„Totul se întâmplă din cauza sărăciei” Ce soluţie a găsit Nădrag pentru zece locuri de joacă şi dotarea spitalului

Spre bucuria copiilor din oraş şi din localitatea Vadu Oii, parcurile mari din Hârşova, dar şi cele din zona blocurilor şi a unităţilor de învăţământ au fost dotate cu tobogane, leagăne, balansoare şi alte accesorii mult îndrăgite de cei mici. Primarul Tudor Nădrag susţine că până la această dată au fost finalizate cinci locuri de joacă, urmând a fi realizate încă pe-atâtea. „Am pregătit deja cinci spaţii de joacă, se lucrează la al şaselea loc. În total vor fi zece”, a precizat, ieri, edilul de la Hârşova. Cele cinci spaţii de joacă au fost înfiinţate în parcul Casei de Cultură, la liceul teoretic, la cele două unităţi preşcolare şi-n zona Cartierului Soveja. Următoarele locuri de joacă vor fi amenajate în apropierea spitalului, în zona blocurilor de lângă geamie şi în vecinătatea blocurilor ANL şi a celor sociale.

„Toboganele, balansoarele şi leagănele le-am procurat cu bani de la bugetul local şi cu sprijin financiar venit din partea sponsorilor. În continuare apelăm la sprijinul sponsorilor pentru a dota spitalul orăşenesc cu aparatură de strictă necesitate”, a menţionat primarul Tudor Nădrag. Edilul a afirmat că pentru unitatea sanitară îşi doreşte dotarea cu aparatură de 20.000 de euro a cabinetului oftalmologic şi achiziţionarea unui aparat laparoscopic pentru secţia de chirurgie, care costă 40.000 de euro.

„Înainte familiile sărace dădeau copiii la mânăstire şi aşa au făcut şi guvernanţii cu aceste spitale”

Cum se descurcă o autoritate locală căreia statul i-a delegat o serie de atribuţii, fără a o ajuta cu nimic? „Spunem că vrem o organizare superioară, dar totul se întâmplă din cauza sărăciei. Înainte familiile sărace dădeau copiii la mânăstire şi aşa au făcut şi guvernanţii cu aceste spitale - le-au dat la autorităţile locale că acestea au bani şi nu au ce să facă cu ei. În urmă cu o sută de ani recunoşteam că acţionăm din sărăcie, acum ţinem coada sus şi spunem că lucrurile se întâmplă din dorinţa unei organizări judicioase”, a explicat Nădrag. Edilul a afirmat că primăriile sunt cele care trebuie să asigure funcţionarea spitalelor, a poliţiei locale. Tot primăriile se ocupă de evidenţa populaţiei, iar cotă parte din cheltuielile pentru învăţământ cad tot în sarcina autorităţilor locale. Misiunea unităţilor administrativ teritoriale nu va fi una uşoară nici pe viitor. Primarul oraşului Hârşova crede că, odată cu regionalizarea, primăriile vor prelua şi o parte din atribuţiile poliţiei judeţene, mai precis partea care ţine de circulaţie şi de ordine publică. 

Mai informaţi şi mai în siguranţă

Proiectul european în valoare de 2.069.882 lei privind montarea celor trei panouri cu afişaj electronic a fost finalizat. Pe pe tabelele de afişaj vor fi postate informaţii de interes public, dar şi informaţii prin care sunt promovate obiectivele turistice din oraş.
Locuitorii nu vor fi doar informaţi, ci se vor simţi şi în siguranţă pe străzile oraşului. În maxim zece zile, vor fi montate şi cele 127 de camere de supraveghere, investiţie realizată cu bani europeni, echivalentul a 3.500.000 de lei.

Asfalt de la staţia Cuza Vodă şi marmură de la bulgari

Reabilitarea drumurilor reprezintă în continuare o prioritate, a afirmat Tudor Nădrag. La această dată, o echipă a primăriei execută cu costuri reduse lucrări de reparaţii a tronsoanelor deteriorate din oraş, fiind adus asfalt de la staţia de la Cuza Vodă, în timp ce alţi angajaţi pavează Centrul Civic al oraşului cu marmură de 3 centimetri grosime, adusă de la bulgari la preţ de pavele, adică cu 52 lei, inclusiv TVA, metrul pătrat. Aceasta în timp ce la noi metrul pătrat de marmură „se vinde de către Videanu (n.r. omul de afaceri şi politicianul Adriean Videanu) cu 300 lei”, susţine primarul. „Astăzi (n.r. ieri) am depus la ADR SE Brăila (n.r. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Est) un proiect de 9 milioane de euro pentru reabilitarea de străzi urbane pe o distanţă de 10 kilometri. Reabilitarea drumurilor reprezintă una din principalele noastre preocupări, de aceea insistăm la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Locale pentru a primi fonduri tot în acest sens. De asemenea, urmează cu sprijinul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri să mai punem covor asfaltic pe un număr de străzi”, a explicat edilul de la Hârşova.


Încep lucrările la drumurile de exploatare

Tudor Nădrag a precizat că, cel mai probabil, astăzi, va da ordinul de începere a lucrărilor la cele trei drumuri de exploatare, lucrări finanţate, de asemenea, cu fonduri europene şi care se vor finaliza în toamnă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Modificări importante în Vega Turism SA, controlată de Gabriel Comănescu

25 Apr 2024 408

Decizie finală în dosarul Dănuț Căpățînă și Sorin Strutinsky! Proces penal încetat, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale

24 Apr 2024 752

UPDATE Năvodari Accident rutier - copil aflat pe bicicletă, rănit

23 Apr 2024 943

Patru judecători de la Curtea de Apel Constanța ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă! Începe judecata (RECHIZITORIU+MINUTĂ)

22 Apr 2024 495

Înotătorii de la CSM Constanța, la înălțime și în ultima zi a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 453

Documentarul despre viața și cariera lui Ilie Năstase va rula în premieră la Constanța (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 388

Cumpărări directe Constanța Cinematograful Pescăruș din Mangalia va fi reabilitat în vederea conservării de Ariv Ind SRL (DOCUMENT)

21 Apr 2024 1019

Tribunalul Tulcea, achitare într-un dosar al DNA Constanța. Procesul a ajuns la Curtea de Apel

14 Apr 2024 458

Afaceri Constanța Un nou hotel de pe litoral își caută proprietari. Aparthotelul Tudor By Dedal din Mamaia Nord se vinde pentru 3,2 milioane de euro

13 Apr 2024 918

Licitații Constanța Transelectrica SA organizează licitație pentru servicii de transport personal în stații

06 Apr 2024 592

Motivarea judecătorilor în dosarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia – „Nu mai subzistă temeiurile care au determinat acordarea statutului de martor ameninţat“

03 Apr 2024 1209

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 02 aprilie 2024

03 Apr 2024 662

Judecătorii aprobă desecretizarea martorilor cu identitate protejată „Scațiu” și „Colibri” audiați în doarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia

01 Apr 2024 666

Termen nou în dosarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia! Se cere desecretizarea martorilor cu identitate protejată „Scațiu” și „Colibri”

01 Apr 2024 984

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști, în județul Constanța. Șoferi băuți depistați

31 Mar 2024 428