Constanteanul suparat

Constănţeanul supărat Un bărbat acuză un fost director din Primăria Constanţa că şi-a ridicat hotelul parţial pe proprietatea sa! (documente + galerie foto)

Cu banii câştigaţi pe mare, Gabriel Tudoraşcu a achiziţionat, în 2015, un imobil (construcţie plus teren), în staţiunea Mamaia, zona A1 Perla Select, compus din teren în suprafaţă de 275,7 mp, conform contractului de vânzare-cumpărare, autentificat sub nr. 17/23.01.2015 la Biroul Notarial Raşid Geandan.
 
Constănţeanul a depus mai multe sesizări la Primăria Municipiului Constanţa şi la Inspectoratul Judeţean în Construcţii, prin care reclamă faptul că, în vecinătatea imobilului său, hotelul Alma, construcţia edificată de SC Alpil Star SRL, în urma emiterii Autorizaţiei de construire nr. 2557/13.11.2008, depăşeşte limitele proprietăţii, fiind aşezată parţial pe proprietatea constănţeanului, conform măsurătorilor cadastrale efectuate de SC Total Cad Consult SRL (vezi secţiunea „Documente“ a ediţiei online).
 
Totodată, Tudoraşcu a mai reclamat lipsa acordului vecinului, cu ocazia întocmirii documentaţiei pentru emiterea autorizaţiei de construire, şi a solicitat autorităţilor abilitate să sancţioneze SC Alpil Star SRL pentru încălcarea normelor legale.

Sesizări şi răspunsuri negative de la autorităţi

Răspunsurile primite de la Primăria Constanţa, respectiv Direcţia Urbanism, Serviciul Autorizaţii în Construcţii şi Direcţia Poliţia Locală, sunt favorabile SC Alpil Star SRL, în sensul în care, în urma verificărilor, s-a constatat că realizarea construcţiei - hotel Alma - s-a efectuat cu respectarea autorizaţiei de construire. Aceste comunicări (vezi secţiunea „Documente“ a ediţiei online) l-au determinat pe constănţean să considere că „patronul hotelului Alma, Ionel Pilat, este favorizat sau acoperit de foştii colegi cu care a lucrat în Primărie“, ne-a explicat Gabriel Tudoraşcu, care este hotărât să meargă în instanţă.
 
În paralel, bărbatul s-a adresat şi Inspectoratului Judeţean în Construcţii cu o sesizare similară. Iată o parte din răspunsul instiuţiei: „Ca urmare a verificărilor efectuate în teren, s-a constatat nerespectarea prevederilor Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, referitoare la emiterea Certificatului de urbanism nr.9 07/26.02.2008, care a stat la baza emiterii Autorizaţiei de construire nr. 2557 din 13.11.2008 de către Primăria Municipiului Constanţa. A fost sesizată instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa pentru a solicita instanţei de contencios administrativ anularea actelor emise de Primăria Municipiului Constanţa, cu nerespectarea prevederilor legale“, se mai arată în răspunsul ISC. (comunicarea integrală este disponibilă în secţiunea „Documente“).
 
Tudoraşcu a depus, pe 29 august 2017, o sesizare şi primarului municipiului Constanţa, Decebal Făgădău. În documentul înregistrat la Primărie, constănţeanul îşi exprimă nemulţumirea faţă de nota de constatare emisă în urma controlului derulat de Corpul de Control, condus, până în urmă cu câteva săptămâni, de Ionuţ Pripişi, şi menţionează că, din documentele şi fotografiile ataşate sesizării, se poate vedea cu uşurinţă poziţionarea ferestrelor, ce încalcă limitele legale de doi metri, conform art. 615.
 
Tudoraşcu solicită edilului-şef, Decebal Făgădău, să dispună o verificare a celor sesizate de el. Până în acest moment, nu a primit un răspuns, însă Primăria se află încă în termenul legal să ofere un punct de vedere.

