Comunicat de presă Sunset Sea-mphony 2017. Prima săptămână a întrecut aşteptările tuturor. Momente inedite

Sunset Sea-mphony 2017 a împlinit deja o săptămână. Evenimentul care aduce, în fiecare seară, muzică de calitate constănţenilor şi turiştilor a depăşit aşteptările tuturor, fie că vorbim despre membrii orchestrei, public sau organizatori.
 
„Nu ne aşteptam să fim primiţi aşa de bine. Este o atmosferă foarte caldă, un public foarte primitor. Am văzut oameni care au dansat tango pe muzica noastră. Nu mă aşteptam la această reacţie, deşi eram convins că muzica noastră le va plăcea. Este pentru prima dată când cântăm pe malul mării, afară, cu toate instrumentele la rece“, a declarat Răzvan Metea, dirijorul orchestrei Bigg Dimm a’Band, din Cluj.
 
Într-adevăr, unele dintre momentele inedite ale festivalului sunt acelea când publicul, fie că vorbim despre copii, fie despre adulţi, vine în faţa orchestrei şi dansează. Una dintre piesele favorite este celebrul tango „Por una cabeza“, al lui Carlos Gardel, cunoscut şi din filmul „Parfum de femeie“. Încă din prima seară, oamenii au dansat pe aceste acorduri nemuritoare.
 
Un alt moment inedit a avut loc sâmbătă, când o tânără violonistă din Sibiu, în vârstă de 25 de ani, a vrut să interpreteze o melodie alături de dimabenzi, aşa cum îşi spun membrii orchestrei. A cântat „Adventure of a lifetime“ şi „Billie Jean“, dar a şi înlocuit una dintre violoniste, care a luat o scurtă pauză, din cauza căldurii puternice. „Fata din Sibiu ne-a mulţumit că i-am oferit posibilitatea să cânte cu noi, ne-a felicitat pentru proiect şi... s-a pierdut în mulţime, ca o Cenuşăreasă la miezul nopţii, dar fără să-şi piardă pantoful, ca în poveste“, a spus Georgiana Rusu, organizator al evenimentului.
 
Experienţa concertelor pe faleză este inedită nu numai pentru public, ci şi, aşa cum spuneam, pentru membrii orchestrei. Unii dintre ei au văzut pentru prima dată marea! În această situaţie este Beatrice Mureşan, flautistă. „Am văzut marea pentru prima dată vineri. Să cânţi cu ea în faţa ochilor este foarte frumos“, ne-a spus. Colegele ne-au mărturisit faptul că în a doua zi de când era în Constanţa a stat în apă mai mult de patru ore.
 
„Este multe peste ce ne-am aşteptat, oamenii vin şi ne felicită, ne întreabă care e programul de a doua zi. Un sfert din cei care vin aici au mai fost, revin. Sunset Sea-mphony începe să devină un fenomen. Totul este în favoarea noastră: marea, faleza, luna care apare la un moment dat, muzica foarte frumoasă, copiii aceştia minunaţi de la Cluj, dirijorul, care este un super-profesionist. Totul este în favoarea acestei stări pozitive“, a spus Sebi Pătrunjei, coordonatorul de activităţi.
 
Un alt moment inedit a avut loc duminică dimineaţă, când organizatorii şi orchestra i-au invitat pe constănţeni şi pe turişti la un picnic simfonic. Membrii orchestrei au cântat pe iarbă, la umbra copacilor bătrâni de pe faleză, şi mai aproape de public, un public ce a fost servit cu fursecuri, prăjituri şi apă.
 
Concertele vor continua zilnic, până pe 27 august. Acestea se vor desfăşura pe platoul din zona grupului statuar „Pescarii“, până pe 12 august 2017, şi în zona amfiteatrului statuii lui Mihai Eminescu, în perioada 13 - 27 august 2017. Publicul poate asista în mod gratuit la toate spectacolele.
 

Proiectul este organizat de Rusu I. Georgiana P.F.A. şi este finanţat de Primăria Municipiului Constanţa, cu suma de 334.800 de lei. Partener oficial este Dobrogea TV.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța HCL Constanța privind finanțările nerambursabile, atacată la Tribunal (DOCUMENT)

26 Jul 2023 1126

Constanța. „Sunset Sea-mphony” Concert al orchestrei Bigg Dimm a’Band a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”, pe faleza Cazinoului (GALERIE FOTO + VIDEO)

03 Aug 2022 2486

Constanța. Vaccinare la liber, fără programare, la Sunset Sea-mphony

03 Aug 2021 1437

Al treilea an de succes pentru Sunset Sea-mphony, la malul mării (galerie foto)

13 Aug 2019 2436

Concertul Sunset Sea-mphony susţinut pe faleza Cazinoului Constanţa, completat de o cerere inedită în căsătorie

09 Aug 2019 2079

Sunset Sea-mphony 2019, pe faleza Cazinoului din Constanța

05 Aug 2019 2294

Sunset Sea-mphony 2019, concerte la malul Mării Negre

02 Aug 2019 2294

Constanţa. Sunset Sea-mphony 2018 – Simfonia Centenarului, la final

21 Aug 2018 1639

„Sunset Sea-mphony 2018 - Simfonia Centenarului” Orchestra Bigg Dimm a’Band, spectacole la Constanţa, pe faleza Cazinoului

01 Aug 2018 1965

Sunset Sea-mphony 2018 - Simfonia Centenarului. Muzică de calitate pentru turiști și constănțeni

26 Jul 2018 6364

Două spectacole pe faleza Cazinoului din Constanța la Sunset Sea-mphony 2017

18 Aug 2017 1984

Sunset Sea-mphony 2017, o încântare pentru urechile celor aflați pe Faleza Cazinoului Constanța (video)

13 Aug 2017 2864

Se anunță o lună de poveste! Muzică simfonică, de film și hituri pop-rock pe faleza Cazinoului Constanța

29 Jul 2017 7017