Constănţeanul supărat Un bărbat acuză un fost director din Primăria Constanţa că şi-a ridicat hotelul parţial pe proprietatea sa! (documente + galerie foto)

Cu banii câştigaţi pe mare, Gabriel Tudoraşcu a achiziţionat, în 2015, un imobil (construcţie plus teren), în staţiunea Mamaia, zona A1 Perla Select, compus din teren în suprafaţă de 275,7 mp, conform contractului de vânzare-cumpărare, autentificat sub nr. 17/23.01.2015 la Biroul Notarial Raşid Geandan.
 
Constănţeanul a depus mai multe sesizări la Primăria Municipiului Constanţa şi la Inspectoratul Judeţean în Construcţii, prin care reclamă faptul că, în vecinătatea imobilului său, hotelul Alma, construcţia edificată de SC Alpil Star SRL, în urma emiterii Autorizaţiei de construire nr. 2557/13.11.2008, depăşeşte limitele proprietăţii, fiind aşezată parţial pe proprietatea constănţeanului, conform măsurătorilor cadastrale efectuate de SC Total Cad Consult SRL (vezi secţiunea „Documente“ a ediţiei online).
 
Totodată, Tudoraşcu a mai reclamat lipsa acordului vecinului, cu ocazia întocmirii documentaţiei pentru emiterea autorizaţiei de construire, şi a solicitat autorităţilor abilitate să sancţioneze SC Alpil Star SRL pentru încălcarea normelor legale.

Sesizări şi răspunsuri negative de la autorităţi

Răspunsurile primite de la Primăria Constanţa, respectiv Direcţia Urbanism, Serviciul Autorizaţii în Construcţii şi Direcţia Poliţia Locală, sunt favorabile SC Alpil Star SRL, în sensul în care, în urma verificărilor, s-a constatat că realizarea construcţiei - hotel Alma - s-a efectuat cu respectarea autorizaţiei de construire. Aceste comunicări (vezi secţiunea „Documente“ a ediţiei online) l-au determinat pe constănţean să considere că „patronul hotelului Alma, Ionel Pilat, este favorizat sau acoperit de foştii colegi cu care a lucrat în Primărie“, ne-a explicat Gabriel Tudoraşcu, care este hotărât să meargă în instanţă.
 
În paralel, bărbatul s-a adresat şi Inspectoratului Judeţean în Construcţii cu o sesizare similară. Iată o parte din răspunsul instiuţiei: „Ca urmare a verificărilor efectuate în teren, s-a constatat nerespectarea prevederilor Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, referitoare la emiterea Certificatului de urbanism nr.9 07/26.02.2008, care a stat la baza emiterii Autorizaţiei de construire nr. 2557 din 13.11.2008 de către Primăria Municipiului Constanţa. A fost sesizată instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa pentru a solicita instanţei de contencios administrativ anularea actelor emise de Primăria Municipiului Constanţa, cu nerespectarea prevederilor legale“, se mai arată în răspunsul ISC. (comunicarea integrală este disponibilă în secţiunea „Documente“).
 
Tudoraşcu a depus, pe 29 august 2017, o sesizare şi primarului municipiului Constanţa, Decebal Făgădău. În documentul înregistrat la Primărie, constănţeanul îşi exprimă nemulţumirea faţă de nota de constatare emisă în urma controlului derulat de Corpul de Control, condus, până în urmă cu câteva săptămâni, de Ionuţ Pripişi, şi menţionează că, din documentele şi fotografiile ataşate sesizării, se poate vedea cu uşurinţă poziţionarea ferestrelor, ce încalcă limitele legale de doi metri, conform art. 615.
 
Tudoraşcu solicită edilului-şef, Decebal Făgădău, să dispună o verificare a celor sesizate de el. Până în acest moment, nu a primit un răspuns, însă Primăria se află încă în termenul legal să ofere un punct de vedere.

O altă nemulţumire a bărbatului vizează modalitatea în care familia Pilat ar fi intrat în posesia parcării din zona Perla Select.

Despre Alpil Star SRL

Societatea Alpil Star SRL a fost înfiinţată în anul 2001 şi are sediul social în staţiunea Mamaia, municipiul Constanţa, zona Perla - spaţiul comercial nr. 9. Asociat unic şi administrator al societăţii este Georgeta Pilat, soţia fostului director al Direcţiei Servicii Publice din Primăria Constanţa, Ionel Pilat. Obiectul de activitate al firmei constă în închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
În 2011, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, unic asociat al societăţii era Ion Burducel, tatăl Georgetei Pilat. Până în mai 2007, SC Alpil Star SRL s-a numit Pisica de Mare SRL. În acelaşi an, pe 20 decembrie, seniorul Burducel s-a retras din funcţia de administrator al firmei, lăsându-i locul fiicei sale, Georgeta.
 

În anul 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a închis definitiv dosarul cunoscut generic „Mita de la Primărie“. În această cauză, Constantin Babuş, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Constanţa, Ionel Pilat, directorul Direcţiei de Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa, şi Marius Tărcatu, director economic la Consiliul Judeţean Constanţa (la data trimiterii în judecată), au fost judecaţi pentru fapte de corupţie.
 
