Schimb de experienţă Femei de afaceri din Valu lui Traian, participante la o conferinţă la centrul transfrontalier de afaceri din comună

Proiectul implementat în comuna constănţeană Valu lui Traian cu bani europeni „Susţinerea Dezvoltării Afacerilor în zona transfrontalieră Valu lui Traian - Kaynardja prin infrastructura de afaceri - piaţa agroalimentară“ îşi arată utilitatea.
 
Autorităţile locale din Valu lui Traian şi localitatea Kaynardja, din Bulgaria, au iniţiat, în cadrul Programului PHARE 2006 RO-BG, un parteneriat care să determine dezvoltarea economică şi socială a acestor zone prin realizarea unui centru transfrontalier de afaceri şi a unei pieţe agroalimentare, în comuna Valu lui Traian. Obiectivul general al proiectului este valorificarea la maximum a potenţialului celor două comunităţi în domeniul agriculturii, al produselor agricole, agroalimentare şi al comerţului, prin stimularea dezvoltării mediului de afaceri şi prin interacţiuni reale între afaceri la nivel transfrontalier.
 
După ce, în anul 2012, la Valu lui Traian s-au inaugurat piaţa agroalimentară şi centrul transfrontalier de afaceri, acestea se dovedesc a deservi populaţia comunei cum nu se poate mai bine. Pe lângă oportunitatea creată pentru producătorii autohtoni, care acum îşi pot comercializa produsele într-un mediu propice, aceştia beneficiază şi de o informare mai bună.
 
În acest sens, vineri, 23 iunie, la centrul transfrontalier de afaceri a avut loc o conferinţă tematică, în care mai multe femei de afaceri din Valu lui Traian s-au întâlnit cu reprezentante ale Patronatului Naţional al Femeilor de Afaceri din IMM-uri, pentru un schimb de experienţă şi un transfer de informaţii urban-rural în ce priveşte afacerile dezvoltate şi nu numai. Un aspect care nu trebuie omis este că şi bugetul local al comunei este pozitiv influenţat de desfăşurarea de astfel de activităţi, deoarece organizatorii de evenimente închiriază spaţiul necesar şi achită taxele aferente.
 
La conferinţa care s-a desfăşurat sub mottoul „Plănuim succesul împreună!“, din partea Patronatului Naţional al Femeilor de Afaceri din IMM-uri au participat Elena Coandă (preşedintele Patronatului şi consultant proiecte europene), Irina Liţcanu şi Cristina Drăghici. Discuţiile s-au dovedit constructive şi utile, atingând multe aspecte: provocările pe care le oferă viaţa de antreprenor, startul afacerilor, liniile de finanţare nerambursabilă care pot fi accesate în momentul de faţă, programele transfrontaliere, relaţionarea şi crearea de relaţii şi reţele între femeile de afaceri şi nu numai, parteneriatele pe domenii de interes. În perioada următoare, vor avea loc şi alte evenimente de acest gen.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.