Sportul minţii pentru copii şi seniori Trofeul Techirghiol la şah devine Trofeul „Mircea Pavlov“ Techirghiol (galerie foto)

Staţiunea Techirghiol a devenit cunoscută pentru nămolul cu proprietăţi vindecătoare reale care se găseşte aici. Astfel, numărul turiştilor a crescut anual, iar autoritatea locală încearcă să le ofere acestora noi posibilităţi de petrecere a timpului liber.
  
Oraşul Techirghiol este situat pe malul lacului cu acelaşi nume, la o distanţă de 16 km de municipiul Constanţa şi la trei kilometri de Marea Neagră. 
Atractivitatea acestei localităţi a sporit anual, iar reprezentanţii administraţiei publice locale au avut grijă atât de dezvoltarea şi modernizarea oraşului, cât şi de imaginea acestuia.
Asta a condus la creşterea numărului de locuitori, precum şi la atragerea de turişti români şi străini, care au decis să îşi petreacă la Techirghiol concediile de odihnă.
 
Deoarece, în acest context, se poate îmbina utilul cu plăcutul, Primăria Techirghiol a redeschis, de curând, piscina publică din oraş. Aceasta este amplasată pe malul lacului Techirghiol, în zona ce leagă oraşul de staţiunea Eforie. „Este al patrulea an în care localnicii şi turiştii, împreună cu copiii lor, se pot bronza şi răcori în piscina publică a oraşului. Piscina este de dimensiuni olimpice. Are 50 de metri lungime, 25 de metri lăţime şi o adâncime pornind de la 1,50 metri până la 1,90 metri. Totodată, în apropiere se află piscina destinată copiilor. Aceasta este prevăzută cu trei tobogane de apă cu o dimensiune de 20 de metri lungime şi zece metri lăţime“, a menţionat primarul Iulian Constantin Soceanu.
 
Programul de funcţionare al piscinei este zilnic, în intervalul orar 10.00 - 18.00. Potrivit edilului-şef, preţurile biletelor de acces diferă. Concret, pentru copiii cu înălţime de până în 1,30 metri, părinţii sau însoţitorii vor achita 10 lei. În schimb, pentru adulţi, de luni până vineri se percepe o taxă de intrare de 15 lei, iar sâmbăta şi duminica vor achita 20 de lei pentru a se răcori în piscina publică din Techirghiol.

Trofeului Techirghiol la şah 

Cea de-a 27-a ediţie a Trofeului Techirghiol la şah - la care au participat concurenţi din Moldova, Rusia, Turcia şi Suedia - şi-a desemnat câştigătorii. Pe parcursul unei săptămâni, participanţii au fost atenţi la fiecare mutare de pe tabla de şah care le-ar fi asigurat victoria. Eforturile depuse de copii şi seniori au fost răsplătite cu medalii şi diplome, oferite de primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.

„M-am bucurat nespus să văd că şahul încă se practică, mai ales de copii care vor să ducă mai departe tradiţia României în acest sport. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei ediţii a Trofeului Techirghiol la şah - viceprimarului Florin Zisu, preşedintelui Clubului Sportiv din Techirghiol, Remus Logofătu“, a afirmat Iulian Soceanu.
 
Iată că implicarea deosebită în practicarea şahului la Techirghiol a maestrului emerit Mircea Pavlov a dat roade. „Dăruirea sa pentru acest sport a fost totală şi trebuie cu toţii să apreciem acest lucru. De aceea am decis ca, de anul viitor, competiţia să se cheme Trofeul «Mircea Pavlov» Techirghiol“, a adăugat primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.

Premianţi au fost numeroşi, însă cel mai mic, în vârstă de cinci ani, a fost Ştefan Alexandru, din Medgidia, care a fost răsplătit cu un premiu special. Premii speciale au primit şi Robert Asan şi Elena Craiu, ambii din Techirghiol. Clasamentul final arată astfel: Seniori - Victor Roncovici (R. Moldova), Dumitru Dinu (Bucureşti), Aurelian Ciobanu (Focşani), Oleg Maximov (Rusia), Maria Ciocan (Rm. Vâlcea), Aureliana Pancu (Iaşi), Ilinca Bataclan (Rm. Vâlcea) şi Carla Bureta (Techirghiol); Seniori peste 12 ani - Emre Bolukbu (Turcia), Ioan Mainov (Bucureşti) şi Vladimir Soltuz (Bucureşti); Juniori - 8-10 ani fete - Elena State (Bucureşti), Teodora Balan (Bicaz) şi Maria Voinea (Medgidia); 8-10 ani băieţi - Bogdan Ghenea (Mangalia), Florin Zaharia (Mangalia) şi Aburezac Nihan (Medgidia); 10-12 ani băieţi - Nicolae State (Bucureşti), Radu Carac (Medgidia) şi Sebastian Tudor (Constanţa); 10-12 ani fete - Sabina Bonciu (Constanţa), Patricia Plotici (Mangalia) şi Ioana Frecuş (Techirghiol). Clasamentul general la Juniori arată astfel: Radu Dinca (Mangalia), Andrei Nicolae (Bucureşti) şi Andrei Pop (Cluj).
                                                                              

Sursa foto: Facebook

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Istoria Dobrogei Povestea lui Ioan Movilă și a înființării primei stațiuni pe litoral, Techirghiol

19 Apr 2024 690

Constanța Femeie, reținută pentru înșelăciune – încasa avans pentru apartamente

19 Apr 2024 279

Licitații Constanța Primăria Techirghiol va reabilita Biblioteca Orășenească și Grădinița cu Program Prelungit (DOCUMENT)

17 Apr 2024 303

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 418

Contract în valoare de peste 3,7 milioane de lei Primăria Techirghiol a concesionat sistemul de iluminat public din oraș firmei Euro-Audit Service SRL (DOCUMENT)

16 Apr 2024 423

​Prefectul județului Constanța, în instanță alături de Primarul orașului Techirghiol. Dosarul, pe rolul Tribunalului

12 Apr 2024 477

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu în Techirghiol!

12 Apr 2024 533

Taina Sfântului Maslu și Sfinți Tămăduitori la Sanatoriul Balnear Techirghiol (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 531

CJC face plângerea penală împotriva Asociației de Dezvoltare pentru demararea unor achiziții de lucrări pentru două drumuri din județ

10 Apr 2024 685

Constanța Bărbat suspectat că ar fi agresat o femeie de 75 de ani. Individul a ajuns după gratii

10 Apr 2024 362

UPDATE Licitații publice. Proiectarea și execuția pentru modernizarea DJ393 și DJ391, lansate în licitație de ADD. Ce spune Consiliul Județean Constanța!

10 Apr 2024 864

Pieton rănit într-un accident rutier pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța

09 Apr 2024 682

„Techirghiol 2024 – Glasul Speranțelor“, Editiția XXIII, organizată de Iory’s Travel World SRL, cu peste 33.000 de euro (DOCUMENT)

09 Apr 2024 600

Accident rutier în localitatea Techirghiol, județul Constanța. Pompierii au intervenit

09 Apr 2024 633

DGASPC Constanța, licitație deschisă pentru lucrări de proiectare, achiziționare și montare echipamente la CRRN Artemia Techirghiol (DOCUMENT)

08 Apr 2024 497