Pe data de 19 decembrie 2005, Constantin Babuş, Marius Tărcatu şi Cornel Pilat au fost deferiţi justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Conform organelor de anchetă, „inculpatul Babuş Constantin, în toamna anului 2002, i-a pretins lui Burciu Dumitru suma de 20.000 USD, pe care a primit-o în anul 2004, prin intermediul lui Tărcatu Marius, pentru a-i facilita cumpărarea unui teren, iar inculpatul Pilat Cornel l-a constrâns pe Burciu Dumitru pentru a-i vinde un spaţiu comercial la un preţ derizoriu“. Împotriva celor trei directori s-a dispus măsura reţinerii pe timp de 24 de ore, propunerea procurorului de arestare preventivă a acestora fiind respinsă de instanţa de judecată. Pe data de 5 mai 2008, Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Babuş la doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare condiţionată. Tot atunci, Tărcatu a luat doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare condiţionată, iar Pilat s-a ales cu doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată. 

Cum se apără familia Pilat, proprietara hotelului Alma?

Contactaţi telefonic, membrii familiei Pilat au acceptat să ofere un punct de vedere în legătură cu sesizările depuse de vecinul lor. Aceştia consideră că doar judecătorii le pot face dreptate.

 
Georgeta Pilat, administrator al firmei Alpil Star SRL, afirmă că hotelul deţinut în zona Perla Select respectă toate normele legale: „Suntem în regulă cu întreaga construcţie. Domnul respectiv nu este la prima sesizare, normal era să meargă în instanţă, mai ales după ce Primăria şi Inspectoratul de Stat în Construcţii i-au răspuns că hotelul s-a ridicat cu respectarea autorizaţiei de construcţie. Ţin să menţionez că nu am discutat niciodată cu acest domn“.
 
Referitor la nemulţumirile formulate de Gabriel Tudoraşcu, Georgeta Pilat a afirmat că „este foarte ciudat faptul că toţi proprietarii din acea zonă deţin câte 250 de mp, în timp ce acesta are o suprafaţă de 275 mp, ceea ce înseamnă că a cumpărat şi o bucată din domeniul public cu destinaţie de alee pietonală. Probabil vânzarea s-a realizat în baza unui cadastru vechi. Este o situaţie încâlcită, căreia nici Oficiul de Cadastru nu i-a dat de cap, până în prezent“, a precizat administratorul firmei care deţine hotel Alma.
 
În legătură cu parcarea din zona Perla Select, familia Pilat susţine că terenul a fost cumpărat prin intermediul licitaţiei organizate de municipalitate în perioada 2002-2004.

Cele două părţi se vor întâlni în instanţă. Gabriel Tudoraşcu va depune, luna viitoare, acţiunea de chemare în judecată a societăţii Alpil Star SRL.
 
Vom reveni.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

maria

25 Sep, 2017 08:59

Ce bine e sa fii salariat la stat, bugetar! Te alegi cu terenuri, hoteluri si se mai pling ca sint prost platiti.

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a bătut palma cu o firmă din Buzău pentru cadastrarea unor imobile ale județului (DOCUMENT)

28 Mar 2024 81

Certificat de urbanism, emis de Primăria Constanța Un bloc de două etaje, edificat Holiday Beach SRL pe bulevardul Aurel Vlaicu

27 Mar 2024 435

Anunț public legat de imobilul-teren în suprafață de 4.027 mp situat în comuna Corbu , str. Cameliilor

27 Mar 2024 292

Bloc de 20 de etaje, în municipiul Constanța! Demersurile făcute de Maritimo Residence SRL

26 Mar 2024 3390

Imobiliare Constanța Grain Sistem Service SRL va ridica un bloc de opt etaje în zona La Butoaie din Mamaia

26 Mar 2024 763

Primăria Constanța va concesiona Șantierului Naval Constanța SA un imobil situat pe bulevardul Tomis (DOCUMENT)

26 Mar 2024 443

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța poate administra un imobil din municipiu. Acolo va funcționa un centru de activități sportive și culturale destinat copiilor din medii defavorizate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 572

Decizie definitivă Cambela Prod SRL pierde procesul cu Primăria Constanța. Trebuie să desființeze lucrările efectuate la un imobil

25 Mar 2024 4002

Primăria Corbu, județul Constanța, scoate la licitație un imobil – teren. Ce suprafață are

25 Mar 2024 555

Primăria Negru Vodă, județul Constanța, reabilitează Căminul cultural – Cinematograf. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

24 Mar 2024 501

Alipirea a două imobille teren în municipiul Constanța. Proiect de hotărâre la ședința Consiliului Local Municipal (DOCUMENT)

24 Mar 2024 394

Modificarea regulamentului privind delegarea gestiunii serviciilor publice în Constanța, pe ordinea de zi a CLM (DOCUMENT)

24 Mar 2024 357

Grădinița din Negru Vodă, județul Constanța se modernizează. Licitație pentru creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

24 Mar 2024 455

Mamaia 2000 SRL, răspuns negativ de la Primăria Constanța pentru elaborarea unui PUZ

22 Mar 2024 521

Firme Constanța Moldoplast SA Iași vrea să cumpere un imobil în Neptun

22 Mar 2024 510