Un serviciu similar funcţionează în Primăria Constanţa! Ce este Registrul Electronic Naţional al Nomenclaturilor Stradale

Primarii primesc noi sarcini. În termen de 12 ani de la intrarea în vigoare a unui ordin emis de directorul general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, unităţile administrativ-teritoriale trebuie să înscrie şi să valideze toate datele existente privind nomenclatura stradală în Registrul Electronic Naţional al Nomenclaturilor Stradale.
În caz contrar, se constituie contravenţie, iar primarul va fi sancţionat cu amendă cuprinsă între 2.000 şi 4.000 de lei. 

Despre Registrul Electronic Naţional al Nomenclaturilor Stradale 

Registrul Electronic Naţional al Nomenclaturilor Stradale reprezintă sistemul unic de referinţă la nivel naţional în care sunt înscrise nomenclaturile stradale de la nivelul comunelor, al oraşelor şi al municipiilor, potrivit ordinului dat de directorul general al ANCPI, Radu Codruţ Ştefănescu.

În Primăria Constanţa funcţionează un serviciu de nomenclator stradal 

Potrivit ordinului directorului ANCPI, o persoană desemnată de primar trebuie să înregistreze şi să actualizeze toate adresele administrative în Registru, prin verificarea, completarea, validarea şi actualizarea datelor existente în sistem sau prin introducerea datelor din evidenţele proprii. Pentru fiecare adresă administrativă, se înregistrează: UAT-ul, localitatea, numele drumului de care aparţine adresa, numărul administrativ atribuit, blocul şi scara, după caz, precum şi istoricul adresei administrative. În Registru vor fi înregistrate şi actualizate informaţiile despre localizarea geo-spaţială a drumurilor şi a numerelor administrative într-o localitate.
 
Viceprimarul municipiului Constanţa Dumitru Babu spune că în Primăria Constanţa funcţionează deja de ani buni Serviciul de nomenclator stradal, care va duce la îndeplinire acest ordin, atunci când acesta va intra în vigoare. Mai mult, viceprimarul susţine că „municipalitatea are în desfăşurare procedura de achiziţie a serviciului de localizare geo-spaţială (GIS), element extrem de important în activitatea Serviciului Patrimoniu“.
 
Prin urmare, la nivelul municipiului, această activitate de transmitere către Registrul Naţional al Nomenclaturilor Stradale a numerelor administrative ale fiecărui imobil din intravilanul municipiului va reveni serviciului de specialitate din cadrul Primăriei.
 
În ordinul directorului general al ANCPI, Radu Codruţ Ştefănescu, se precizează că, pentru imobilele cu construcţii situate în extravilan - adresă administrativă, se va proceda la identificarea prin denumirea drumului şi numărul administrativ atribuit de autoritatea publică locală competentă, ce reprezintă poziţia kilometrică faţă de originea drumului. Mai departe, fiecărui drum i se va atribui un cod de stradă unic în sistemul informatic.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța amenajează un nou parc în cartierul Compozitori, pe terenul fostului RAR

05 Mar 2024 737

Guvernul a aprobat proiectul privind asociaţiile şi fundaţiile

02 Nov 2023 961

Ministrul Justiției În Registrul agresorilor sexuali sunt 65.000 de persoane înregistrate în România

14 Oct 2023 807

Registrul spațiilor verzi al orașului Techirghiol lansat în transparență decizională

06 Aug 2023 782

Grevă japoneză declanşată de angajaţii din Oficiul Naţional al Registru Comerţului!

14 Jul 2023 922

Iniţiative legislative depuse în Parlament de senatorul USR de la Constanța, Remus Negoi

12 Jun 2023 1092

Iniţiativă legislativă pentru înființarea Registrului Electronic al monumentelor istorice propuse spre clasare

04 Jun 2023 1065

#ConstanțaEsteBine 21 februarie 2023 Proiectul anului 2023 – Cărți de suflet Cartea momentului. James Clear – Atomic habits – schimbări mici, rezultate remarcabile

21 Feb 2023 1011

Județul Constanța va avea un Registru Electronic al Monumentelor (DOCUMENT)

03 Feb 2023 1399

După împădurirea făcută de Regele Carol I, erau 855 de hectare. Senatorul USR Remus Negoi, un nou semnal pe tema Comorova - „Dispare jumătate din pădurea din Neptun”!

12 Jan 2023 1744

Primăria Ghindărești cumpără servicii de asistență și de consultanță informatică (DOCUMENT)

05 Jan 2023 1230

Sorin Cîmpeanu nu se simte vizat de afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis care a precizat că plagiatul este un fenomen toxic

03 Oct 2022 996

Ministerul Sănătăţii În acest an s-au înscris în Registrul Donatorilor de Celule Stem din România 3.649 de donatori

17 Sep 2022 790

Medicii de familie, precizări importante despre pericolul de întrerupere a vaccinării copiilor

12 Jul 2022 1853

Hotărâre de Guvern privind colectarea datelor în Registrul Unic de Boli Transmisibile

18 May 2022 1405