Gala Tânărului Actor „Hop”, la final. Care sunt actorii premiaţi în acest an (video)

Cel mai important program românesc dedicat tinerilor actori profesionişti, desfăşurat la Costineşti, s-a încheiat în seara zilei de 11 septembrie, când au fost desemnaţi câştigătorii. 27 de absolvenți ai facultăților de profil din țară au concurat la Gala Tânărului Actor „Hop”, care a devenit, cel puţin pentru generaţiile de actori care i-au călcat pragul, un fenomen.

Cine au fost marii câştigători ai galei

Ion Caramitru, directorul general al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, i-a înmânat Danei Marineci marele premiul al ediţiei cu numărul 18 a Galei Tânărului Actor „Hop”, pentru rolul din „Sonata sunetelor primordiale”, de Kurt Schwitters, precum şi pentru „Amor estival” de Stela Popescu. Actriţa şi-a exprimat recunoştinţa pe pagina sa personală de Facebook: „Sunt extrem de recunoscătoare şi mulţumesc din tot ceea ce sunt eu, cu tot sufletul meu, pentru tot ce s-a-ntâmplat, pentru toate gândurile, vorbele şi mesajele minunate pe care le-am primit”, a scris Dana Marineci.
 
Premiul a fost acordat şi în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale galei. Precizăm că, din anul 2013, organizatorii evenimentului au hotărât ca Premiul „Ştefan Iordache” să devină marele premiu al galei.
 
Directorul Teatrului de Comedie, actorul George Mihăiţă, a înmânat premiul pentru Cea mai bună actriţă, secţiunea Individual. Acesta a fost câştigat de Maria Teodora Filip, pentru „Un dada clown”, dar şi pentru alte creaţii. Actriţei Ana Ularu i-a revenit onoarea de a-l premia pe Cel mai bun actor la secţiunea Individual. Distincţia i-a fost acordată lui Nicholas Caţianis, pentru „Trifoiul cu patru foi”, după „Râs Nervos”, de Christopher Durang, şi „Trifoiul cu patru foi”, de Eugène Ionesco, dar şi pentru „Îmi place să mă plimb pe stradă”.
 
De asemenea, Luiza Zan a înmânat Premiul „Sică Alexandrescu”, premiul special al juriului, actriţei Cătălina Bălălău, pentru rolul din „With a little help from my friends”, de Maria Manolescu, precum şi pentru „Maneaua sfântă”.
 
Începând cu ediţia 2014, regizorul şi producătorul de film Tudor Giurgiu acordă unuia dintre concurenţii galei şansa de a face parte din programul „10 pentru FILM la TIFF”, iniţiat de Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Anul acesta, şansa i-a fost oferită lui Nicholas Caţianis.
 
27 de tineri au aspirat la titlul de „Cel mai bun tânăr actor”. Ei au fost notaţi de actorul şi muzicianul Tudor Chirilă, regizorul şi scenaristul Radu Jude, actriţa şi directorul Teatrului Evreiesc de Stat Maia Morgenstern, scenografa Iuliana Vîlsan şi cântăreaţa şi profesoara de jazz Luiza Zan. Pentru a treia oară, consecutiv, directorul artistic al evenimentului a fost regizorul Radu Afrim.
 
În secţiunea video, puteţi urmări jurnalul video al galei din acest an, realizat de Iustin Şurpănelu.
 
Sursa foto: Uniter
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, desemnat de Senatul UNITER să preia direcția artistică a Galei Tânărului Actor HOP

08 Feb 2024 1656

Gala de premiere, dar și un remarcabil spectacol de teatru-dans, în ultima seară HOP 2019

06 Sep 2019 2357

Ziua a treia a Galei tânărului actor HOP 2019 – un crescendo de talent și emoție

05 Sep 2019 2193

Tinerii dansatori au fost aplaudați la scenă deschisă, în cea de-a doua zi a Galei HOP

04 Sep 2019 2347

Gala HOP 2019 – debut în forță pe scena Teatrului de stat din Constanța

03 Sep 2019 2157

Regal de teatru-dans, la Constanța - Gala Tânărului Actor HOP

29 Aug 2019 3048

S-a anunțat juriul din cadrul Galei Tânărului Actor, Hop. Ce premii vor fi înmânate

13 Aug 2019 2389

#citeşteDobrogea Amintiri de la prima ediţie a Galei Tânărului Actor, de la Costineşti. Lucrări din Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanţa

07 May 2019 3483

Mare, teatru şi bună dispoziţie Costineşti, capitala teatrului românesc pentru patru zile

08 Sep 2015 2348

Maia Morgenstern și Tudor Chirilă, în juriul Galei Tânărului Actor - HOP

17 Aug 2015 3329

A fost desemnat câștigătorul Galei Tânărului Actor – HOP

13 Sep 2014 2493

Gala Tânărului Actor Hop revine al Costineşti. Marea supriză, prezentatorul

08 Sep 2014 2473