Oaspeti de seama la Zilele Orasului Ovidiu (galerie foto)

ovidiu.jpgSerbările de anul acesta au marcat 20 de ani de la înfiinţarea urbei

Locuitorii din Ovidiu au serbat, în acest sfârşit de săptămână, Zilele Oraşului. Ei s-au strâns cu mic cu mare, în piaţeta special amenajată de lângă Centrul Cultural Ovidiu, care s-a transformat în cele două zile în centrul distracţiei oraşului. 

În deschiderea evenimentului, primarul Dumitru Bocai le-a urat petrecere frumoasă tuturor celor prezenţi, exprimându-şi totodată, recunoştinţa faţă de înaintaşii care au condus administraţia locală din Ovidiu şi care au contribuit la dezvoltarea aşezării. Totodată, locuitorii urbei au serbat un moment semnificativ pentru istoria localităţii. „Astăzi serbăm 20 de ani de la înfiinţarea oraşului Ovidiu", a declarat primarul Dumitru Bocai. În semn de recunoştinţă faţă de predecesorii săi, edilul oraşului a oferit diplome de onoare foştilor consilieri locali care au fost în slujba urbei în ultimii 18 ani, şi plachete aniversare foştilor primari sau familiilor acestora.

Pe scena manifestării a urcat şi echipa de fotbal din cadrul Clubului Sportiv Orăşenesc Ovidiu, faţă de care reprezentanţii administraţiei locale şi-au exprimat aprecierea.      

Suita de manifestări dedicate Zilelor Oraşului a continuat cu un carnaval al copiilor. Cei mici au urcat pe scenă, au cântat, au dansat şi au fost premiaţi. Programul a mai inclus parada modei pentru copii, un recital susţinut de ansamblul folcloric din Cernavodă şi lupte tătăreşti - kureş - la Complexul Sportiv Ovidiu.

În recital, pe scena Festivalului „Elena Roizen"

Începând cu ora 17.00, pe scenă au urcat concurenţii Festivalului Concurs „Elena Roizen", ajuns la a doua ediţie. Prima seară a serbărilor s-a încheiat cu recitalurile susţinute de nume consacrate ale folclorului românesc - Ionuţ Dolănescu şi Cornelia şi Lupu Rednic -, alături de care au mai concertat Ionuţ Galani şi Ro-Mania.

Ieri, programul serbării a început cu un spectacol pregătit de cadrele didactice şi copiii de la Grădiniţele „Zig-Zag" şi „Licurici", urmat de o reprezentaţie de dansuri turco-tătare susţinute de Ansamblul UDTTMR - Filiala Ovidiu. Programul zilei a cuprins şi dans modern, un spectacol de muzică uşoară susţinut de reprezentanţii Şcolii Populare de Arte şi Meserii, iar de la ora 17.00 a avut loc Gala Laureaţilor Festivalului „Elena Roizen", urmată de un spectacol susţinut de Ansamblul „Dobrogeanca" din cadrul Centrului Cultural Ovidiu.

Zilele Oraşului Ovidiu au continuat până seara târziu, cu recitaluri susţinute de Elena Gheorghe, Andra şi Radu Ille şi s-au încheiat cu un foc de artificii apreciat de toţi cei prezenţi la eveniment. În ediţia online a ziarului puteţi vizualiza mai multe fotografii de la eveniment.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ianis Hagi i-a dedicat golul contra Columbiei surorii sale, Kira, de ziua ei de naștere

27 Mar 2024 519

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1044

Ianis Hagi și Florin Tănase, marcatorii României în amicalul contra Columbiei. Tricolorii, de la 0-3 la 2-3! (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 904

26 martie 2024, amical România - Columbia. La ce oră începe și ce televiziune îl transmite

26 Mar 2024 952

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 821

Liga a 3-a Gloria Băneasa și Axiopolis Cernavodă, înfrângeri în ultima etapă din sezonul regular. Urmează turneul play-out

24 Mar 2024 1422

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1443

Fotbal România a remizat cu Irlanda de Nord în amicalul de la București

23 Mar 2024 811

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Ce televiziune transmite meciul România - Irlanda de Nord, de vineri, 22 martie 2024

22 Mar 2024 1208

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 802

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 831

Ambasadorul Germaniei la București, vizită la Academia Hagi (VIDEO)

18 Mar 2024 1016

Înalta Curte a admis în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal!

18 Mar 2024 632

Echipele de fotbal feminin ale CNMAIC Constanța s-au remarcat la Olimpiada Națională a Sportului Școlar

17 Mar 2024 444