde nZeb Grădinița Zig-Zag, inaugurată azi în orașul Ovidiu, județul Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 575

Atenție șoferi! Două transporturi agabaritice se vor deplasa pe traseul Agigea RORO PTF-București IMGB

22 Apr 2024 342

Atenție șoferi! Un transport agabaritic va circula pe drumurile din județul Constanța

21 Apr 2024 481

„Suntem cu 2 Mai puțini“ Manifest organizat în Piața Ovidiu din Constanța în memoria celor doi tineri uciși în tragicul accident de la 2 Mai (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 884

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 739

Licitații publice Paza bunurilor publice și private aparținând municipiului Constanța vor fi asigurate și anul acesta de firmele fostului polițist și detectiv particular, Brotac (DOCUMENT)

20 Apr 2024 897

Un transport agabaritic va circula pe ruta Agigea RORO PTF - București IMGB

20 Apr 2024 356

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt

20 Apr 2024 611

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1121