Sarailie de o suta de metri, la Medgidia

De sarbatoarea Panairului, medgidienii, dar si oaspetii au avut, ieri, ocazia sa guste, din cea mai mare si delicioasa prajitura-sarailia de 100 de metri. Pentru a prepara deliciosul desert turcesc, a fost nevoie de aportul a cinci bucatarese pricepute care s-au apucat sa-l pregateasca, inca de luni seara. Pentru uriasa sarailie a fost nevoie de 60 de kg faina, 35 kg de zahar, 25 kg de nuci, 5 kg de lamai si 10 litri de ulei si smantana. Procesul de preparare nu a fost usor fiind nevoie de indemanare pentru a invarti foile subtiri care dau fragezime delicioasei prajituri.

Scris de: {autor}Mirela STINGA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Supă de Varză (Rețetă Interbelică)

08 Jul 2022 1232

GastroArt Cornulețe cu marmeladă (rețetă interbelică)

21 May 2022 1497

GastroArt Pesmeți cu smântână (rețetă interbelică)

08 May 2022 1585

GastroArt Prăjitură cu amoniac (rețetă interbelică)

28 Mar 2022 1571

GastroArt Ochiuri picante (rețetă interbelică)

07 Mar 2022 1891

GastroArt Pui cu smântână (rețetă interbelică)

25 Feb 2022 2094

Meniu special de Bunavestire, oferit pacienţilor unităţilor sanitare din Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

25 Mar 2021 2572

lauraadamache.ro Pate de macrou, reteta rapida pentru oua umplute sau tartine

01 Sep 2020 5171

Căpșunile, utile în tratamentul pentru un păr hidratant

28 Dec 2019 1593

Somon cu sparanghel în crustă de aluat

07 Aug 2017 3299

Spaghetti carbonara cu ton şi dovlecei

06 Aug 2017 4436

Cornuleţe cu cremă de nucă

20 Jul 2017 4667

Tartă cu brânză feta, roșii, măsline și bacon

10 Jul 2017 4078

Cremă la pahar cu 3 ingrediente

07 Jul 2017 3882

De Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel Bucate tradiţionale româneşti, oferite pacienţilor din Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

29 Jun 2017 4224