PNL spune că a sancţionat lipsa de decenţă a primarului Romeo Rezeanu nu a putut fi reprimit în Consiliul Local Municipal Constanţa

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Municipal s-au aflat două proiecte de hotărâre. Unul dintre acestea viza punerea în aplicare a unei decizii a instanţei judecătoreşti potrivit căreia fostul liberal Romeo Rezeanu ar fi trebuit să redevină consilier local, iar Florin Gavrilă, alesul liberal care l-a înlocuit în CLM, să plece „acasă“.
 
Această revenire la starea anterioară încetării mandatului lui Rezeanu, urmare a excluderii din rândurile PNL, nu a fost posibilă din cauza lipsei de cvorum, după ce consilierii locali liberali şi ai Partidului Mişcarea Populară au părăsit sala de şedinţe.
 
Liberalii au explicat că nu mai acceptă să fie puşi în faţa faptului împlinit. Preşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Bogdan Huţucă, spune că a devenit inacceptabilă maniera în care primarul Decebal Făgădău înţelege să facă politică. „Vom sancţiona permanent tot ceea ce se întâmplă dincolo de regulile de transparenţă. Noi nu comentăm o decizie a instanţei, însă nu putem accepta la nesfârşit să aflăm despre unele proiecte de Consiliu chiar în timpul şedinţei“, spune Huţucă.
 
De altfel, întreaga şedinţă a CLM de ieri a fost o partidă de ping-pong între primarul Făgădău şi aleşii locali liberali.
 
În legătură cu posibilitatea pierderii a două mandate de consilieri de către PNL, în cazul în care atât Romeo Rezeanu, cât şi Horia Căliminte se vor întoarce la statutul de aleşi locali, Huţucă afirmă că aşteaptă motivarea instanţei în cele două cazuri, dorind să vadă cum s-a apărat Prefectura în cele două litigii şi ce mutare va face PNL. „Este limpede că cei doi foşti colegi şi-au pierdut încrederea noastră şi nu vom putea continua împreună. Vom vedea cum vom acţiona, vom discuta această situaţie împreună cu toţi colegii consilieri“, a mai spus Huţucă.
 
Vă reamintim că, în luna iunie a acestui an, prefectul judeţului Constanţa de la acea vreme, Adrian Nicolaescu, a semnat ordinele de încetare a mandatelor consilierilor liberali Romeo Rezeanu, Cristy Băisan şi Horia Căliminte, ca urmare a adresei PNL Constanţa prin care aceştia îşi pierduseră susţinerea politică, fiind excluşi din partid. Rezeanu şi Căliminte au atacat ordinul prefectului şi au câştigat.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 1027

Primăria Constanța în proces cu OMV Petrom Marketing SRL pentru readucerea unui teren în proprietate (DOCUMENT)

05 Apr 2024 703

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 716

Constanța Anunț important al CT BUS. Vizate, autobuzele ce circulă pe linia 3

01 Apr 2024 577

Vești bune pentru veteranii din teatrele de operații! Ce decizie s-a luat în ședința Consiliului Local Municipal Constanța

29 Mar 2024 462

Înaintea ședinței CLM Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, îi înmânează lui Chițac un bilet către Eforie (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1051

LIVE Conferință de presă a CLM. Chițac vrea să construiască un sediu nou pentru Primărie, dacă va câștiga un nou mandat. Unde va fi acesta? (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1028

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 1084

Proiectul este pe masa consilierilor din Constanța Veteranii din teatrele de operații pot beneficia de gratuitate la transportul public (DOCUMENT)

27 Mar 2024 770

Un spațiu comercial, situat în incinta Grupului Școlar „Virgil Madgearu“, preluat în domeniul privat al municipiului Constanța (DOCUMENT)

26 Mar 2024 477

Primăria Constanța va concesiona Șantierului Naval Constanța SA un imobil situat pe bulevardul Tomis (DOCUMENT)

26 Mar 2024 683

Proiectele, pe masa consilierilor locali Două școli din Constanța, reabilitate energetic. Valoarea lucrărilor a fost majorată (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 607

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 668

Consilierii locali din Constanța vor vota pentru aprobarea Planului de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă al municipiului (DOCUMENT)

25 Mar 2024 538

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța poate administra un imobil din municipiu. Acolo va funcționa un centru de activități sportive și culturale destinat copiilor din medii defavorizate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 663