Valentin Vrabie s-a întrecut pe sine cu organizarea Zilei Comunei Peştera Peste 40.000 de oameni au petrecut la „Sărbătoarea Florii de Salcâm“ (galerie foto)

Cea de-a şaptea ediţie a „Sărbătorii Florii de Salcâm“ - Ziua Comunei Peştera, care s-a desfăşurat sâmbătă pe Valea Izvorului, a reunit în acelaşi loc spectaculos peste 40.000 de persoane. Pajiştea de peste 20 de hectare pe care Primăria Peştera a pus-o la dispoziţie pentru acest eveniment s-a dovedit a fi neîncăpătoare.
 
Ediţia din acest an a Zilei Comunei Peştera a fost guvernată de un singur atribut: superlativ. Un eveniment de excepţie pus la punct până în cele mai mici detalii de primarul Valentin Vrabie i-a lăsat în nenumărate rânduri pe cei prezenţi fără cuvinte, putând, în cel mai bun caz, să exclame doar atât: „WOW!“. Petrecerea a început înainte de ora prânzului, atunci când cei mai curajoşi participanţi şi-au măsurat forţele la luptele tradiţionale tătăreşti, Kureş. Batalul a fost adjudecat de cel mai puternic şi mai corect concurent. Primele acorduri care s-au auzit de pe scenă i-au şi conectat pe cei prezenţi, dornici să vadă îndeaproape artiştii. Spectacolul s-a desfăşurat cât vedeai cu ochii. Pe de-o parte, era natura, care îi ademenea pe cei prezenţi şi-i învăluia în mireasma dulce a florilor de salcâm, pe de altă parte, era vremea numai bună de ieşit la iarbă verde. Voie bună a fost pentru toţi cei prezenţi, de toate vârstele. Dacă cei mici au putut face plimbări cu elefanţi, cămile, zebre sau ponei şi au profitat de parcurile de distracţii gonflabile, cei mai mari au avut unde juca în voie o miuţă, unde să întindă grătarul sau, pentru cei care au venit nepregătiţi, unde să se poată aşeza şi savura o friptură la grătar. Într-un cuvânt, nimeni nu a fost neglijat la un eveniment dedicat de primarul Valentin Vrabie tuturor celor prezenţi. „Le mulţumesc celor care au venit la Ziua Comunei Peştera şi care îşi dovedesc fidelitatea în fiecare an, dar mai ales celor care au venit anul acesta pentru prima dată aici şi cărora vrem să le fim pe plac şi să le oferim un spectacol de neuitat“, a declarat primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie.

Deşi el este sufletul şi motorul întregului eveniment, ca un primar ales de oameni (de peste 95% dintre locuitorii comunei, ca să fim precişi), spectacolul este pus la punct după consultarea cu membrii comunităţii din care face parte. „Totul porneşte de jos, de la locuitorii comunei, cu care ne consultăm, pentru că vrem să le oferim ceea ce îşi doresc. De aceea, vreau ca astăzi, de ziua noastră, să le urez locuitorilor comunei Peştera «La mulţi ani!» şi să rămânem mereu uniţi, să avem aceeaşi grijă de mediul înconjurător, pentru că acest lucru ne uneşte ca oameni şi ne identifică la nivel de comunitate“, a adăugat gospodarul-şef, Valentin Vrabie.

Aeroport la Peştera


Cu siguranţă unul dintre punctele de pe desfăşurător care au atras mii de oameni a fost show-ul aviatic susţinut de Yakării Acrobaţi, care au tăiat văzduhul cu trei avioane tip YAK-52. Început timid, spectacolul i-a lăsat pe toţi cei prezenţi cu gura căscată, atunci când cei trei maeştri ai aerului au început să se dea peste cap în timp ce de pe dealul din faţa pajiştii erau lansate mingi de foc spre cer. Pentru cei impresionaţi de dansul avioanelor, primarul a reuşit să aducă şi o echipă de piloţi profesionişti care să-i ducă în înaltul cerului pe temerari. Două avioane de mici dimensiuni şi două deltaplane erau pregătite de decolare din sfert în sfert de oră. Atât piloţii, cât şi cei pasionaţi de aeronautică au fost atât de încântaţi de ceea ce au văzut de deasupra comunei, încât primarul va face încă un lucru la care alţii pot doar visa: va face aeroport la Peştera! „În această seară (n.r. sâmbătă), am discutat şi vom începe în câteva zile să pregătim demersurile, vom începe să arăm terenul unde va fi amplasată pista. Aeroportul va purta numele «Sfântul Gheorghe»“, a declarat primarul Valentin Vrabie.
 
