Cine s-a „duelat“ pentru un contract oferit de Primăria Mangalia. Firma câştigătoare este cunoscută (documente)

În 2011, administraţia locală a oraşului Mangalia atribuia un contract ce avea ca obiect „Amenajare zonă sens giratoriu şi zonă aferentă municipiul Mangalia“. 
 
În acest sens, la data de 24 ianuarie 2011, la sediul autorităţii contractante se desfăşura prima şedinţă de deschidere a ofertelor depuse. Procedura de atribuire a fost cerere de ofertă, iar invitaţia de participare a fost lansată în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP).
 
Comisia de evaluare, numită prin Dispoziţia nr. 4, din data de 24 ianuarie 2011, a fost compusă din Dana Albena Duzinschi, preşedinte, Ciprian Popa, Rodica Ripianu, Elena Turtoi şi Liliana Ghiţă, membri.
 
Contractul oferit de Primăria Mangalia nu a stârnit foarte mult interesul operatorilor economici, fiind depuse doar două oferte. Aşadar, au râvnit la contract asocierea dintre SC Centru Green Shop şi SC Hiwaters SRL şi SC Luxten Lighting Company SA, din Bucureşti.
 
Ofertele depuse au fost analizate în detaliu de către membrii comisiei, în conformitate cu prevederile documentaţiei.
 
În urma aplicării criteriilor de atribuire, s-a decis că SC Luxten Lighting Company SA, din Bucureşti, a câştigat. A avut o ofertă de 2.177.276,32 de lei, fără TVA, cu o durată de 75 de zile calendaristice.

Cine sunt acţionari în firma câştigătoare 

Cu sediul în Bucureşti, firma norocoasă are un capital social subscris de 42.126.043 de lei, integral vărsat, iar obiectul de activitate vizează „lucrări de instalaţii electrice“. Potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 16 martie 2017, acţionarii Luxten Lighting Company SA sunt Olimpia Moica (21,1988%), născută în Dâmboviţa, Ionel Pepenică (24,1575%), născut în Teleorman, şi Claudiu Nicolae Rădulescu (50,3137%), născut în Buzău. De menţionat că există şi o Listă Persoane Fizice şi Juridice, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 4,33% / 4,33%.
 
În altă ordine de idei, Olimpia Moica apare, în calitate de asociat, şi într-o firmă din Timişoara, Aem SA. În aceeaşi firmă este asociat şi Ionel Pepenică, conform Registrului Comerţului, consultat pe 16 martie. Tot Ionel Pepenică este asociat şi într-o firmă din Bistriţa, SC Buscat Invest SRL. Mai apare şi în alte firme, însă acestea au fost radiate. Cel de-al treilea asociat al firmei apare şi el în Aem SA, dar şi în Distrigaz Vest SA, din Oradea.
 
Revenind la firma câştigătoare, în cadrul acesteia, Persoane Împuternicite sunt Dumitru Sorescu, membru în directorat, Olimpia Moica, membru în consiliul de supraveghere şi vicepreşedinte, Claudiu Nicolae Rădulescu, membru în consiliul de supraveghere şi preşedinte al consiliului de supraveghere, Maria Monica Bucur, membru în directorat şi preşedinte al directoratului, Silvian Şerbănescu, vicepreşedinte al directoratului, şi Andrei Vlad Rădulescu, membru în consiliul de supraveghere.
 

Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, în 2015 firma câştigătoare a avut venituri totale de 179.213.615 lei, cheltuieli totale de 161.360.273 de lei şi un număr mediu de 485 de salariaţi.
 
Amintim că Primăria Constanţa a început, la sfârşitul anului trecut, o procedură publică în vederea atribuirii contractului „Achiziţia lucrărilor de reparaţii pentru menţinerea, inclusiv întreţinerea sistemului de iluminat public din municipiul Constanţa (două loturi)“, în valoare estimată de 2.000.000 de lei, fără TVA. „Câştigătoarea contractului de reparaţii şi mentenanţă pentru cele două loturi a fost declarată firma Luxten Lighting Company SA“, ne-a precizat Ionela Halciuc, purtător de cuvânt al Primăriei Constanţa.

 
În altă ordine de idei, SC Luxten Lighting Company SA a câştigat şi contractele privind „Întreţinerea şi menţinerea în stare de funcţionare a Sistemului de Iluminat Public din municipiul Baia Mare“, „Delegarea de gestiune prin concesionare a sistemului de iluminat public municipiul Brăila“, „Furnizare prin închiriere produse pentru iluminatul ornamental festiv din perioada sărbătorilor de iarnă 2015-2016 din municipiul Hunedoara“, „Reabilitarea şi modernizarea iluminatului public în unele localităţi ale Zonei Metropolitane Constanţa“.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună, şi procesul-verbal de deschidere a ofertelor.
 
Citeşte şi: 
 
730.000 de euro fără TVA: Din nou, Luxten Lighting Company montează ghirlandele ornamentale de sărbători din municipiu (document)
 
Problema iluminatului public ar trebui soluţionată definitiv! Luxten Lighting Company a „primit“ contractul de mentenanţă pentru 12 luni

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 585

A cerut eșalonarea contribuțiilor restante aferente lefurilor pentru 2023 Primarul Cristian Radu jonglează iar cu salariile angajaților din administrația locală de la Mangalia! (DOCUMENT)

26 Mar 2024 802

Cumpărări directe Constanța Top Management ING SRL, contract cu Primăria Dobromir pentru implementarea proiectelor finanțate prin PNRR (DOCUMENT)

10 Mar 2024 499

Justiție Constanța Dia Litoral SRL cheamă în judecată Primăria Mangalia. Iată ce au cerut asociații firmei!

09 Mar 2024 603

Primăria și Consiliul Local Mangalia, mesaj de 8 Martie

08 Mar 2024 342

Semiran Abdurefi, candidatul USR pentru Primăria Mangalia

06 Mar 2024 882

Asociația Verde Urban, la judecată cu Primăria și Consiliul Local Mangalia! Ce a decis Curtea de Apel Constanța

28 Feb 2024 484

Paradis Com Tur SRL pierde procesul cu Primăria Mangalia! Decizia judecătorilor

28 Feb 2024 436

Primarul Radu Cristian spune că jumătate dintre aceștia nu au ce căuta în administrație Angajații Primăriei Mangalia nu și-au primit salariile de aproape două săptămâni

25 Feb 2024 4559

Show special de 1 martie realizat de o firmă de casă a primăriei din sudul litoralului Irina Loghin și Fuego cântă la Mangalia (DOCUMENT)

23 Feb 2024 992

S-a respins recursul. Zodiac 2000 SA, deținută de Perla Majestic SA, a chemat în instanță Primăria și Consiliul Local al Municipiului Mangalia

22 Feb 2024 646

Licitații Constanța Primăria Mangalia cheltuie aproape 1,5 milioane de lei pentru delegarea gestiunii activităților ce privesc deșeurile municipale (DOCUMENT)

03 Feb 2024 768

Licitații Constanța Primăria Mangalia pregătește un contract pentru întreținerea spațiilor verzi și a parcurilor (DOCUMENT)

01 Feb 2024 806

Justiție Constanța Recurs respins în dosarul privind anularea actului administrativ. Aymar Elmaya SRL vs. primarul de la Mangalia

31 Jan 2024 529

Mohammad Murad își va anunța candidatura pentru alegerile din acest an! (VIDEO)

27 Jan 2024 4258