În acest weekendTârg de țesături la Muzeul de Artă Populară Constanța




Pasionații de tradiții care respectă valoarea lucrurilor realizate cu drag și cu migală sunt așteptați, în acest weekend, în fața Muzeului de Artă Populară Constanța să descopere meșteșugul țesutului, prin intermediul creațiilor originale.

Cei interesați pot să-și achiziționeze: covoare din lână, păretare și trăistuțe din lână, ştergare, feţe de masă, ii, din bumbac, cânepă sau in, brâie, dar și costume populare întregi.
Creatoarea populară Maria Mihalachi a venit tocmai din comuna Bălţăteşti, jud. Neamţ, cu covoare mari, decorate cu pomul vieţii, lăicere moldoveneşti alese cu străvechi motive populare, carpete şi trăistuţe. Toate aceste sunt realizate din lână vopsită în culori naturale din plante după reţete tradiţionale.



Din Gura Humorului, ţesătoarea Veronica Hojbotă a venit la Constanța cu ștergare și fețe de masă masă, ţesute „năvădit“, tehnică specifică Moldovei, fote din lână, brâie, dar și pânză ţesută pentru cămăşi, din in, bumbac și cânepă.



Din Ilieni, judeţul Covasna, Iulia Şimo a adus al malul Mării Negre ţesături tradiţionale din bumbac, precum feţe de masă, cuverturi de pat, şervete, dar şi piese de vestimentaţie inspirate din costumul popular.
Evenimentul, care s-a deschis pe 27 iulie, chiar de Sfântul Pantelimon, face parte din seria de manifestări dedicate meşteşugurilor tradiţionale fiind intitulat „Ţesutul - meşteşug, tradiţie, artă“.





Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

De Sânziene, toată ţara se îmbracă în ie. Nu aveţi ie? Veniţi la Muzeul de Artă Populară Constanţa, să vă alegeţi una!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.