UPDATE Pe principiul „centrul contează, periferia urmează“ Strada Sulmona… ca după război (galerie foto)



Aproape zilnic, pe adresa redacţiei cotidianului ZIUA de Constanţa ne sunt semnalate diverse aspecte ale căror rezolvări ţin de administraţia publică locală. Ieri, un constănţean ne-a atras atenţia asupra situaţiei deplorabile în care se află o parte din strada Sulmona, stradă ce aşteaptă de ceva vreme să fie asfaltată.
 
În primăvara anului trecut, liniştea locuitorilor din Peninsulă avea să fie bulversată, pentru că se implementa proiectul „Restaurarea şi reamenajarea integrată a zonei istorice - Piaţa Ovidiu“. Un proiect amplu, cu finanţare importantă din partea Uniunii Europene, care presupunea, printre altele, reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric prin realizarea unei structuri rutiere adaptate cu precădere la circulaţia pietonală aferente unui număr de 21 de străzi şi alei (reabilitare şi modernizare).


 
Printre cele 21 de străzi incluse în proiectul de reabilitare se afla şi strada Sulmona. Chiar şi aşa, de la intersecţia cu Marcus Aurelius spre mare, pe o lungime de câteva zeci de metri, strada Sulmona continua să fie neasfaltată. Aspectul e jalnic, iar oamenii de aici sunt dezgustaţi. Practic, asfaltarea s-a oprit la intersecţia cu strada Marcus Aurelius. Aşa cum era în luna mai 2015, la fel arată şi acum strada Sulmona. Situaţia ne-a fost confirmată de un constănţean, care a trimis pe adresa de mail a redacţiei câteva fotografii mai mult decât relevante, pe care le puteţi vizualiza în galeria foto ataşată materialului.
 
Indiscutabil, am încercat să aflăm ce au de gând autorităţile. Contactat telefonic, directorul general al SC Confort Urban SRL, Viorel Farcaş, ne-a explicat că, cel puţin pentru o perioadă, străzile nu sunt în administrarea societăţii a cărei activitate o coordonează. „Străzile vor trece în administrarea SC Confort Urban în aproximativ două luni, după ce se va face recepţia lor. Momentan, reprezentanţi ai Comisiei Europene vin să facă o verificare a implementării proiectului şi, după recepţie, vom prelua noi tot“, ne-a declarat şeful Confort Urban. Acesta ne-a promis că, după ce va analiza situaţia, va reveni cu precizările care se impun.

UPDATE 
 
Imaginile trimise de un cititor pe adresa de mail a redacţiei ZIUA de Constanţaau atras atenţia şi reprezentanţilor SC Confort Urban SRL care au transmis o precizare.  "Am vizionat pozele trimise în legătură cu deficienţele semnalate pe str. Sulmona - zona Peninsulară, dar suntem în măsură să vă informăm că prin HCL 159/17.06.2013 această stradă ne-a fost retrasă din administrare în vederea restaurării şi reamenajării integrată a zonei istorice Piaţa Ovidiu", menţionează Lucia Andrei, Şef serviciu în cadrul SC Confort Urban SRL..
 
 

Citeşte şi Scandal din cauza devierii traficului, după reabilitarea Pieţei Ovidiu - Constănţenii din Peninsulă ameninţă cu blocarea străzii Marcus Aurelius (galerie foto)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri din Constanța Mai sunt 10 zile până la termenul anunțat de Mooz Services pentru finalizarea lucrărilor de pe Ștefan cel Mare. Cum arată șantierul (GALERIE FOTO+ VIDEO)

20 Aug 2023 8575

CT BUS Traseu deviat pe bulevardul Ferdinand din cauza lucrărilor de asfaltare. Detalii despre firma care le efectuează

04 Jul 2023 1260

Pico Rent SRL a intrat în faliment! Legături cu Mooz Services SRL, firma care se ocupă de reabilitarea centrului Constanței

03 Jun 2023 1713

SRL-ul lui Nicolae Picu preluat cu acte, utilaje și contracte de Viorel Farcaș Cum a ajuns Mooz Services SRL, vioara întâi în proiectul de reabilitare din centrul Constanței?(Documente+Galerie Foto+Video)

29 May 2023 3840

Poate formula recurs. Primăria Constanța, învinsă într-un dosar de răspundere patrimonială în fața fostului șef de la Confort Urban

14 Mar 2021 2316

ANI Avere nejustificată pentru un fost director în cadrul unei societăți comerciale la care Primăria Constanța este acționar majoritar sau semnificativ

29 May 2020 2084

Confort Urban SRL şi-a chemat la judecată doi foşti directori. Procesul, suspendat

31 Jan 2019 2060

Proces pe bani Confort Urban şi-a chemat în instanţă patru foşti directori. Cum s-a terminat totul

12 Dec 2018 3602

Ce antrenor va fi înscăunat la SSC Farul Constanţa?

18 Sep 2018 5502

Cine a condus antrenamentul de astăzi al SSC Farul, în absența lui Ion Barbu (galerie foto)

17 Sep 2018 4078

Fostul şef al Confort Urban, Cristinel Viorel Farcaș a fost condamnat

20 Sep 2017 8058

Echipa naţională de fotbal pe plajă a României a ratat revenirea în divizia de elită

19 Sep 2017 2839

Viorel Farcaş, Ionel Posteucă, Ionuţ Florea şi Iulian Răvoiu, din Constanţa, au marcat pentru echipa naţională

15 Sep 2017 3758

Vot în unanimitate Mandatul de director general al Confort Urban SA al lui Viorel Farcaş a încetat

12 Sep 2017 6457

UPDATE Mâine are loc prezentarea oficială a lui Petre Grigoraş şi a noului staff tehnic al SSC Farul

24 Jul 2017 3464