Constanteanul suparat

Constănţeanul supărat Un bărbat acuză un fost director din Primăria Constanţa că şi-a ridicat hotelul parţial pe proprietatea sa! (documente + galerie foto)

Cu banii câştigaţi pe mare, Gabriel Tudoraşcu a achiziţionat, în 2015, un imobil (construcţie plus teren), în staţiunea Mamaia, zona A1 Perla Select, compus din teren în suprafaţă de 275,7 mp, conform contractului de vânzare-cumpărare, autentificat sub nr. 17/23.01.2015 la Biroul Notarial Raşid Geandan.
 
Constănţeanul a depus mai multe sesizări la Primăria Municipiului Constanţa şi la Inspectoratul Judeţean în Construcţii, prin care reclamă faptul că, în vecinătatea imobilului său, hotelul Alma, construcţia edificată de SC Alpil Star SRL, în urma emiterii Autorizaţiei de construire nr. 2557/13.11.2008, depăşeşte limitele proprietăţii, fiind aşezată parţial pe proprietatea constănţeanului, conform măsurătorilor cadastrale efectuate de SC Total Cad Consult SRL (vezi secţiunea „Documente“ a ediţiei online).
 
Totodată, Tudoraşcu a mai reclamat lipsa acordului vecinului, cu ocazia întocmirii documentaţiei pentru emiterea autorizaţiei de construire, şi a solicitat autorităţilor abilitate să sancţioneze SC Alpil Star SRL pentru încălcarea normelor legale.

Sesizări şi răspunsuri negative de la autorităţi

Răspunsurile primite de la Primăria Constanţa, respectiv Direcţia Urbanism, Serviciul Autorizaţii în Construcţii şi Direcţia Poliţia Locală, sunt favorabile SC Alpil Star SRL, în sensul în care, în urma verificărilor, s-a constatat că realizarea construcţiei - hotel Alma - s-a efectuat cu respectarea autorizaţiei de construire. Aceste comunicări (vezi secţiunea „Documente“ a ediţiei online) l-au determinat pe constănţean să considere că „patronul hotelului Alma, Ionel Pilat, este favorizat sau acoperit de foştii colegi cu care a lucrat în Primărie“, ne-a explicat Gabriel Tudoraşcu, care este hotărât să meargă în instanţă.
 
În paralel, bărbatul s-a adresat şi Inspectoratului Judeţean în Construcţii cu o sesizare similară. Iată o parte din răspunsul instiuţiei: „Ca urmare a verificărilor efectuate în teren, s-a constatat nerespectarea prevederilor Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, referitoare la emiterea Certificatului de urbanism nr.9 07/26.02.2008, care a stat la baza emiterii Autorizaţiei de construire nr. 2557 din 13.11.2008 de către Primăria Municipiului Constanţa. A fost sesizată instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa pentru a solicita instanţei de contencios administrativ anularea actelor emise de Primăria Municipiului Constanţa, cu nerespectarea prevederilor legale“, se mai arată în răspunsul ISC. (comunicarea integrală este disponibilă în secţiunea „Documente“).
 
Tudoraşcu a depus, pe 29 august 2017, o sesizare şi primarului municipiului Constanţa, Decebal Făgădău. În documentul înregistrat la Primărie, constănţeanul îşi exprimă nemulţumirea faţă de nota de constatare emisă în urma controlului derulat de Corpul de Control, condus, până în urmă cu câteva săptămâni, de Ionuţ Pripişi, şi menţionează că, din documentele şi fotografiile ataşate sesizării, se poate vedea cu uşurinţă poziţionarea ferestrelor, ce încalcă limitele legale de doi metri, conform art. 615.
 
Tudoraşcu solicită edilului-şef, Decebal Făgădău, să dispună o verificare a celor sesizate de el. Până în acest moment, nu a primit un răspuns, însă Primăria se află încă în termenul legal să ofere un punct de vedere.

O altă nemulţumire a bărbatului vizează modalitatea în care familia Pilat ar fi intrat în posesia parcării din zona Perla Select.

