Primarul Mariana Gâju, un nou mandat în fruntea Consiliului Director al Filialei Constanţa a AcoR (galerie foto)

Sala „Remus Opreanu“ a Prefecturii Constanţa a găzduit, ieri, Sesiunea Extraordinară a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR).
 
La eveniment au participat preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Emil Drăghici, şi preşedintele executiv al ACoR, Sergiu Ţâra. De asemenea, la Sesiunea Extraordinară a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România au participat şi preşedinţii filialelor judeţene Galaţi, Tulcea, Ialomiţa şi Brăila.
 
În conformitate cu prevederile Dispoziţiei nr. 43/13.09.2017, emisă de preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Emil Drăghici, pe ordinea de zi s-au aflat: aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2017; prezentarea raportului de activitate pentru perioada 2012-2016; prezentarea proiectelor Filialei Judeţene Constanţa; alegerea Consiliului Director al Filialei Judeţene Constanţa a Asociaţiei Comunelor din România pentru mandatul 2016-2020; alegerea cenzorului Filialei Judeţene Constanţa.
 
În cadrul lucrărilor, a fost adoptată hotărârea privind alegerea pe funcţii a noului Consiliu Director pentru mandatul 2016-2017, în următoarea componenţă: preşedinte - primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, vicepreşedinţi - primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti şi primarul comunei Agigea, Cristian Cârjaliu, secretar general - primarul localităţii Chirnogeni, Gheorghe Manta, membru - primarul localităţii Crucea, Gheorghe Frigioi.
 
Precizăm că acesta este cel de-al patrulea mandat al primarului comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, în fruntea Consiliul Director al Filialei Constanţa a AcoR.
 
„Este un nou mandat, o nouă provocare pentru a continua, împreună cu o echipă formată din cinci primari, proiectele asociaţiei. Ne-am propus ca cele trei comune care nu sunt înscrise în asociaţie, Limanu, Săcele şi Târguşor, să adere la noi. De asemenea, ne-am propus să realizăm împreună multe cursuri de perfecţionare pentru funcţionarii publici, dar şi pentru aleşii locali noi, care trebuie să cunoască legile specifice cu care se lucrează în administraţia publică locală, care sunt modalităţile de întocmire a proiectelor, a hotărârilor de Consiliul Local. Toţi trebuie să cunoască bine legislaţia. În acelaşi timp, vom constitui comisii formate din primari cu mai multă experienţă, care se vor deplasa în diferite zone, unde vom avea întâlniri cu alţi colegi primari, pentru a analiza cele mai bune propuneri pentru filiala Constanţa a AcoR. Spre exemplu, să dezamorsăm obţinerea de avize pentru propunerea proiectelor pe fonduri europene sau pe ministere. Dacă aceste comisii vor putea ajuta un primar nou, înseamnă ca ne-am făcut datoria. Nu în ultimul rând, ne dorim să înscriem mai multe comune în proiectele le care le accesează Filiala Constanţa a AcoR“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, primarul ec. Mariana Gâju.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociația Comunelor din România s-a reunit în ședință la Camera de Conturi Constanța

14 Feb 2023 1599

Consiliul Director al Filialei Constanţa a ACoR, întrunit în şedinţă la Primăria Cumpăna. Subiecte importante pe ordinea de zi (galerie foto)

08 Jul 2017 2781

Primarii de comune din ţară, reuniţi la Eforie Preşedintele ACoR, Emil Drăghici - „Este absolut păcătos sistemul de salarizare“

23 Jul 2015 3710