ArheoTACT Atelier de restaurare ceramică pentru persoanele cu deficienţe de vedere, la Muzeul de Istorie


 
Dacă nu poți să vezi, cum poți să... simți frumusețea obiectelor antice?! Răspunsul se află în proiectul ArheoTACT, realizat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC), în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România, filiala Constanța-Tulcea (ANR) și cu ajutorul voluntarilor de la LIONS Club Constanța, care astăzi, între orele 11.00 și 13.00, organizează, în sala „Vasile Canarache“ a instituției de cultură, un atelier de restaurare ceramică.

Astfel, persoanele cu dizabilități de vedere vor avea la îndemână diverse artefacte ceramice pentru restaurare primară și vor putea replica piese arheologice, sub coordonarea specialiștilor în restaurare Mihai Dan Ionescu și Luiza Ionescu.
 
Conform gazdelor, atelierul, parte integrantă a workshop-ului de restaurare și creație „Vibrația formelor“, va fi susținut în totalitate, sub coordonarea restauratorilor, de către membri ai ANR, persoane cu dizabilități de vedere în diferite grade.
 
„Proiectul ArheoTACT, câștigat în cadrul programului de finanțare «Lumea prin culoare și sunet» - ediția 2016, susținut de «Fundația Orange», îşi propune facilitarea accesului persoanelor cu deficienţe de vedere la patrimoniul istoric și arheologic al Dobrogei, printr-o abordare fizică și de conţinut.  Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt persoanele (copii şi adulţi) cu deficienţe de vedere“, se arată într-un comunicat al MINAC.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Muzeul de Arheologie Constanţa demarează un nou proiect pentru persoanele nevăzătoare

17 Aug 2017 2800