„Rechinii albi“ au ieşit pe uscat Eroii neamului şi veterani de război, cinstiţi la Techirghiol (galerie foto)



Reprezentanţii Primăriei oraşului Techirghiol, în frunte cu primarul Adrian Stan, s-au aflat, ieri, în mijlocul manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională a României.


De la ora 11.00, în faţa Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial 1916 - 1918, situat în parcul din centru, locuitorii oraşului, elevi ai Liceului Teoretic „Emil Racoviţă“, precum şi autorităţile locale au luat parte la momentul solemn dedicat zilei tuturor românilor. Toţi cei prezenţi, de la cel mai mic locuitor al oraşului, până la veteranii de război, au privit cu solemnitate defilarea militarilor de la Batalionul 341 Infanterie „Rechinii albi“ Topraisar, parteneri de nădejde ai locuitorilor din Techirghiol. La eveniment au fost invitaţi reprezentanţii instituţiilor publice din oraşul Techirghiol, partidele politice din Consiliul Local Techirghiol, Asociaţia de Revoluţionari Decembrie 1989 - filiala Techirghiol, veterani de război, reprezentanţii Muzeului Militar Naţional „Regele Ferdinand I“ - filiala Constanţa. Din programul manifestărilor nu au lipsit intonarea imnului de stat al României şi slujba de Te Deum oficiată de un sobor de preoţi din localitate. Au fost felicitaţi personal de primarul Adrian Stan doi dintre veteranii de război cu care oraşul Techirghiol se mândreşte, iar al treilea, care a împlinit peste un veac de existenţă, se afla însă acasă.



Adevăraţi români, îmbrăcaţi în costum tradiţional, cu bujori în obraji şi înfruntând cu stoicism frigul de afară, elevii liceului din Techirghiol s-au prins în hora Unirii, apoi au făcut o demonstraţie de dansuri, ca nişte adevăraţi artişti!
Autorităţile prezente au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor, apoi cei prezenţi au asistat la defilarea Batalionului 341 Infanterie „Rechinii albi“.
„La mulţi ani, România, la mulţi ani românilor! Astăzi este o zi în care trebuie să ne aducem aminte de românii de pretutindeni. Mă bucur să pot spune că ne-am adunat astăzi aici în număr mare pentru a sărbători realizările noastre. Toate acestea sunt posibile atunci când suntem uniţi şi înfruntăm toate greutăţile împreună“, le-a transmis primarul oraşului Techirghiol, Adrian Stan, locuitorilor oraşului, precum şi românilor de pretutindeni.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liga a 4-a Constanța CS Medgidia, pe locul întâi. Rezultatele etapei a 18-a și clasamentele (seniori + juniori)

02 Dec 2023 2309

Cu tricolorul la gât Alergătorul Arun Asan, din Techirghiol, baie în Marea Neagră și de 1 Decembrie 2023 (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 Dec 2023 2221

Academia Hagi 14 echipe participă, la Techirghiol, la Cupa „Micilor Campioni“ OMV Petrom

30 Nov 2023 1698

Pe 1 decembrie, alergătorul Arun Asan, din Techirghiol, a făcut baie în mare. „La Mulți Ani, România!“ (GALERIE FOTO)

01 Dec 2022 4277

Imagini de la eveniment Investiția “Înființare sistem distribuție gaze naturale în orașul Techirghiol, județul Constanța”, pusă în funcțiune (GALERIE FOTO +VIDEO)

14 Oct 2022 1788

Modificări la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol. Comasarea a două bunuri a fost publicată în Monitorul oficial

14 Dec 2018 2931

Iridex Group Salubrizare SRL, contract de prestări servicii cu Primăria Techirghiol (document)

14 Jul 2018 2988

Constanţa. Două persoane s-au ales cu dosare penale

05 Feb 2017 1614

Ziua Naţională a României, marcată la Techirghiol. Consiliul Local şi Primăria au pregătit mai multe surprize

30 Nov 2016 3151

Un bărbat a dispărut de acasă de anul trecut și nu a mai fost găsit. L-ați văzut?

07 Apr 2016 1468