O altă nemulţumire a bărbatului vizează modalitatea în care familia Pilat ar fi intrat în posesia parcării din zona Perla Select.

Despre Alpil Star SRL

Societatea Alpil Star SRL a fost înfiinţată în anul 2001 şi are sediul social în staţiunea Mamaia, municipiul Constanţa, zona Perla - spaţiul comercial nr. 9. Asociat unic şi administrator al societăţii este Georgeta Pilat, soţia fostului director al Direcţiei Servicii Publice din Primăria Constanţa, Ionel Pilat. Obiectul de activitate al firmei constă în închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
În 2011, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, unic asociat al societăţii era Ion Burducel, tatăl Georgetei Pilat. Până în mai 2007, SC Alpil Star SRL s-a numit Pisica de Mare SRL. În acelaşi an, pe 20 decembrie, seniorul Burducel s-a retras din funcţia de administrator al firmei, lăsându-i locul fiicei sale, Georgeta.
 
În anul 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a închis definitiv dosarul cunoscut generic „Mita de la Primărie“. În această cauză, Constantin Babuş, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Constanţa, Ionel Pilat, directorul Direcţiei de Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa, şi Marius Tărcatu, director economic la Consiliul Judeţean Constanţa (la data trimiterii în judecată), au fost judecaţi pentru fapte de corupţie.
 
Pe data de 19 decembrie 2005, Constantin Babuş, Marius Tărcatu şi Cornel Pilat au fost deferiţi justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Conform organelor de anchetă, „inculpatul Babuş Constantin, în toamna anului 2002, i-a pretins lui Burciu Dumitru suma de 20.000 USD, pe care a primit-o în anul 2004, prin intermediul lui Tărcatu Marius, pentru a-i facilita cumpărarea unui teren, iar inculpatul Pilat Cornel l-a constrâns pe Burciu Dumitru pentru a-i vinde un spaţiu comercial la un preţ derizoriu“. Împotriva celor trei directori s-a dispus măsura reţinerii pe timp de 24 de ore, propunerea procurorului de arestare preventivă a acestora fiind respinsă de instanţa de judecată. Pe data de 5 mai 2008, Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Babuş la doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare condiţionată. Tot atunci, Tărcatu a luat doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare condiţionată, iar Pilat s-a ales cu doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată. 

Cum se apără familia Pilat, proprietara hotelului Alma?

Contactaţi telefonic, membrii familiei Pilat au acceptat să ofere un punct de vedere în legătură cu sesizările depuse de vecinul lor. Aceştia consideră că doar judecătorii le pot face dreptate.
 
Georgeta Pilat, administrator al firmei Alpil Star SRL, afirmă că hotelul deţinut în zona Perla Select respectă toate normele legale: „Suntem în regulă cu întreaga construcţie. Domnul respectiv nu este la prima sesizare, normal era să meargă în instanţă, mai ales după ce Primăria şi Inspectoratul de Stat în Construcţii i-au răspuns că hotelul s-a ridicat cu respectarea autorizaţiei de construcţie. Ţin să menţionez că nu am discutat niciodată cu acest domn“.
 
Referitor la nemulţumirile formulate de Gabriel Tudoraşcu, Georgeta Pilat a afirmat că „este foarte ciudat faptul că toţi proprietarii din acea zonă deţin câte 250 de mp, în timp ce acesta are o suprafaţă de 275 mp, ceea ce înseamnă că a cumpărat şi o bucată din domeniul public cu destinaţie de alee pietonală. Probabil vânzarea s-a realizat în baza unui cadastru vechi. Este o situaţie încâlcită, căreia nici Oficiul de Cadastru nu i-a dat de cap, până în prezent“, a precizat administratorul firmei care deţine hotel Alma.
 
În legătură cu parcarea din zona Perla Select, familia Pilat susţine că terenul a fost cumpărat prin intermediul licitaţiei organizate de municipalitate în perioada 2002-2004.

