Lecție inedită de istorie în compania lui... Mircea cel Bătrân (galerie foto)



O inedită lecție, menită să-i facă pe cei mici îndrăgească istoria, să nu o mai vadă ca pe o îngrămădire greoaie de ani și nume, s-a desfășurat joi, 23 martie, la filiala Constanța a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I“.

Lecția deschisă a fost susținută de gazdă, directorul muzeului constănțean, dr. Costin Scurtu, dar şi de actorul Dan Cojocaru, fiind deosebită de apreciată de elevii Școlii Generale nr. 3, care „au dovedit cunoaștere a istoriei noastre şi apreciere pentru figurile cele mai importante ale acesteia“, conform organizatorilor.

Cartea de istorie s-a deschis la capitolul Mircea cel Bătrân, „domn până la Marea cea Mare“. Cu acest prilej, copiii au urmărit, în cadrul proiectului cultural „Ovidius - filmul şi cartea“ al Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada“, realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, un film-etalon: „Mircea“, în regia lui Sergiu Nicolaescu.

A fost o lecție interactivă în care elevii au avut posibilitatea să vadă armele folosite în acea perioadă, să dea semnificație cuvintelor patriotism, respect, cavalerism, dar... să se şi joace. Încântați de cele văzute și aflate, copiii şi-au exprimat dorința de a mai participa la astfel de lecții, menite să le fixeze în memorie date și semnificații.

Sursă foto: Dan Cojocaru

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Azi „Mica Unire“, sărbătorită în avans la Muzeul de Istorie Constanţa

23 Jan 2018 2626

#citeşteDobrogea Câştigarea Dobrogei, o despăgubire preţioasă. Lucrări din Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanţa

21 Dec 2017 6384

Istoria în fapte Acţiune de ecologizare a unui sit arheologic important al Tomisului!

18 Nov 2016 2306

Lecţie inedită de istorie, „predată“ de Asociaţia România - Dacia Casa Noastră elevilor Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazul“

24 Nov 2014 2473

Lecţie interactivă de istorie la Şcoala Mihai Viteazul (galerie foto)

22 Nov 2014 2358