Serbare câmpenească Sărbătoarea „Fiii satului“ de la Albeşti, prilej de voie bună

Primarul Gheorghe Moldovan îi invită duminică, 18 mai, pe toţi cei care vor să petreacă româneşte alături de localnicii din Albeşti, la sărbătoarea „Fiii satului“. Evenimentul este organizat cu prilejul Zilelor Comunei Albeşti. La serbarea câmpenească sunt invitaţi artişti îndrăgiţi, care vor susţine un spectacol al cărui amfitrion va fi interpretul popular Sorin Şuteu. Astfel, promit să facă un spectacol de zile mari grupul Nemuritorii, Gelu Voicu şi Ionuţ Galani. De la o serbare câmpenească nu pot lipsi ansamblurile populare, drept pentru care vor evolua pe scenă grupurile Plai de dor şi Plai de dor Junior. De asemenea, Fraţii Radu, dar şi formaţia Trupa mea vor trezi cheful de petrecere al celor prezenţi. „Zilele Comunei Albeşti vor începe de joi, când şcoala din Albeşti va disputa un concurs pe şcoli împreună cu instituţiile de învăţământ din localităţile vecine. Duminică, la fel ca în fiecare an, lângă cimitirul turcesc de pe vale, va avea loc serbarea câmpenească, iar pe 21 mai,  vom încheia seria de evenimente dedicate comunei Albeşti, prin participarea la hramul bisericii din localitate, care se prăznuieşte la sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena“, a declarat primarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan.
În afară de evenimentele deja anunţate, publicul va avea parte şi de surprize plăcute pregătite de organizatori, aşa cum anunţă şeful  administraţiei locale de la Albeşti.

De la sărbătoarea comunei nu pot lipsi copiii, fapt pentru care vor fi amenajate carusele şi locuri de joacă. De asemenea, cei mari se vor bucura să audă că în zona de spectacol sunt amplasate mese, unde vor putea savura o băutură rece sau o porţie de mici ori o friptură la grătar. „Întotdeauna am organizat «Fiii satului» în aproprierea hramului bisericii «Sfinţii Constantin şi Elena». Ne dorim să reuşim să îmbinăm armonios cele două evenimente - ziua satului şi hramul. Ţelul meu este să ajut la consolidarea legăturilor între familie, şcoală şi biserică, pentru că numai aşa un om poate să meargă cât se poate de normal în sânul comunităţii şi în societate“, a declarat primarul Gheorghe Moldovan.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comuna Albești, creanțe de peste 60.000 de euro de la contribuabili de negăsit, spune Curtea de Conturi. Raportul din 2023 (DOCUMENT)

17 Mar 2024 535

Știri Constanța O femeie de 20 de ani, fără permis, surprinsă la volan, în Albești. Cu ce viteza rula

06 Feb 2024 1050

Născut în județul Constanța Nevzat Yusuf Sarigol, profesor și autor de seamă al comunității tătare

20 Jan 2024 1592

Secretarul comunei Albești, în proces cu Agenția Națională de Integritate, la Tribunalul Constanța

29 Nov 2023 810

#Dobrogea145 Cristian Vlad, viceprimar cu atribuții de primar comuna Albești, mesaj de Ziua Dobrogei

22 Nov 2023 1297

Proiectul „Înființare Centru de Colectare prin Aport Voluntar”, derulat de UAT Albești a trecut de etapa de informare a cetățenilor

08 Nov 2023 648

UPDATE. De sâmbătă, comuna Albești se chinuie fără curent electric. Aproximativ șapte străzi sunt afectate. Ce spune viceprimarul?

06 Nov 2023 954

Licitații Constanța Gambra SRL și Prodeximp SRL vor executa lucrările de amenajare a pistelor de biciclete din comuna Albești (DOCUMENT)

04 Oct 2023 983

Licitații Constanța Primăria Albești, contract de 4,7 milioane de euro pentru înființarea rețelei de canalizare menajeră în comună (DOCUMENT)

10 Sep 2023 1108

Primăria comunei Albești, județul Constanța vinde mai multe terenuri. Unde sunt situate

07 Aug 2023 1252

Retrospectiva săptămânii! Evenimentul rutier care a îndoliat comuna Albești. Ce alte evenimente rutiere s-au mai petrecut la Constanța (VIDEO)

10 Feb 2023 1594

Oficial de la IPJ Constanța! Cum s-a petrecut accidentul de la Neptun în care a decedat primarul comunei Albești, Gheorghe Moldovan (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Feb 2023 3861

Un copil de șase ani, sfâșiat de un câine. A trecut un an de la tragedia de la Albești

13 Dec 2022 1928

Licitația pentru proiectul tehnic aferent înființării rețea distribuție gaze naturale în comuna Albești a fost contestată. Ce a decis CNSC?

28 Nov 2022 1436

Primăria Albești va amenaja piste de biciclete în localitate

08 Nov 2022 985