Reparaţii de drumuri la Ciocârlia

Comunele din judeţul Constanţa au nevoie de proiecte de infrastructură, adică reabilitare de drumuri, introducerea de reţele de apă şi canalizare, dar şi de investiţii în reparaţii de unităţi şcolare, cămine culturale şi alte instituţii de interes pentru comunitate.

În general, primăriile mici sunt cele care au de suferit, pentru că fondurile care vin din taxe şi impozite nu sunt consistente, iar lucrări prea mari nu pot fi executate. Din acest motiv, primarii apelează la sprijin guvernamental sau caută soluţii din alte surse pentru finanţarea proiectelor. Pentru Ciocârlia, o comună importantă din judeţul Constanţa, autorităţile au în vedere mai multe investiţii în perioada următoare. Înainte de acest lucru, pentru că este deja primăvară, la Ciocârlia se execută lucrările specifice acestei perioade.

 
„Avem lucrări de igienizare, toaletare pomi şi curăţenie prin localitate. O să facem şi un contract pentru salubrizare, pentru că nu avem. Am primit o ofertă, am dat o hotărâre de Consiliu Local şi vom încheia şi contractul“, a precizat Nicolae Pungă, viceprimarul de la Cioicârlia.
 
Referitor la proiecte, administraţia locală a comunei îşi propune să atragă fonduri europene şi au fost făcute demersuri în acest sens. Nicolae Pungă a enumerat câteva dintre investiţiile care ar trebui să fie realizate la Ciocârlia.
 
„Avem trei proiecte, adică modernizare străzi, reţele de canalizare şi staţie de epurare şi modernizare iluminat public. Avem opt kilometri de drumuri de reabilitat, proiect în valoare de aproximativ opt milioane de lei, reţea de canalizare şi staţie de epurare, investiţie care se ridică la aproximativ şapte milioane de lei. De asemenea, mai avem şi un proiect de modernizare iluminat public, de aproximativ 560.000 de lei în toată comuna. Le-am predat la Bucureşti şi vrem să le facem prin fonduri europene, pentru că nu avem bani să le realizăm din fonduri proprii“, a mai explicat Nicolae Pungă.
 
Deşi se anunţă un an dificil, autorităţile locale de la Ciocârlia speră să-şi ducă la îndeplinire toate planurile. În ceea ce priveşte plata taxelor şi impozitelor, Primăria Ciocârlia a trimis declaraţiile de impunere contribuabililor şi aşteaptă ca oamenii să vină să-şi achite dările către stat.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.