Planurile ambiţioase ale primarului George Scupra. Portul Turistic Ovidiu va transforma oraşul într-un important pol de atracţie

Oraşul Ovidiu tinde să devină un important centru turistic în viitorul apropiat. Iar edilul-şef George Scupra, care cunoaşte potenţialul turistic al zonei, face eforturi susţinute astfel încât urbea pe care o conduce să aibă o moştenire consistentă şi peste ani. Valorificarea poziţiei geografice şi creşterea valorii adăugate la produsele pescăreşti tradiţionale, consolidarea competitivităţii zonei de pescuit Dobrogea Nord şi creşterea consumului de peşte şi a produselor din peşte la nivelul zonei Dobrogea Nord fac obiectul principal al contractului de finanţare pentru un proiect semnat de primarul George Scupra la începutul acestei luni - „Construire debarcader Oraş Ovidiu“.

Proiectul este depus în cadrul Programului Operaţional pentru pescuit 2007 - 2013 şi va contribui la realizarea obiectivelor ce reprezintă priorităţi pentru administraţia şi comunitatea locală, precum: dezvoltarea unei zone de debarcare şi descărcare peşte la standarde europene, revigorarea mediului economic local, stimulând creşterea cererii de peşte şi produse piscicole, lucruri care vor conduce, inevitabil, şi la creşterea veniturilor la bugetul local al oraşului Ovidiu. Nu în ultimul rând, investiţia va duce şi la crearea de noi locuri de muncă, limitând astfel şomajul şi reducând fenomenul de migraţie internă, după cum apreciază reprezentanţii Primăriei oraşului Ovidiu.

Aproape 600.000 de lei de la bugetul local


„Proiectul constă în construirea şi amenajarea pe malul lacului Siutghiol pe o suprafaţă de 1.616 mp a două pontoane plutitoare pentru ancorare, un punct de servire a mesei, căi de acces pietonale şi auto. Valoarea totală a proiectului este de 1.782.065,95 de lei, însumând fonduri acordate de bugetul de stat, fonduri acordate din Fondul European pentru Pescuit, dar şi 599.316,22 de lei de la bugetul local al Primăriei Ovidiu. Lucrările vor fi demarate după procedurile de licitaţie aferente contractului, iar termenul de finalizare a proiectului este stabilit pentru dată de 30 septembrie 2015“, a declarat edilul-şef al oraşului Ovidiu, George Scupra.

Complexul urmează să fie alcătuit dintr-un mic cheu, un restaurant desfăşurat pe două niveluri, trei debarcadere şi o rampă pentru lansarea la apă a ambarcaţiunilor. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.