Lansare de album la Teatrul de Stat Constanța Walter Ghicolescu prezintă „A de la Păunescu“




Folkistul Walter Ghicolescu își va lansa, joi, de la ora 18.00, la Teatrul de Stat din Constanța, cel de-al cincilea album din carieră: „A de la Păunescu“, un omagiu adus poetului, dar și celor doi copii ai săi, Andrei și Ana - Maria Păunescu, pe versurile cărora a compus două piese.


Pe scena teatrului constănțean se vor auzi atât creații de pe noul compact disc, cât și alte melodii de succes, binecunoscute de către publicul admirator.

Alături de Walter Ghicolescu  se va afla colegul său de scenă, folkistul constănțean Laurențiu Marinescu și poeții Clara Mărgineanu, Eduard Zalle și George Eugen - Doinaru.
 

Despre „A de la Păunescu“ poeta și realizatoarea de emisiuni culturale TVR București Clara Mărgineanu spune: „Acest album este un splendid exerciţiu de admiraţie. Un gest de reverenţă şi recunoştinţă pe care Walter Ghicolescu îl aduce, cu smerenie şi preaplin sufletesc, Poetului care i-a marcat definitiv destinul artistic. Pentru Walter, contopirea cu versurile lui Adrian Păunescu a însemnat un act de iniţiere. Din strigătul poeziei trăite până la sânge, artistul a zămislit cântece care ni se aşază definitiv în inimi. Walter a încorporat în fiinţa şi compoziţiile sale poezia lui Adrian Păunescu. Ne dăruieşte, astfel, o carte cântată cu şoaptă, emoţie şi paroxism. «Fiindcă adevărul cel mare, rostit cu gura plină, e că Păunescu poate fi socotit un poet de neînlăturat, devorant, pătimaş, plin de himere, iar în cântecele cele mari, plin de îngăduinţă»- a scris memorabil Fănuş Neagu în «Cartea cu prieteni». Un poet a cărui forţă aprinde lumini în cântece de dincolo de timp. Un album care pune degetul pe rana sensibilităţii noastre. Gestul lui Walter Ghicolescu este o plecăciune încărcată de dragoste. Probabil, Adrian Păunescu ascultă, zâmbeşte şi se bucură!“.       



Sursă foto: Facebook (Walter Ghicolescu)

Citește și:

La Teatrul de Stat Constanța Walter Ghicolescu lansează „Trecerea Lumilor”, un material discografic complex

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Walter Ghicolescu împlinește 52 de ani. Cântăreț de muzică folk, dar și profesor de matematică care a predat la Constanța

15 Jul 2023 1503

Doliu în lumea culturală constănțeană! S-a stins Gigi Căpățână

21 Feb 2021 3004

Melodia zilei Walter Ghicolescu - Tu eterna femeie, Eu eternul bărbat

02 Oct 2020 4162

Din prietenie pentru poporul elen. Walter Ghicolescu a compus "Grecia nu crede în cenușă"! (video)

29 Jul 2018 3865

Versul se topește în chitară, diseară, la Constanţa

24 Apr 2016 2631

Walter Ghicolescu, în atenţia publicului constănţean

23 Sep 2015 2031

La Teatrul de Stat Constanța Walter Ghicolescu lansează „Trecerea Lumilor”, un material discografic complex

18 May 2015 1979

Melodii în primă audiţie Walter Ghicolescu, într-un spectacol la Constanţa

01 Apr 2015 3242

Mărțișoare din cuvinte Walter Ghicolescu, artistul matematician - „Știu că mai există undeva femeia pentru care eu nu am cântat”

01 Mar 2015 5464

Mihai Napu în concert la „Serile Folktrotter”

23 Feb 2015 2041

La Historia de Argentina organizează o seară cu muzică folk Walter Ghicolescu, invitatul special

15 Jan 2015 2143

„O poezie pentru o melodie, O poezie pentru un cântec”, la Doors Club din Constanţa

03 Jun 2014 2309