Primarii din AGA RAJA cer să fie excluşi din sfera incompatibilităţilor. Vezi cum este posibil!

Consiliul Director al Filialei Judeţene Constanţa a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR) a avut ieri prima şedinţă de lucru din anul 2014. Întrunirea a început la ora 11.00, la sediul Bibliotecii Judeţene I.N. Roman.
În cadrul şedinţei, primarii constănţeni au solicitat modificarea Legii bugetului de stat, astfel încât impozitul pe construcţiile speciale, de 1,5%, să rămână la bugetul autorităţilor publice locale.

Dacă o astfel de propunere ar fi acceptată de guvernanţi, ar însemna că banii din impozitarea reţelelor electrice, eolienelor şi construcţiilor hidrologice vor fi la dispoziţia autorităţilor locale, urmând să nu mai fie viraţi la bugetul de stat.
Pe parcursul şedinţei s-a discutat şi despre incompatibilitatea primarilor, care au făcut parte din Adunarea Generală a Acţionarilor RAJA. În acest sens, ACoR Constanţa solicită modificarea legislaţiei privind starea de incompatibilitate a aleşilor locali, prin armonizarea legislaţiei româneşti cu legislaţia europeană, precum şi clarificarea compatibilizării cu recentele evoluţii din jurisprudenţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Solicitarea are în vedere delimitarea clară a instituţiei juridice a operatorilor regionali de instituţia juridică a societăţilor de interes local şi judeţean, ţinându-se cont de următoarele: stabilirea condiţiilor de exercitare de către primari şi/sau preşedinţi ai consiliilor judeţene, a controlului în comun asupra operatorului regional, analog celui pe care îl exercită asupra propriilor servicii şi excluderea expresă din sfera incompatibilităţilor prevăzute pentru funcţia exercitată de primar a calităţii de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale acţionarilor sau asociaţilor unui operator regional. „Scopul acestei acţiuni nu este acela de a aduce o atingere justiţiei române şi nici instituţiilor statului, ce veghează la respectarea legilor”, a precizat, ieri, Mariana Gâju, preşedintele ACoR Constanţa, cu privire la incompatibilităţi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Paul Foleanu, candidatul la Primăria Mangalia din partea PSD

07 Apr 2024 627

Directorul Neptun Olimp SA este candidatul PSD la primăria Eforie

06 Apr 2024 950

Primarii și secretarii UAT-urilor din județul Constanța, instruiți pentru organizarea alegerilor din 9 iunie (FOTO)

03 Apr 2024 611

Știri Constanța Iată unde pot depune constănțenii deșeurile voluminoase, săptămâna aceasta

27 Mar 2024 552

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe afirmă că nu a contactat primarii liberali, nici direct, nici prin emisari!

17 Mar 2024 1024

PUSL și-a desemnat candidații pentru primăriile Capitalei

17 Mar 2024 611

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6806

Istoria Dobrogei Un primar rămas în patrimoniul spiritual al orașului Constanța - Mihail Coiciu (Koiciu)

15 Mar 2024 5401

Nu se modifică indemnizațiile pentru medicii specialiști și primari care efectuează gărzi

14 Mar 2024 516

Cine sunt social-democrații măsurați în sondaje? PSD Constanța nu a luat încă nicio decizie în privința candidaților pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

13 Mar 2024 1268

Șase primari din județul Constanța vor candida din partea PSD la alegerile din 9 iunie!

03 Mar 2024 2174

Mai mulți oameni de afaceri și angajați din primării, păcăliți de un fals jurnalist cu bonuri de combustibil

01 Mar 2024 601

Președintele PNL Constanța Bogdan Huțucă despre primarii care au trecut la PSD „Oare de ce ar alege o navă precum Titanicul să primească la bord pasageri în plus?“

29 Feb 2024 950

ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu (PNL) - „Într-un calendar destul de scurt, vom anunța candidatul la CJ Constanța”!

29 Feb 2024 973

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL Constanța) despre despre comasarea alegerilor europarlamentare cu localele (VIDEO)

29 Feb 2024 657