Despre Alpil Star SRL

Societatea Alpil Star SRL a fost înfiinţată în anul 2001 şi are sediul social în staţiunea Mamaia, municipiul Constanţa, zona Perla - spaţiul comercial nr. 9. Asociat unic şi administrator al societăţii este Georgeta Pilat, soţia fostului director al Direcţiei Servicii Publice din Primăria Constanţa, Ionel Pilat. Obiectul de activitate al firmei constă în închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
În 2011, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, unic asociat al societăţii era Ion Burducel, tatăl Georgetei Pilat. Până în mai 2007, SC Alpil Star SRL s-a numit Pisica de Mare SRL. În acelaşi an, pe 20 decembrie, seniorul Burducel s-a retras din funcţia de administrator al firmei, lăsându-i locul fiicei sale, Georgeta.
 
În anul 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a închis definitiv dosarul cunoscut generic „Mita de la Primărie“. În această cauză, Constantin Babuş, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Constanţa, Ionel Pilat, directorul Direcţiei de Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa, şi Marius Tărcatu, director economic la Consiliul Judeţean Constanţa (la data trimiterii în judecată), au fost judecaţi pentru fapte de corupţie.
 
Pe data de 19 decembrie 2005, Constantin Babuş, Marius Tărcatu şi Cornel Pilat au fost deferiţi justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Conform organelor de anchetă, „inculpatul Babuş Constantin, în toamna anului 2002, i-a pretins lui Burciu Dumitru suma de 20.000 USD, pe care a primit-o în anul 2004, prin intermediul lui Tărcatu Marius, pentru a-i facilita cumpărarea unui teren, iar inculpatul Pilat Cornel l-a constrâns pe Burciu Dumitru pentru a-i vinde un spaţiu comercial la un preţ derizoriu“. Împotriva celor trei directori s-a dispus măsura reţinerii pe timp de 24 de ore, propunerea procurorului de arestare preventivă a acestora fiind respinsă de instanţa de judecată. Pe data de 5 mai 2008, Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Babuş la doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare condiţionată. Tot atunci, Tărcatu a luat doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare condiţionată, iar Pilat s-a ales cu doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată. 

Cum se apără familia Pilat, proprietara hotelului Alma?

Contactaţi telefonic, membrii familiei Pilat au acceptat să ofere un punct de vedere în legătură cu sesizările depuse de vecinul lor. Aceştia consideră că doar judecătorii le pot face dreptate.
 
Georgeta Pilat, administrator al firmei Alpil Star SRL, afirmă că hotelul deţinut în zona Perla Select respectă toate normele legale: „Suntem în regulă cu întreaga construcţie. Domnul respectiv nu este la prima sesizare, normal era să meargă în instanţă, mai ales după ce Primăria şi Inspectoratul de Stat în Construcţii i-au răspuns că hotelul s-a ridicat cu respectarea autorizaţiei de construcţie. Ţin să menţionez că nu am discutat niciodată cu acest domn“.
 
Referitor la nemulţumirile formulate de Gabriel Tudoraşcu, Georgeta Pilat a afirmat că „este foarte ciudat faptul că toţi proprietarii din acea zonă deţin câte 250 de mp, în timp ce acesta are o suprafaţă de 275 mp, ceea ce înseamnă că a cumpărat şi o bucată din domeniul public cu destinaţie de alee pietonală. Probabil vânzarea s-a realizat în baza unui cadastru vechi. Este o situaţie încâlcită, căreia nici Oficiul de Cadastru nu i-a dat de cap, până în prezent“, a precizat administratorul firmei care deţine hotel Alma.
 
În legătură cu parcarea din zona Perla Select, familia Pilat susţine că terenul a fost cumpărat prin intermediul licitaţiei organizate de municipalitate în perioada 2002-2004.

Cele două părţi se vor întâlni în instanţă. Gabriel Tudoraşcu va depune, luna viitoare, acţiunea de chemare în judecată a societăţii Alpil Star SRL.
 
