Să tot lucrezi la Primăria Constanţa! Municipaliatea dispune de plafon pentru majorarea salariilor funcţionarilor publici

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, declara luna trecută că salariile angajaţilor din administraţia publică locală ar putea creşte cu până la 12%, însă în limitele bugetelor pe care le au consiliile locale şi judeţene şi a plafonului stabilit de Ministerul Finanţelor. Astfel, consiliile locale şi judeţene pot decide creşterea salariilor funcţionarilor din administraţia locală, în cazul în care au bugete care să suporte astfel de majorări. Angajaţii din cadrul Primăriei municipiului Constanţa fac parte din categoria funcţionarilor publici norocoşi.
 
În şedinţa de Consiliu Local de vineri, 31 iulie, aleşii locali vor vota daca sunt de acord cu un proiect de hotărâre iniţiat de primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, privind aprobarea creşterii salariale cu 12% pentru salariaţii aparatului de specialitate al Primarului municipiului Constanţa şi ai instituţiilor publice subordonate. Să tot fii angajat al municipalităţii în acest caz! Ba, mai mult, nu doar că Primăria dispune de bani pentru creşterea salarială, dar chiar are şi locuri disponibile pentru angajaţi noi. În şedinţa de Consiliu Local Municipal din 30 aprilie, aleşii locali au votat un proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcţii şi a organigramei aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa aprobate prin HCL nr. 150/2014. Organigrama a venit la pachet cu o mulţime de funcţii noi. Mai precis, peste 100 de locuri noi de muncă au fost create pentru departamentele deja existente sau pentru unele care, de asemenea, urmau să se înfiinţeze prin adoptarea aceluiaşi proiect de hotărâre.
 
Citeşte şi: Invazie de posturi şi departamente nou înfiinţate: Schimbări capitale în organigrama Primăriei Constanţa (document)
 
Începând cu 1 august 2015, şi salariile de baza ale personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar de stat, inspectoratele şcolare şi unităţile conexe, instituţiile de învăţământ superior de stat şi din bibliotecile centrale universitare se majorează cu 12% faţă de luna iulie 2015.

Decizia a fost luată marţi de Guvern, printr-o Ordonanţă de urgenţă care modifică OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A cerut eșalonarea contribuțiilor restante aferente lefurilor pentru 2023 Primarul Cristian Radu jonglează iar cu salariile angajaților din administrația locală de la Mangalia! (DOCUMENT)

26 Mar 2024 772

Decizie de ultimă oră în dosarul dintre Carmen Răducu și ITM Constanța. Iată ce au decis magistrații constănțeni

22 Mar 2024 776

Vești bune pentru militari! Guvernul majorează salariile personalului din MApN

21 Mar 2024 5284

Declarații de avere Constanța Camelia Dumitrache, șef serviciu în Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, avere și interese (DOCUMENTE)

20 Mar 2024 613

Municipalitatea trebuie să achite dr. Halichidis, fostul manager SCBI Constanța, salariile restante! Răspunsul Judecătoriei la contestarea executării (MINUTA)

13 Mar 2024 844

Averea și interesele Adelei Mihalcea, director economic la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 741

Primarul Radu Cristian spune că jumătate dintre aceștia nu au ce căuta în administrație Angajații Primăriei Mangalia nu și-au primit salariile de aproape două săptămâni

25 Feb 2024 4557

Declarații de avere Teodora Pintilie, director general adjunct la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

14 Feb 2024 786

Birourile permanente au decis veniturile angajaților senatorilor și deputaților Cât câștigă un consilier parlamentar?

07 Feb 2024 723

Una dintre cele mai mari bănci din România a fost pusă la vânzare. Iată care este aceasta

01 Feb 2024 1513

Dr. Laurențiu Bădescu, fostul manager SAJ Constanța, pierde definitiv procesul deschis Agenției Naționale de Integritate! (MINUTA)

01 Feb 2024 1293

Procurorii DNA Constanța, sesizați pentru banii de pensii, de la Liceul Dimitrie Cantemir, din Babadag! Curtea de Conturi estimează un prejudiciu de aproape 2,15 milioane de lei (DOCUMENT)

31 Jan 2024 1053

Decizie aprobată în ședința Guvernului! Ce salarii vor avea directorii din învățământul preuniversitar

18 Jan 2024 905

Raluca Turcan, anunț de ultim moment despre majorarea de salarii pe partea de muzee şi biblioteci

18 Jan 2024 935

Indemnizație de hrană pentru angajații din Primăria Constanța. Cine sunt beneficiarii? (DOCUMENT)

10 Jan 2024 1098