A apărut regulamentul privind acordarea Premiului de Presă „Georgiana Voineagu“

La comemorarea unui an de la trecerea (prea grăbită) la cele veșnice a Georgianei Voineagu (10 septembrie 1977 - 25 iunie 2016), conf. univ. dr. Aurelia Lăpuşan anunțase că Asociaţia Femeilor Jurnaliste din România „Ariadna“ a instituit Premiul Naţional anual „Georgiana Voineagu“, pentru tinerii jurnalişti.

Recent a fost anunțat și regulamentul concursului care stă la baza acordării premiului. Câștigătoarea (regulamentul prevede ca în concurs să se înscrie jurnaliste) va fi anunțată în februarie 2018.

„Premiul „Georgiana Voineagu”, dedicat memoriei ziaristei constănţene dispărute prematur dintre noi în 2016, va fi un prilej de a răsplăti inventivitatea, inovaţia, puterea creativă în media, starea de veghe în presă, curajul şi voinţa de autodepăşire. La concurs pot participa jurnaliste care nu au depăşit vârsta de 40 de ani cu lucrări publicate în presă, având ca tematică încurajarea egalităţii de gen, a culturii, a diversităţii, cetăţeniei europene etc.“, se arată în anunțul privind concursul.

Premiul se acordă pentru încurajarea talentelor care se manifestă în aria jurnalismului din media scrisă, radio, televiziune şi online.
Lucrările (numai în limba română) pot fi propuse de către oricare jurnalistă pe suport de hârtie, CD, stick şi vor fi însoţite de o scurtă motivare scrisă din partea celei care îl propune spre evaluare. Lucrările scrise vor fi prezentate în format electronic, în conformitate cu standardele uzuale (font: Times New Roman; corp: 12; cu diacritice) şi vor fi trimise, împreună cu motivarea celei care o propune, cu un Curriculum Vitae şi o copie după cartea de identitate a candidatei la adresa de poştă electronică a asociaţiei: asociaţiaariadna@gmail.com sau la adresa poştală: str. Ştirbei Vodă, 16, ap. 21, et. 5, sector 1, cod poştal 010112, Bucureşti. Lucrarea va fi depusă în forma imprimată. Se va indica data apariţiei, publicaţia, postul de radio, de televiziune sau site-ul unde a apărut.

Juriul concursului va fi alcătuit din trei membri şi va fi stabilit de Comitetul director al Asociaţiei Femeilor Jurnaliste din România „Ariadna“

Lucrările propuse trebuie să fi apărut în intervalul 10 septembrie - 10 decembrie 2017. Data limită de trimitere 31 ianuarie 2018, festivitatea de decernare a premiului fiind programată la Constanţa în februarie.

„Candidata va fi în întregime responsabilă de acurateţea datelor din lucrare, de corectitudinea lingvistică şi gramaticală sau de formatul audio sau video. Juriul poate selecta o singură lucrare. Rezultatul se va anunţa public şi pe site-ul asociaţiei www.asociatiaariadna.com. Premiul va fi însoţit de o diplomă şi de lucrări sau mijloace tehnice care vor veni în sprijinul dezvoltării profesionale a jurnalistei respective“, se mai arată în Regulamentul concursului.

Citește și: 

Evocări printre file de carte. Un an fără un jurnalist de excepţie. Asociaţia Jurnalistelor din România „Ariadna“ a instituit Premiul „Georgiana Voineagu“ (galerie foto)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Evocări printre file de carte. Un an fără un jurnalist de excepţie Asociaţia Jurnalistelor din România „Ariadna“ a instituit Premiul „Georgiana Voineagu“ (galerie foto)

24 Jun 2017 5679