Vom reveni.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

maria

25 Sep, 2017 08:59

Ce bine e sa fii salariat la stat, bugetar! Te alegi cu terenuri, hoteluri si se mai pling ca sint prost platiti.

Articole asemanatoare

Esteitinvest SRL cere acord de mediu pentru modificarea unui imobil ridicat în Eforie Sud

15 Jan 2018 164

Ce răspuns a primit SC Adria Rox Imobiliare SRL de la municipalitate? Este vizată o viitoare investiţie

15 Jan 2018 279

Pentru locuinţe sociale Primăria Constanţa primeşte cinci hectare de la Ministerul Apărării (galerie foto + documente)

15 Jan 2018 3079

Incendiu de amploare în București. Un apartament situat la etajul al treilea al unui bloc din zona Dorobanți cuprins de flăcări

12 Jan 2018 225

Câţi locatari şi-au prelungit contractele în blocurile ANL şi câţi chiriaşi noi are cartierul Henri Coandă din Constanţa? (document)

12 Jan 2018 333

În 2015 le-a fost scoasă la vânzare locuinţa Rudele fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa au deschis o firmă cu profil „restaurante“ (document)

12 Jan 2018 1148

Info-Sud-Est.ro Afacerea secretă a lui Radu Mazăre. Caelia – paradisul imobiliar al milionarilor

11 Jan 2018 2650

Preotul paroh al Bisericii „Bunavestire“ din Năvodari vrea să supraetajeze blocul pe care îl ridică (document)

11 Jan 2018 2108

Gemini Estate Constanţa, iniţiatoarea unui PUZ pentru un imobil de pe bulevardul I.C. Brătianu. Cine controlează firma (document)

09 Jan 2018 812

A început licitaţia pentru înfiinţarea centrului de sănătate multifuncţional din Năvodari

09 Jan 2018 1304

Şantier pe strada Tudor Vladimirescu. Au început lucrările de demolare a unui imobil (galerie foto + video)

09 Jan 2018 4708

Investiţii imobiliare în plin scandal Emilian Schwartzenberg, arestat în lipsă, şi Ionuţ Barbu vor ridica un imobil cu piscină în Mamaia

09 Jan 2018 3030

Alertă la pompieri. Incendiu la Ovidiu. Ce se întâmplă acolo. Cu ce forțe intervine ISU Dobrogea

07 Jan 2018 1412

Două imobile din Constanţa vor fi puse la pământ. A fost obţinută autorizaţia de desfiinţare

05 Jan 2018 1368

Supraetajările, în vogă la Constanţa Un bloc ridicat de Cladect Construct SRL pe strada Constantin Bobescu creşte pe verticală

03 Jan 2018 1383

O clădire istorică, situată pe bulevardul Ferdinand, lângă Teatrul de Stat Constanța, va fi demolată. Undă verde de la municipalitate (galerie foto)

30 Dec 2017 4076

E jale. Construcția unui imobil din Constanța a umplut străzile dintr-un cartier întreg de noroi. Pericol pentru traficul rutier (galerie foto+video)

29 Dec 2017 3900

Fotoreportaj Urmările incendiului izbucnit la un imobil, situat în centrul municipiului Constanţa, în ziua de Crăciun (galerie foto+video)

26 Dec 2017 2402

UPDATE. Alertă la Lumina! Arde o casă

25 Dec 2017 867

Hotelul Prahova al fraților Micula, scos la mezat. Fiscul din Constanța cere peste opt milioane de lei (document)

24 Dec 2017 1389

Se eliberează un spaţiu dintr-o unitate militară Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Constanţa va avea casă nouă

22 Dec 2017 2847

PUD inițiat de GFT Intertrade Logistic SRL. Va ridica un bloc de opt etaje pe strada Eugen Lovinescu

19 Dec 2017 259

De la un etaj, la șapte Stop SRL, undă verde de la Primăria Constanța pentru supraetajarea unui imobil

19 Dec 2017 1422

Imobil de şapte etaje, ridicat în Mamaia de Elena Borcea, mama fostului acţionar dinamovist

19 Dec 2017 2423

ABC Val SRL continuă demersurile pentru blocul de patru etaje de pe strada Atelierelor din Constanţa

