Se caută o bază legală pentru preluarea de către Consiliul Judeţean a sediului fostului centru „Casa Soarelui“!

Săptămâna viitoare, conducerea Consiliului Judeţean, a Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa şi a Direcţiei de Sănătate Publică, împreună cu jurişti şi reprezentanţi de la Direcţia Financiar-Contabilă, se întâlnesc pentru a identifica cadrul legal în vederea preluării viitoare de către Consiliul Judeţean a clădirii în care şi-a desfăşurat activitatea Centrul de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui“.
 
Intenţia administraţiei judeţene este de a prelua clădirea şi apoi de a o transfera Spitalului Judeţean, care ar urma să gestioneze o secţie de îngrijiri paleative chiar în incinta fostului centru. Dacă se va ajunge la un numitor comun în cadrul discuţiilor, iar Direcţia de Sănătate Publică va renunţa la ideea organizării unei licitaţii pentru închirierea spaţiului şi terenului aferent acestuia, Consiliul Judeţean va trebui să solicite Ministerului Sănătăţii şi Guvernului emiterea unei hotărâri privind transmiterea clădirii.
 
La mai bine de o lună de la închiderea Centrului de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui“ şi după dizolvarea de instanţă a asociaţiei cu acelaşi nume, care, din anul , a înfiinţat şi a sprijinit permanent centrul, iată că factorii de decizie din plan local dau semne că sunt interesaţi să rezolve situaţia bolnavilor în fază terminală din judeţ.
 
Pe de altă parte, demersurile autorităţilor sunt şi rodul presiunilor parlamentarilor de Constanţa care au adresat interpelări pe subiect ministrului Sănătăţii, Florian Bodog.
 
Liberalii au anunţat public că vor iniţia un proiect de hotărâre de Consiliu Judeţean prin care vor solicita preluarea fostului centru de către administraţia judeţeană, pentru a asigura continuitatea acestui tip de serviciu medical - îngrijire paliativă. Liberalii au mai promis că vor face interpelări la Ministerul Sănătăţii şi adrese către DSP.

Citeşte şi:  

Bolnavii în fază terminală, ai nimănui. Fundaţia Centrul de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui“ Constanţa, dizolvată în instanţă

Secţia de Oncologie din Constanţa va fi sufocată După închiderea Radioterapiei şi „Casa Soarelui” a apus pentru bolnavii de cancer în fază terminală! (galerie foto)

Constanţa, oraş condamnat de rea-voinţă! Ce rămâne după închiderea „Casei Soarelui“. 2.200 de cazuri diagnosticate anual. Jumătate au nevoie de paliaţie, dar ea nu mai există! (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a bătut palma cu o firmă din Buzău pentru cadastrarea unor imobile ale județului (DOCUMENT)

28 Mar 2024 267

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 463

Ședință CJ Constanța 28 de milioane de euro, alocați pentru modernizarea drumului dintre Techirghiol și Arsa (DOCUMENT)

26 Mar 2024 542

Cumpărări directe O firmă din județul Harghita va furniza toalete ecologice Consiliului Județean Constanța (DOCUMENTE)

26 Mar 2024 477

Consilierii din Constanța vor vota pentru actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți reabilitării și modernizării a două drumuri județene (DOCUMENT)

26 Mar 2024 478

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 394

Ședință CJ Constanța Programul de lucrări la drumurile județene din județul Constanța, pe anul 2024 pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 880

Ședință CJ Constanța Se votează cotizațiile și contribuțiile UAT Județul Constanța la mai multe asociații, pe anul 2024 (DOCUMENT)

24 Mar 2024 618

Ședință CJC Se votează prelungirea mandatelor administratorilor provizorii și bugetul de la Drumuri Județene SA (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 928

Două terenuri vor trece din proprietatea Primăriei Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța. Iată de ce! (DOCUMENT)

24 Mar 2024 476

Indicatorii tehnico-economici, aprobați de CJ Constanța Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, CIA Delfinul din Agigea, va avea 50 de locuri (DOCUMENT)

24 Mar 2024 418

Proiectul, în atenția consilierilor județeni Consiliul Județean Constanța va moderniza Oborul General Scărișoreanu, comuna Amzacea (DOCUMENT)

24 Mar 2024 385

Ședință CJC Se aprobă costurile proiectului „Construire Corp nou - Urgențe - Traumatologie din cadrul SCJU Constanța" (DOCUMENT)

24 Mar 2024 444

Ziua Evidenței Persoanelor, marcată pe 24 martie Azi se împlinesc 103 ani de la înființarea oficială a structurilor specializate de evidență a persoanelor (DOCUMENT)

24 Mar 2024 556

Două companii împart contractul de curățenie și întreținere a sediilor și spațiilor administrate de Consiliul Județean Constanța pentru următorii 2 ani!(DOCUMENT)

22 Mar 2024 889