Cele două părţi se vor întâlni în instanţă. Gabriel Tudoraşcu va depune, luna viitoare, acţiunea de chemare în judecată a societăţii Alpil Star SRL.
 
Vom reveni.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

maria

25 Sep, 2017 08:59

Ce bine e sa fii salariat la stat, bugetar! Te alegi cu terenuri, hoteluri si se mai pling ca sint prost platiti.

Articole asemanatoare

Artist & Entertainment SRL a primit răspuns de la APM Constanţa. Este vizată ridicarea unui bloc de patru etaje

21 Oct 2017 344

Un nou magazin Lidl apare în Constanța. Unde va fi amplasat și ce spune municipalitatea

20 Oct 2017 1133

Imobil de trei etaje, construit de Imperial Gas 2002 pe strada Opalului

18 Oct 2017 669

Undă verde de la Primăria Constanţa pentru Nitalexil SRL. Va ridica un imobil în zona Teatrului de Vară din Mamaia

17 Oct 2017 4948

De la activităţi de pază, la imobiliare. Zip Escort SRL ridică un bloc de trei etaje pe bulevardul Mamaia

17 Oct 2017 2027

Bloc de opt etaje pe strada Eugen Lovinescu, ridicat de o firmă înfiinţată în acest an

14 Oct 2017 514

Mamaia Nord se extinde cu un imobil de zece etaje

12 Oct 2017 474

Mamaia Nord. O nouă investiţie imobiliară. Cine ridică un bloc de patru etaje (document)

12 Oct 2017 560

O firmă din Oradea investeşte în imobiliare la Năvodari. Va ridica un bloc de şapte etaje (document)

10 Oct 2017 771

Imobil de nouă etaje în Mamaia Nord. Astoria Building SRL a solicitat aviz de mediu (document)

10 Oct 2017 2006

Bloc din Brașov în pericol să se prăbușească. Toate apartamentele au fost evacuate

09 Oct 2017 592

O firmă înfiinţată în acest an ridică un bloc în Tomis Plus. A solicitat aviz de mediu

09 Oct 2017 578

Imobil de patru etaje, ridicat în zona lacului Siutghiol. Sunt necesare avize de la APM Constanţa (document)

05 Oct 2017 1406

Pericol de explozie în gara din Râmnicu Sărat. Incendiu la un imobil din apropierea unei garnituri ce transporta benzină

29 Sep 2017 437

Ce modificări va face VDT Impex la blocul de nouă etaje ridicat pe bulevardul Mamaia

21 Sep 2017 446

Clinică veterinară la Cumpăna. De ce are nevoie investitorul

21 Sep 2017 1338

Incendiu în județul Tulcea. Intervin pompierii. Trei victime din care una în stare foarte gravă

19 Sep 2017 1025

Vila lui Dinu Patriciu, devastată de uraganul Irma

07 Sep 2017 2208

Consiliul Judeţean Constanţa caută firmă pentru demolarea fostei biblioteci judeţene din Coiciu

07 Sep 2017 807

ABC Val aşteaptă avizul de mediu pentru un bloc. Câte etaje va avea (document)

06 Sep 2017 2623

Constănţenii, invitaţi la dezbaterea publică pentru PUZ-ul iniţiat de George Secărea, delimitat de strada Belvedere. Ce vrea să construiască

05 Sep 2017 1802

Imobil de peste un milion de euro din Constanţa, scos la vânzare. Cine este proprietarul

31 Aug 2017 2993

De la activităţi de interpretare artistică, la imobiliare George Chendru, fondator al formaţiei Pindu, ridică un imobil de patru etaje

30 Aug 2017 1156

Înfiinţată anul trecut, Tamas Estate SRL va ridica un bloc de şase etaje în Constanţa

30 Aug 2017 1133

Imobil din Constanța transferat Serviciului Român de Informații ca locuință de intervenție în interesul apărării naționale

