Reacţii la nevoile comunităţii Un proiect social va reduce abandonul şcolar la Techirghiol (galerie foto)

În ultimii ani, sistemul educaţional se confruntă cu o rată crescută a abandonului şcolar în rândul elevilor. Motivele pentru care aceştia renunţă la şcoală sunt multiple: de la veniturile reduse ale familiilor lor până la distanţele mari până la cea mai apropiată unitate de învăţământ. Problemele financiare reprezintă însă motivul principal care determină abandonul şcolar, de aici rezultând lipsa rechizitelor, a obiectelor de îmbrăcăminte şi de încălţăminte şi, de multe ori, a unei mase calde pentru membrii familiei.
 
Iată de ce administraţia publică locală din Techirghiol a demarat luni, 2 octombrie, un proiect social important pentru familiile cu copii ce au venituri reduse. „Este vorba despre proiectul «O şansă la educaţie. O şansă la o viaţă mai bună!», pe care Primăria Techirghiol îl derulează în parteneriat cu Liceul Teoretic «Emil Racoviţă», Parohia «Sf. Ilie» Techirghiol şi Fundaţia «Breath» România, beneficiari fiind elevii care prezintă un risc crescut de abandon şcolar“, a declarat primarul oraşului, Iulian Constantin Soceanu.
 
Edilul-şef a menţionat că, prin intermediul proiectului, se va oferi o masă caldă acestor copii cu risc de abandon şcolar, începând cu clasa pregătitoare până la ultima clasă a ciclului gimnazial. De fapt, pentru elevi acest proiect nu este o noutate, deoarece este al doilea an când se derulează în oraşul Techirghiol. „Anul trecut, în cadrul proiectului, 56 de elevi s-au bucurat de o masă caldă pe tot parcursul anului şcolar. Trebuie precizat faptul că masa caldă va fi servită în sala de mese a Complexului Sportiv «Sparta» din localitate, de luni până vineri, în intervalul orar 11.00 - 13.00“, a adăugat primarul oraşului Techirghiol.
 
Sesizările oamenilor au efect
 
În altă ordine de idei, reprezentanţii administraţiei locale din Techirghiol au luat măsuri în urma unor sesizări privind problemele pe care le întâmpină localnicii cu transportul în comun. „În urma a tot ceea ce au reclamat în ultimele zile, poliţiştii locali din Techirghiol au verificat transportatorii în vederea respectării staţiilor. În urma verificărilor, Poliţia Locală Techirghiol a aplicat mai multe sancţiuni. Astfel, cele două societăţi care prestează servicii de transport persoane, Timona şi Transevren, au fost amendate cu câte 1.000 de lei, pentru nerespectarea traseului stabilit conform HCL nr. 32/2016 cu staţiile de îmbarcare - debarcare. Totodată, mai mulţi şoferi ai acestor firme de transport au fost amendaţi cu 700 de lei pentru nerespectarea traseului, la care s-a adăugat o alta sancţiune, în cuantum de 500 de lei, pentru cei care au refuzat să se legitimeze“, a afirmat primarul urbei, Iulian Constantin Soceanu
 
Chiar dacă autoritatea locală speră ca, odată cu aplicarea sancţiunilor, să nu mai existe probleme, edilul-şef le cere oamenilor să semnaleze imediat dacă aspectele reclamate nu au fost remediate. Totodată, poliţiştii locali vor continua verificările astfel încât locuitorii şi turiştii să beneficieze de un transport civilizat.
 
Sursa foto: Facebook Primăria Techirghiol
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt

20 Apr 2024 328

Istoria Dobrogei Povestea lui Ioan Movilă și a înființării primei stațiuni pe litoral, Techirghiol

19 Apr 2024 1687

Constanța Femeie, reținută pentru înșelăciune – încasa avans pentru apartamente

19 Apr 2024 378

Licitații Constanța Primăria Techirghiol va reabilita Biblioteca Orășenească și Grădinița cu Program Prelungit (DOCUMENT)

17 Apr 2024 305

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 422

Contract în valoare de peste 3,7 milioane de lei Primăria Techirghiol a concesionat sistemul de iluminat public din oraș firmei Euro-Audit Service SRL (DOCUMENT)

16 Apr 2024 426

​Prefectul județului Constanța, în instanță alături de Primarul orașului Techirghiol. Dosarul, pe rolul Tribunalului

12 Apr 2024 479

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu în Techirghiol!

12 Apr 2024 535

Taina Sfântului Maslu și Sfinți Tămăduitori la Sanatoriul Balnear Techirghiol (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 531

CJC face plângerea penală împotriva Asociației de Dezvoltare pentru demararea unor achiziții de lucrări pentru două drumuri din județ

10 Apr 2024 689

Constanța Bărbat suspectat că ar fi agresat o femeie de 75 de ani. Individul a ajuns după gratii

10 Apr 2024 365

UPDATE Licitații publice. Proiectarea și execuția pentru modernizarea DJ393 și DJ391, lansate în licitație de ADD. Ce spune Consiliul Județean Constanța!

10 Apr 2024 868

Pieton rănit într-un accident rutier pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța

09 Apr 2024 686

„Techirghiol 2024 – Glasul Speranțelor“, Editiția XXIII, organizată de Iory’s Travel World SRL, cu peste 33.000 de euro (DOCUMENT)

09 Apr 2024 604

Accident rutier în localitatea Techirghiol, județul Constanța. Pompierii au intervenit

09 Apr 2024 637