Dincolo de spectacolul senzaţional de pe cer, show-ul de pe scenă a fost pentru mulţi punctul de atracţie principal. Au urcat pe scenă artişti cu nume sonore ale muzicii româneşti. Începând cu ora 12.00, Mariana Edulescu, Mariana Culda, Gheorghe Lupu, ansamblul Dunărea Tulcea, Pindu, Mihai Trăistariu, Marian Cosma, Favorit Band, Nycolas Papadopulus, Iulian Bratu, Edy Band, Elena şi Iuliana Zlatov, Lambrino, DJ Rynno şi Silvia şi mulţi alţii au fost promotorii bunei dispoziţii. Distracţia a atins cote maxime atunci când Andra a urcat pe scenă, emanând energie, fiind introdusă pe scenă chiar de soţul ei, prezentatorul Cătălin Măruţă. Seara de muzică s-a încheiat pe ritmurile celor de la Zdob & Zdub, care au încins spiritele la maximum. Show-ul laser a fost pentru mulţi o adevărată surpriză, fasciculele de lumină putând fi atinse doar la ridicarea mâinii. Şi pentru că după o aşa petrecere de pomină, sfârşitul nu putea fi altfel decât de neuitat, un spectaculos foc de artificii a luminat cerul aproape de miezul nopţii.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Ovidiu

18 May, 2015 06:58

In "Ziua de Constanta" de aproape luna a aparut un afis despre zilele comunei Pestera ,iar efectul a fost deosebit zeci de mii de constanteni au participat la eveniment(se spune ca au participat peste 35000 de oameni din care doar 3000 sunt localnici ).Peste 2 zile ar trebui sa sa sarbatorim Zilele orasului Constanta si nu am vazut nici un anunt. De ce pentru ca nu se organizeaza nimic. Primarul comunei a spus că instituţia pe care o conduce nu a scos nici un ban din vistierie pentru distracţii, ci totul a venit din sponsorizări.

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Valentin Vrabie „Nu vreau să rămân cu această etichetă de condamnat. În ceea ce privește o candidatură, nu știu ce să spun” !

02 Nov 2023 1782

ZIUA LIVE Valentin Vrabie, detalii despre activitatea derulată ca edil al municipiului Medigidia înainte de condamnare. „Nu mă consider vinovat cu nimic“ (VIDEO)

02 Nov 2023 1594

ZIUA LIVE Valentin Vrabie, primul interviu după încetarea mandatului de primar al municipiului Medgidia!

01 Nov 2023 1854

Definitiv Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, a câștigat procesul pe care i-l intentase Comuna Peștera (MINUTA)

17 Feb 2023 6771

Judecătorii de la Curte s-au pronunțat în dosarul în care Valentin Vrabie l-a chemat în judecată pe Primarul comunei Peștera

17 Jan 2023 4718

Curtea de Apel, amânare de pronunțare în dosarul în care Valentin Vrabie l-a chemat la judecată pe Primarul comunei Peştera

04 Jan 2023 1546

Comuna Peștera a declarat apel în procesul cu fostul edil, Valentin Vrabie

10 Jun 2022 2325

Proces deschis de Primarul Comunei Peștera lui Valentin Vrabie. Care a fost decizia instanței

27 Apr 2022 2820

„Feeria de lumini“, în instanţă Valentin Vrabie, dat în judecată de Primăria pe care a condus-o două mandate. La cât se ridică prejudiciul. Ce spun părţile implicate

07 Mar 2018 11002

Membrii Organizației Locale ALDE Peștera au demisionat în bloc din partid. De ce au luat această decizie

12 Feb 2018 3459

Primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, la ceas aniversar

04 Apr 2017 5357

Prefectul a emis ordinul de încetare a mandatului primarului comunei Peştera

31 Mar 2016 2595

Mâine, de la ora 18.00, sunteţi invitaţii primarului Valentin Vrabie Lumini de sărbătoare vor lumina „Parcul Bucuriei“ de la Peştera.

04 Dec 2015 4615

Primarul Valentin Vrabie susţine cu pasiune şi sportul CS Peştera scrie istorie în fotbalul constănţean (galerie foto)

09 Jun 2015 5115

„Viitorul unei naţiuni depinde de nivelul de educaţie“ Primarul Valentin Vrabie a oferit 500 de tablete, de Ziua Copilului (galerie foto)

02 Jun 2015 3639