Reuniune în absenţa preşedintelui Nicuşor Constantinescu a lipsit de la prima şedinţă din acest an a ADI „Dobrogea“

Aula mare a Bibliotecii Judeţene „I.N. Roman“ din Constanţa a fost, ieri, gazda primei şedinţe ordinare din anul 2015 a Adunării Generale a Asociaţiei din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Dobrogea“. Nu mai puţin de opt puncte pe ordinea de zi au avut de dezbătut cei prezenţi - reprezentanţi ai localităţilor membre din  judeţul Constanţa, dar şi din alte judeţe -Prahova, Ilfov şi altele. Preşedinte de şedinţă a fost primarul comunei Chirnogeni, Gheoghe Manta, care a stabilit că şedinţa a fost legal constituită, fiind prezenţi cel puţin jumătate+1 din numărul de membri AGA ai ADI Dobrogea.
 
„Marele absent“ de la această şedinţă a fost tocmai şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. De altfel, CJC nu a avut, ieri, niciun reprezentant desemnat pentru a participa la şedinţa ordinară. Absenţa sa este cu atât mai notabilă cu cât el este preşedintele ADI „Dobrogea“. Ba chiar, înainte de a pleca, în mod oficial, în Statele Unite ale Americii, pentru a se trata de cancer, Constantinescu a avut grijă să nu lase treburile Asociaţiei pe mâinile oricui, delegându-şi atribuţiile către vicepreşedintele CJC, respectiv Cristinel Dragomir, pe o perioadă de 180 de zile, cu începere de pe 8 aprilie.

 Modificări în Statut şi în Actul Constitutiv

 În absenţa preşedintelui ADI „Dobrogea“, Nicuşor Constantinescu, cei prezenţi au votat proiectele de lucru aflate pe ordinea de zi. Astfel, a fost votat planul de reorganizare a societăţii RAJA SA, a fost aprobat bilanţul exerciţiului financiar aferent anului 2014, a fost aprobată descărcarea de gestiune a membrilor consiliului director aferent anului 2014. De asemenea, a fost aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2015. Statutul ADI „Dobrogea“ a fost completat în conformitate cu prevederile articolului 10, aliniatul 6 din Legea 51/2006. Totodată, a fost modificat şi articolul III, alineatul 4 din actul constitutiv al Asociaţiei“, a declarat preşedintele de şedinţă, Gheorghe Manta, primarul comunei Chirnogeni.
 
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Utilităţi Publice „Dobrogea“ a fost constituită pe perioadă nedeterminată, începând cu data de 9.06.2009, conform extrasului din Registrul Fundaţiilor şi Asociaţiilor. În conformitate cu prevederile Actului Constitutiv şi ale Statutului, conducerea Asociaţiei este îndeplinită de către: Adunarea Generală a Asociaţilor, formată din toţi reprezentanţii asociaţilor, desemnaţi prin hotărâre a autorităţilor deliberative ale acestora şi Consiliul de administraţie format din preşedinte şi doi membri, nominalizaţi prin Actul Constitutiv pentru o perioadă de patru ani. Conform art. 22, alin.1 din Statutul Asociaţiei, Consiliul de Administraţie este organul executiv de conducere al Asociaţiei, format din preşedintele Asociaţiei şi încă doi membri numiţi de Adunarea Generală, pe o perioadă de patru ani, după cum prevede Actul Constitutiv al ADI „Dobrogea“.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.