Caietul de obiective pentru concursul de proiecte de management al Muzeului de Istorie, în atenţia consilierilor judeţeni (document)



În atenţia consilierilor judeţeni, care se întrunesc mâine în şedinţă ordinară, la ora 13.00, în sala „Remus Opreanu“ din cadrul Palatului Administrativ - Consiliul Judeţean Constanţa, se află proiectul de hotărâre iniţiat de vicepreşedintele CJC Dumitru Daniel Learciu privind aprobarea caietului de obiective pentru concursul de proiecte de management şi a comisiei de concurs de proiecte de management al Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC).
 
Dat fiind faptul că MINAC este o instituţie publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa, organizarea concursului pentru ocuparea postului de manager este un atribut al CJC. Prin caietul de obiective, supus la vot în şedinţa de mâine, autoritatea va stabili cerinţele specifice ce trebuie avute în vedere la constituirea proiectului managerial, orientând astfel managerul cultural în direcţia satisfacerii nevoilor culturale ale comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea instituţia publică de cultură.
 
Pentru comisia de concurs şi comisia de contestaţii, în vederea organizării concursului de proiecte de management al MINAC, s-a propus următoarea componenţă: Magdalena Tiţă, director executiv, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Constanţa, reprezentant al Ministerului Culturii în teritoriu, care are atribuţii de avizare şi control al activităţii specifice a instituţiei; în calitate de membri figurează Maria Magiru, director al Muzeului de Artă Populară Constanţa, în calitate de specialist şi manager al unei instituţii de cultură similare, şi Gabriela Istrate, inspector cu atribuţii de coordonare a MINA Constanţa, din cadrul Serviciului Cultură, Sport, Turism, în calitate de reprezentant al autorităţii.
 
Pe lista secretariatului propus al comisiei se regăsesc: Liliana Dumitru, inspector superior Serviciul Cultură, Sport ,Turism; Veronica Cîrciu, şef Serviciul Buget; Daniela Miroiu, inspector Serviciul Resurse Umane; Violeta Acsinte, consilier juridic, Serviciul Administraţie Publică Locală, juridic.
 
În vederea soluţionării contestaţiilor, s-a propus constituirea comisiei de contestaţii cu următoarea componenţă: Irina Costescu, şef Serviciul Cultură, Sport, Turism; Georgeta Blacioti, director general - Direcţia Generală Economico-Financiară; Ileana Simionescu, consilier juridic, Serviciul Administraţie Publică Locală, juridic. 

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, o istorie de peste un secol

 Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa are o istorie de peste o sută de ani. Existenţa muzeului constănţean este menţionată încă din vara anului 1879, dar actul oficial constitutiv datează din 1911. Din anul 1956, instituţia de cultură a funcţionat în actualul Palat Arhiepiscopal, iar începând cu anul 1977, aceasta funcţionează în fostul sediu al Primăriei municipiului Constanţa. În prezent, MINAC îşi desfăşoară activitatea prin expoziţiile sale din Constanţa, de la sediul central (Piaţa Ovidiu nr. 12) şi Edificiul Roman cu Mozaic, dar şi prin expoziţiile din teritoriu: Muzeul Histria, Muzeul Adamclisi, Muzeul Axiopolis -Cernavodă, Muzeul Carsium - Hârşova.
 
Proiectul de hotărâre la care facem referire poate fi vizualizat în secţiunea „Documente“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

prof.dr.

17 Aug, 2016 08:38

O comisie credibila are in componenta sa personalitati din domeniul istorie, specializarea arheologie. Si slava Domnului!in tara sunt zeci de profesori cercetatori si arheologi care ar fi putut evalua in context aceasta institutie de mare prestigiu, evidentiata prin cercetare si sapaturi remarcabile la nivel national si international. Se vede bine ca se continua practica "in Romania merge oricum". Total ineficient!Dezarmant!

Articole asemanatoare

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

15 Apr 2024 664

Expoziția „Constanța Anilor '60, 70, '80 - Demolări, Realizări Arhitecturale și Urbanistice”, la Muzeul de Artă Constanța

05 Apr 2024 622

Termoficare Constanța Se reia furnizarea apei calde și a căldurii pentru anumiți consumatori afectați din municipiul Constanța

14 Mar 2024 605

LIVE Viața și activitatea inginerului Dumitru Manole, cuprinse într-un volum lansat la Muzeul Național al Marinei Române (FOTO+VCIDEO)

20 Dec 2023 1479

Expozițiile Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, închise pentru vizitare în minivacanța 1 Decembrie

29 Nov 2023 707

Muzeul de Artă Populară Constanţa organizează expoziția temporară „Gospodăria tradiţională din Dobrogea”

06 Sep 2023 791

Muzeul de Istorie, deschis de Ziua Marinei. Detalii despre obiectivele turistice disponibile

14 Aug 2023 775

Muzeul de Marină, eveniment inedit de Ziua Marinei la Constanța

14 Aug 2023 874

Primăria Cumpăna Programul „Tabere de vară pentru elevii cu rezultate deosebite în anul școlar 2022–2023” continuă

13 Aug 2023 962

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Muzeul Țăranului Român, leagăn al sufletului românesc. Despre impresionantele lucrăril ce îl fac să respire, din nou, viață (FOTO)

30 Jul 2023 2582

Ședință Consilul Județean Constanța Crește tariful de intrare la Muzeul de Artă (DOCUMENT)

29 May 2023 1146

Noaptea Muzeelor 2023. Expoziții de neratat! Programul evenimentelor de la Constanța

13 May 2023 1524

„Noaptea Muzeelor” la Muzeul de Artă Constanța. Ce surprize sunt pregătite pentru vizitatori

12 May 2023 1372

Gara Maritimă, Terminal Pasageri și Muzeu Port APM a bătut palma cu Prosafe Solutions SRL! Sunt vizate cele mai importante clădiri din Portul Constanța (DOCUMENT)

29 Mar 2023 1498

Volum dedicat cercetătorului Gabriel Gheorghe Custurea, lansat la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (FOTO+VIDEO)

16 Mar 2023 1686