În 2010, CN APMC atribuia un contract de peste 520.000 de lei unei firme care azi are profit zero (documente)

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) atribuia, în decembrie 2010, contractul privind „Servicii de curăţenie a spaţiilor administrative speciale şi de deservire generală“, contract în valoare de 523.444,80 de lei anual, fără TVA, cu o durată de 12 luni.
 
Conform procesului verbal de la şedinţa de deschidere a ofertelor, în cursa pentru acest contract au intrat opt agenţi economici: SC Daxi Cleaning SRL, SC Universal Med Cleaning SRL, SC STG 2000 SA, SC El Nino International SRL, SC Romprest Servicii Integrate SRL, SC Herarconi SRL, SC Invest Milenium SRL şi SC Bogdan Inter Tur SRL. Din comisia de evaluare a ofertelor au făcut parte Emil Sorin Banias, Florin Chirilă, Sandu Şuhani, Luciana Mocanu, Zorofia Dinescu, Marina Moldoveanu şi Mariana Şuteu.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile pe site-ul CN APMC, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună.
 
Aşa cum reiese din raportul procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică având ca obiect „Servicii de curăţenie a spaţiilor administrative speciale şi de deservire generală“, ofertele considerate inadmisibile au fost cele aparţinând SC Daxi Cleaning SRL (inacceptabilă), SC STG 2000 SA (neconformă) şi SC Invest Milenium SRL (neconformă). În ceea ce priveşte oferta depusă de SC STG 2000 SA, în raportul procedurii de atribuire se menţionează că „din descrierea făcută de ofertant în propunerea tehnică, dar şi în lista cu materialele igienico-sanitare, comisia a concluzionat că acesta (n.r. agentul economic) nu cunoaşte şi nici nu a întreprins vreun demers (inspectarea zonelor) pentru a cunoaşte toate locaţiile unde ar urma să-şi desfăşoare activitatea de curăţenie”.

Referitor la oferta depusă de SC Invest Milenium SRL, în raportul procedurii de atribuire se menţionează că oferta acestei firme „nu satisface în mod corespunzător cerinţele Caietului de sarcini, ca urmare a faptului că acesta (n.r. agentul economic) nu are deschis punct de lucru în municipiul Constanţa şi nici nu a prezentat documente din care să reiasă demersurile întreprinse pentru deschiderea acestuia în Constanţa“.

Nu mai puţin important, oferta SC Daxi Cleaning SRL „reprezintă o alternativă la prevederile Caietului de sarcini. Ofertantul nu a prezentat anexele la Caietul de Sarcini, acesta prezentând oferta de preţ într-o cu totul altă formă (formă care nu conţine toate datele necesare)“, se menţionază în raportul procedurii de atribuire.

Criteriul de atribuire a contractului a fost preţul cel mai scăzut, iar ofertantul câştigător a fost declarat societatea SC Bogdan Inter Tur SRL, cu oferta de 523.444,80 de lei anual, fără TVA, cu o durată de 12 luni.

Din datele Registrului Comerţului

Conform informaţiilor disponibile la data de 19 iulie la Registrul Comerţului, SC Bogdan Inter Tur SRL a fost înfiinţată pe 28 aprilie 1994 şi are sediul social pe strada Poporului din municipiul Constanţa. Firma are ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata de piese şi accesorii pentru autovehicule.

Potrivit fişei, asociat unic al firmei este Gheorghina Voinea, al cărei nume a mai apărut în Camass Events SRL, aceasta din urmă radiată. Funcţia de administrator este îndeplinită de Gheorghina Voinea şi de Georgeta Ivanciu.
 

Potrivit vrajitorul.eu, în 2014, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 873.143 de lei, având, în aceeaşi perioadă, un singur salariat. Tot în 2014, profitul net al firmei a fost… zero.
 
În ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa puteţi vitualiza procesul verbal, raportul procedurii de atribuire, anunţul de atribuire a contractului, precum şi declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare a ofertelor depuse pentru adjudecarea contractului „Servicii de curăţenie a spaţiilor administrative speciale şi de deservire generală“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CNSC a decis Licitația pentru sistemul informatic al Portului Constanța contestată de afaceriștii de la Software Imagination & Vision!

02 Apr 2024 463

Drumurile intens circulate din Portul Constanța vor fi asfaltate

26 Mar 2024 468

Oportunități de afaceri în portul Constanța Intensificarea parteneriatelor comerciale între România și Austria

13 Mar 2024 650

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța anunță licitație pentru lucrări de foraj orizontal dirijat (DOCUMENT)

01 Mar 2024 734

Licitații Constanța CN APM Constanța investește în servicii de legătorie a documentelor (DOCUMENT)

27 Feb 2024 616

Compania Administrației Porturilor Maritime Constanța a dat în judecată Primăria Năvodari și compania din „sfera sa de interese" a liderului PSD, Ion Dumitrache

23 Feb 2024 893

Licitație organizată de CN APM Constanța pentru lucrări de instalații electrice pe digul de sud (DOCUMENT)

21 Feb 2024 743

Licitații Constanța Licitație organizată de CN APM Constanța pentru securitate și detecție la incendii pentru clădirile instituției (DOCUMENT)

14 Feb 2024 634

Justiție Constanța Dosarul dintre CN APM Constanța vs. Envirotech SRL, pe masa magistraților. Soluția instanței

09 Feb 2024 731

Decizii importante luate în prima ședință a Adunării Generale a Acţionarilor Companiei Naţionale „Administrația Porturilor Maritime” Constanţa din 2024

08 Feb 2024 893

Licitații Constanța Licitație organizată de CN APM Constanța pentru achiziția unui sistem de baraj antipoluare (DOCUMENT)

06 Feb 2024 898

Licitație organizată de CN APM Constanța pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de alimentare cu apă și canalizare în Portul Constanța (DOCUMENT)

06 Feb 2024 859

CN APM Constanța, la judecată cu două firme. Iată despre ce e vorba

28 Jan 2024 923

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța închiriază parcele de teren!

12 Jan 2024 662

Licitații publice CN APM Constanța, contract de revizuire documentații pentru realizarea cheului din dana 8 (DOCUMENT)

10 Jan 2024 811