La Teatrul de Stat, ofertă de weekend cu superlative... cel mai vechi și cel mai nou spectacol

La final de săptămână, Teatrul de Stat Constanța (TSC) vă invită în sala de spectacole pentru a petrece seri magice în compania muzei Thalia, urmărind cel mai... vechi spectacol, dar și cel mai nou spectacol din repertoriul instituției de cultură.

Vineri, 17 februarie, de la ora 19.00, pasionații de comedie sunt invitați să umărească cel mai longeviv spectacol din repertoriul TSC. Este vorba despre „Scaiul”, de Georges Feydeau, pusă în scenă de regretatul Ion Lucian în urmă cu 10 ani.

„Principala sursă a comicului este jocul lui Mihai Sorin Vasilescu, distribuit în rolul unui general sud-american burtos, care amestecă româna cu spaniola, spre deliciul fanilor de telenovele. Comicul de limbaj reiese din echivoc şi din cuvintele pocite, fiind foarte uşor de receptat”, se menționează într-un comunicat de presă al TSC.


Alături de Mihai Sorin Vasilescu pe scenă vor mai evolua decanii de vârstă ai TSC,  Ileana Ploscaru și Alexandru Mereuţă, precum și Dana Dumitrescu, Cosmin Mihale, Adrian Dumitrescu, Iulian Enache, Dan Cojocaru, Laura Iordan, Ana Maria Ştefan, Maria Lupu, Remus Archip, Andrei Cantaragiu / Ionuţ Alexandru, Laura Crăciun, Gelu Ciobanu, Emil Băncilă, Dănuţ Capră, Ion Mandache. Costumele acestui spectacol sunt creația Luanei Drăgoescu, iar decorurile sunt realizate de Mihai Mădescu.

Cu Ileana Ploscaru, actrița care pe 31 ianuarie a împlinit 86 de ani, publicul se va întâlni și sâmbătă, 18 februarie, la ora 19.00, în cel mai nou spectacol din repertoriul TSC: „Bătrâna şi hoţul” de Viorel Savin, în regia lui Iulian Enache. Hoțul va fi interpretat de Dan Cojocaru, iar în roluri episodice vor apărea Alina Manţu şi Alexandru Medveghi. Scenografia spectacolului este semnată de Lăcrămioara Dumitraşcu, iar muzica originală este compusă de Adrian Mihai.

Weekend-ul se va încheia așa cum s-a deschis, adică cu o comedie savuroasă marca Georges Feydeau: „Să ne răzbunăm, iubito!”, în viziunea regizorală a Feliciei Dalu

„În centrul atenţiei, tot talentul comic al actorului Mihai Sorin Vasilescu, care este de această dată secondat de soţia sa din viaţa reală, Maria Lupu”, precizează gazdele.


Spectacolul, programat duminică, 19 februarie, de la ora 19.00, îi are protagoniști pe Remus Archip, Dan Cojocaru, Liliana Bărăscu / Laura Iordan, Mirela Pană, Adrian Dumitrescu și Cosmin Mihale. Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu.


Sursă foto: ZIUA de Constanța (Secvență din „Bătrâna și hoțul”)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Actor al Teatrului de Stat Constanța La mulți ani, Mihai Sorin Vasilescu!

29 Mar 2024 188

Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, nominalizat la Gala Premiilor Radio România Cultural

25 Mar 2024 692

„Memoria apei”, o tragicomedie excepțională, pe scena Teatrului de Stat Constanța

23 Mar 2024 668

„Casa Bernardei Alba” de Federico Garcia Lorca, noul spectacol pregătit de Teatrul de Stat Constanța (GALERIE FOTO)

17 Mar 2024 522

La Teatrul de Stat Constanța O radiografie a psihicului adolescentin, în piesa „Jocuri în curtea din spate”

10 Mar 2024 420

Originar din Constanța George Stancu și cele peste două decenii în care s-a dovedit a fi „un actor de echipă” la Teatrul de Stat Constanța

07 Mar 2024 571

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 478

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 420

Achiziții de aproape un milion de lei la Teatrul de Stat Constanța. Iată firmele câștigătoare (DOCUMENT)

05 Mar 2024 429

In memoriam Toma Caragiu, fostul actor al Teatrului de Stat Constanța, plecat prea repede din această lume

03 Mar 2024 950

Început de primăvară la Teatrul de Stat Constanța, cu „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia”

02 Mar 2024 628

Pentru al patrulea an la rând Actorii Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța la Gala Premiilor UNITER

28 Feb 2024 749

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul de Stat Constanța Sold-out la spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, montat de regizorul Andrei Șerban (GALERIE FOTO)

27 Feb 2024 754

„A douăsprezecea noapte”, de William Shakespeare, la Teatrul de Stat Constanța

25 Feb 2024 855

„A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare în regia lui Andrei Șerban – premieră la Teatrul de Stat Constanța

21 Feb 2024 803