Filmul „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“ ajunge peste hotare

Filmul regizat de constănţeanul Toma Enache „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“ va participa la trei festivaluri în luna septembrie, în România, Albania şi Macedonia. Prima apariţia va fi în perioada 2 - 6 septembrie, la Mediaş, în cadrul Mediaş Central European Film Festival „7+1“, A treia Europă. Aici vor fi prezentate aproximativ 50 de filme artistice de lungmetraj, documentare şi scurt-metraje, iar filmul regizorului constănţean va fi proiectat pe 6 septembrie şi face parte din selecţia oficială a preşedintelui juriului, Radu Gabrea.  

Obiectivul principal al festivalului este acela de a fi un loc de întâlnire pentru cele mai recente filme ale specialiştilor în tehnică cinematografică din România, Republica Cehă, Slovacia, Austria, Ungaria, Polonia, Slovenia şi Spania. La cererea publicului, vor fi prezentate şi o selecţie de filme în idiş, din arhiva Centrului Naţional de Film Evreiesc al Universităţii Brandeis din Boston.

Dupã ce a fost prezentat cu mare succes în Statele Unite ale Americii, cu proiecþii la Washington DC, Charlotte, New York, Fairfield ºi Los Angeles, dar și la Viena ºi Austria, lungmetrajul va ajunge ºi peste hotare, la douã festivaluri, ºi anume Balkan Film Food Festival, în Pogradec, Albania, ºi Brothers Manaki International Film Festival, în Bitola, Macedonia. „«Nu sunt faimos, dar sunt aromân» se lanseazã oficial in Albania, la Festivalul Internațional de la Pogradet. În aceeași zi, e prezentat și în cadrul Festivalului Internațional de film de la Mediaș și încheiem turul din Albania în Macedonia, la Festivalul Internațional Manakia Brothers, la Bitolia. Cred cã avem o toamnã frumoasã!“, a declarat Toma Enache.

Datele la care vor avea loc proiecții sunt următoarele: 4 septembrie - Ohrid, 6 septembrie - Pogradet, 6 septembrie - Mediaș, 7 septembrie - Moscopole, 8 septembrie - Tirana, 9 septembrie -  Vlora, 10 septembrie - Avlona, 11 septembrie - Selenita, 12 septembrie - Andon Poci, 14 septembrie -  Bitolia. După acest tur, filmul va ajunge în Dobrogea şi va putea fi urmărit pe 16 septembrie, în Stejaru, pe 17 septembrie, în Ceamurlia, pe 18 septembrie, în Cogealac, pe 19 septembrie, în Ovidiu şi pe 21 septembrie, în Murighiol.

„Nu sunt faimos, dar sunt aromân“ este primul film românesc realizat în limba aromână realizat din fonduri private, care a fost nominalizat, în decembrie 2013, pentru marele premiu al Festivalului Internaţional de Film Babel de la Cagliari, unde a obţinut premiul Maestrale Unica pentru cea mai bună reprezentare a unei minorităţi lingvistice într-un film. Este un film de comedie şi dramă romantică din anul 2013 ce a avut succes şi a fost vizionat de peste 15.000 de spectatori din România şi peste 3500 din Macedonia şi Statele Unite ale Americii.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Weekend plin de evenimente în comuna Mihail Kogălniceanu Toma Enache a devenit cetăţean de onoare

21 Dec 2015 2172

Comunicat de presa - Filmul ”Nu sunt faimos, dar sunt aromân” participă la trei festivaluri în luna septembrie - 1 septembrie 2014

01 Sep 2014 1276

Vezi programul proiecţiilor Filmul ”Nu sunt faimos, dar sunt aromân” ajunge în România, Albania și Macedonia

01 Sep 2014 1807

”Nu sunt faimos, dar sunt aromân” – turneu în Albania și Macedonia

31 Jul 2014 1392

Filmul ”Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, vizionat în Albania și Macedonia

31 Jul 2014 2427

Fiica lui Gheorghe Hagi, Kira Hagi, îşi începe cariera de interpretă. Melodia se numeşte “The game of love”.

14 Jul 2014 3257

De Ziua Naţională a Aromânilor Proiecţie specială la Constanţa a filmului „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“

22 May 2014 2642

Proiecţia filmului „Nu sunt faimos, dar sunt aromân” Evenimente speciale la Constanţa, de Ziua Naţională a Armânilor

21 May 2014 2054

Proiectie speciala la Constanta a filmului „Nu sunt faimos, dar sunt aroman” , in prezenta regizorului Toma Enache si actorului Lica Gherghilescu Tanasoca

21 May 2014 2248