Reprezentanţii Finanţelor şi ai AJOFM, reuniţi în Comisia de Dialog Social. Ce s-a discutat

La Prefectura Constanţa a avut loc şedinţa Comisiei de Dialog Social, condusă de prefectul judeţului, Adrian Nicolaescu. Ordinea de zi a cuprins o informare privind măsurile de executare silită întreprinse de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa în perioada ianuarie-februarie 2017 şi Programul de ocupare a forţei de muncă al AJOFM Constanţa pe anul 2017.

Gradul de colectare din executări silite - 89,78%

Reprezentantul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanţa a prezentat situaţia încasărilor obţinute în urma acţiunilor de executare silită în perioada ianuarie-februarie 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, faţă de anul 2016, în perioada ianuarie-februarie 2017 se remarcă o scădere a încasărilor, gradul de colectare fiind de 89,78%, atât de la persoane fizice, cât şi de la persoane juridice.

Estimări AJOFM - 7.800 de persoane încadrate în muncă în 2017

Principalele obiective ale Programului de ocupare a forţei de muncă pe anul 2017 sunt: creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă pentru grupa de muncă 20 - 64 de ani; creşterea gradului de ocupare în rândul persoanelor aparţinând unor categorii defavorizate ale populaţiei; facilitarea tranziţiei de la şomaj către ocupare; îmbunătăţirea şi consolidarea competenţelor profesionale ale persoanelor în căutare de loc de muncă; îmbunătăţirea structurii ocupării pe ramuri economice şi zone geografice.
 
Pe anul 2017, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Constanţa, prin Programul judeţean de ocupare a forţei de muncă, a estimat încadrarea a 7.800 de persoane, din care: 7.300 de persoane prin acordarea serviciilor de mediere; 550 de persoane prin acordarea serviciilor de informare şi consiliere profesională; 450 de persoane prin organizarea cursurilor de formare profesională; 490 de persoane prin completarea veniturilor şomerilor care se încadrează înainte de expirarea şomajului; 205 persoane prin încadrarea şomerilor peste 45 de ani; cinci persoane care mai au trei ani până la pensie; 35 de persoane prin stimularea mobilităţii forţei de muncă; 95 de persoane prin încadrarea absolvenţilor de instituţii de învăţământ, prin subvenţionarea locurilor de muncă; 70 de absolvenţi beneficiari de primă de încadrare; cinci persoane prin încadrarea persoanelor cu dizabilităţi, prin subvenţionarea locului de muncă; zece persoane prin încheierea de contracte de solidaritate.
 
Reprezentanţii AJOFM au declarat că medierea muncii va avea o contribuţie importantă la ocuparea de către persoanele înregistrate. În Programul de ocupare a forţei de muncă pe anul 2017 a fost inclus un program special pentru elevi şi studenţi, care să sprijine încadrarea pe durată determinată, de maximum 60 de zile calendaristice, pe perioada vacanţelor, în conformitate cu prevederile legale, a elevilor şi studenţilor.
 
Alte măsuri incluse în Programul de ocupare a forţei de muncă pe anul 2017 sunt destinate locuitorilor din mediul rural şi persoanelor de etnie rromă.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Propunerile de modificare a Codului Fiscal, prezentate în Comisia de Dialog Social (document)

08 Nov 2017 1970

Dezastru în învăţământ Zeci de şcoli din Constanţa nu au securitatea asigurată, iar alte zeci nu deţin autorizaţie sanitară

30 Aug 2017 2467

Câţi furnizori de formare sunt în judeţul Constanţa

29 Jul 2017 2218

Comisia de Dialog Social Sancţiuni pentru 90 de angajatori care foloseau munca fără forme legale

22 Jun 2017 3719

Prefectul va relua demersurile pentru înființarea Spitalului Regional în județul Constanța

31 May 2017 2388

Dragoș Pîslaru Serviciile sociale sunt viitorul sistemului de protecție, nu beneficiile

20 Sep 2016 2254

Întrevederea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu vicepreşedintele Comisiei Europene pentru euro şi dialog social, Valdis Dombrovskis

08 Apr 2015 1406