15 Dec 2017 508

Seaside Estate Company SRL, două acte de la municipalitate. Sunt vizate două blocuri de nouă şi 11 etaje

14 Dec 2017 280

Bloc de patru etaje, pe strada Corneliu Coposu. Ce a obţinut investitorul de la municipalitate

14 Dec 2017 372

First Building SRL nu poate construi imobilul de şapte etaje de pe bulevardul Mamaia. Cine şi cum explică refuzul

14 Dec 2017 412

Ansamblu rezidenţial compus dintr-un bloc de 11 etaje, unul de 18 etaje şi un imobil multifuncţional P+1, pe bulevardul Aurel Vlaicu

14 Dec 2017 2059

Achiziţie publică pentru servicii de dezinsecţie şi deratizare a sediilor Consiliului Judeţean Constanţa

12 Dec 2017 243

Arde o casă la Medgidia

10 Dec 2017 585

În aşteptarea acordului de mediu Un spaţiu comercial din Eforie Nord va fi supraetajat

09 Dec 2017 836

Un spaţiu situat în zona Cazinoului din Mamaia se extinde. Proprietarii îi adaugă două etaje (galerie foto+document)

08 Dec 2017 1680

Autoutilitară încărcată cu țigări de contrabandă incendiată intenționat pentru a se distruge probele din dosar. Unul dintre suspecți a fost arestat

07 Dec 2017 429

Centrele comerciale JYSK şi LEM’S, în atenţia APM Constanţa. Ce a solicitat Metropolis Investiţii Imobiliare SRL

06 Dec 2017 1448

Proteste inutile. Investiţie imobiliară controversată, în Constanţa, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. Lucrările continuă

06 Dec 2017 4286

Precizări MAE referitoare la incendiul produs în Germania. Mai mulți români locuiau în imobil

02 Dec 2017 601

UPDATE Incendiu în Germania, la Bergkamen. Peste 30 de persoane afectate. În imobil locuiau și mulți cetățeni români. Focul ar fi fost pus intenționat

01 Dec 2017 943

Simona Halep, noi investiţii în imobiliare cu banii din tenis!

30 Nov 2017 620

Cum a afectat marea un imobil al armatei din satul 2 Mai comuna Limanu. Cât a rupt din el. MApN scade o suprafață mare din inventar

28 Nov 2017 2802

LIVE TEXT Şedinţa ordinară a Consiliului local al municipal Constanţa a început. 44 de proiecte pe ordinea de zi (galerie foto)

27 Nov 2017 1516

PUD, iniţiat de Black Sea Estate SRL pentru un bloc de şase etaje pe bulevardul Mamaia

25 Nov 2017 562

Executați de Fiscul constănțean Mai multe proprietăți deținute de frații Micula în Neptun, de vânzare

23 Nov 2017 1558

Nitalexil SRL, un nou acord de la Primăria Constanţa pentru blocul de opt etaje din Mamaia

22 Nov 2017 438

Se mai face o încercare Consiliul Judeţean, solicitare de preluare a Palatului Copiilor. Teatrul pentru Copii şi Tineret şi balerinii de la „Oleg Danovski“ se vor muta aici!

22 Nov 2017 1316

O terasă din Piaţeta Cazino din Mamaia va fi supraetajată (document)

22 Nov 2017 1192

Ce se mai face la fosta bază a RATC Bogaris Residential Rom Cuatro SRL va ridica un imobil de locuințe cu spații comerciale la parter (document)

22 Nov 2017 1893

Consilierii judeţeni, chemaţi să aprobe preluarea „Casei Soarelui“, care va funcţiona în subordinea Spitalului Judeţean Constanţa

22 Nov 2017 1012

În Mamaia se construieşte de zor Imobil de şase etaje, ridicat de La Fattoria Ristorante SRL

21 Nov 2017 440

Heka Hospital, amenajat de Mohamed Zaher pe bulevardul 1 Decembrie, se modifică. Iată ce investiţii se fac!

21 Nov 2017 8156