28 Aug 2017 1805

O firmă din Tulcea investeşte în imobiliare la Constanţa

28 Aug 2017 988

Imobil de patru etaje pe aleea Universităţii. Cine este investitorul

25 Aug 2017 996

Aleea Scafandrilor din Constanţa se transformă în şantier. Bloc de opt etaje. Cine îl face

22 Aug 2017 2164

Pe ultima sută de metri. Cum arată acum fostul restaurant Vraja Mării, de pe faleza Cazinoului. Care îi va fi noul nume (galerie foto + video)

22 Aug 2017 7177

Bloc de patru etaje pe strada Oborului. Iată cine este investitorul!

18 Aug 2017 2933

Dezbatere publică pentru blocul ridicat de egiptenii de la Rezkozan Impex SRL pe strada General Manu

18 Aug 2017 1896

Undă verde din partea Primăriei Constanţa pentru SC Alcorex Building SRL. În ce constă actul

17 Aug 2017 1870

Ce soluție poate fi găsită în cazul imobilului construit pe strada Cașin din Constanța. Deputatul Stelian Cristian Ion a stat de vorbă cu cetățenii din zonă (galerie foto + video)

16 Aug 2017 4057

Vilă turistică de trei etaje, ridicată în Mamaia Nord de SC Manex Royal Group SRL

16 Aug 2017 1108

Incendiu într-un apartament din Sibiu. 28 de persoane au fost evacuate și asistate medical

15 Aug 2017 424

Blocul ridicat de Genco Residences SRL pe strada Soveja va suferi modificări

14 Aug 2017 1006

Cine pregăteşte o investiţie imobiliară pe strada Eduard Caudella din municipiul Constanţa

08 Aug 2017 1344

Ce construieşte La Fattoria Ristorante SRL în Mamaia. A fost emis certificatul de urbanism

08 Aug 2017 1451

Imobil de patru etaje şi spaţiu comercial la parter, pe bulevardul Mamaia. Investitorul, Bittar Ahmad, un nou act de la municipalitate

03 Aug 2017 1092

Incendiu de proporţii chiar lângă sediul Arhiepiscopiei Tomisului. Arde acoperişul unui bloc. În imobil sunt firme şi locatari (galerie foto+video)

02 Aug 2017 2409

Un investitor vrea să transforme un grup sanitar din Mamaia în pensiune turistică. S-a solicitat acord de mediu (document)

01 Aug 2017 1284

Declarație de avere - Anamaria Luca Economista din cadrul CN APMC deține un autoturism fabricat în 2017 (documente)

31 Jul 2017 643

Trei italieni ridică un bloc de şase etaje pe şoseaua Mangaliei din Constanţa

29 Jul 2017 693

Cambela Prod SRL cere acordul municipalităţii pentru supraetajarea blocului ridicat pe Alexandru Lăpuşneanu. Ce răspuns a primit

29 Jul 2017 1740

Interpreta Andreea Bănică şi soţul ei, Lucian Mitrea, investesc în imobiliare la Eforie Nord. Iată ce vor să construiască! (document)

29 Jul 2017 2025

Ansamblu rezidenţial pe Aurel Vlaicu. SC Maritimo Residence SRL a obţinut un act important de la Primăria Constanţa

28 Jul 2017 1332

Două blocuri a câte două etaje, ridicate pe strada Nicolae Kirculescu de o firmă înfiinţată în acest an

27 Jul 2017 670

O societate înfiinţată în acest an va ridica un bloc de patru etaje la Năvodari (document)

26 Jul 2017 1070

Teren deţinut de Ankutza Market Exim SRL, de vânzare. Licitaţia, organizată de Fiscul din Constanţa (document)

25 Jul 2017 516

Conducta şi branşamentul de gaze naturale cu presiune redusă din Năvodari, extinse de Engie România SA (document)

22 Jul 2017 1561