Premieră „Scufița Roșie“ se joacă, azi, cu casa de bilete închisă



Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de mare“ și-a îmbogățit repertoriul cu o nouă premieră, o „Poveste cu... Scufița Roșie“, a doua din această stagiune după „Carmen, o dragoste mistuitoare“.

Anunțul premierei a fost întâmpinat cu o mare bucurie de micii spectatori, motiv pentru care cele două reprezentații programate în această duminică, de la orele 10.00 și 11.30, au fost deja sold out cu mai bine de o săptămână înainte de data fixată. Mai mult, pentru a veni în întâmpinarea micilor spectatori, o altă reprezentație a fost programată sâmbătă, 25 noiembrie.

„Poveste cu... Scufița Roșie“ are regia, scenariul și scenografia realizate de Valentin Dobrescu, care „cu multă delicatețe și dragoste pentru universul micuților, creionează, într-o variantă extrem de haioasă și modernă în același timp, povestea clasică a faimoasei fetițe, zglobie și cu scufiță roșie pe cap, puțin cam neascultătoare, pe care mama o trimite «să îi ducă bunicuței care locuia într-o poiană din mijlocul pădurii, un coșuleț în care pusese niște plăcinte, o ulcică de unt....»“, după cum menționează gazdele. Muzica este realizată de compozitorului Macovei Moraru Radu Alin.

Acțiunea poveștii se desfășoară, conform gazdelor, „într-un decor minimalist, în care personajele principale sunt păpușile, alături de ciupercuțe care cântă, iepurași vorbitori, copaci care se clatină și vorbesc pe o muzică extrem de antrenantă“.

Din distribuția spectacolului, adaptat etapei de vârstă 3+, fac parte actorii Rovena Paraschivoi, Daniel Minciună, Grațian Prisacariu, Claudia Zaharia și Ion Ciolan.

Sursă foto: Facebook - Teatrul „Căluțul de mare“

Citeşte şi:
 

Premieră. „Carmen, o dragoste mistuitoare“, un spectacol pentru tinerii de peste 14 ani (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Programul Teatrului „Căluţul de Mare” în această săptămână

14 Feb 2022 2806

Constanța culturală Weekend cu povești la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”

01 Oct 2021 3106

Poveşti mereu noi, pentru copii mai mici sau mai mari. Spectacol de păpuşi cu „Scufiţa roşie”

31 Jan 2020 2962

Copiii, aşteptaţi la spectacole Programul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare”

12 Apr 2019 1840

„Scufiţa roşie” şi „A dispărut Moş Crăciun”, pe scena Teatrului de Stat

15 Dec 2014 1880

O poveste clasică la Harlequin Mamaia Trupa Sufleţel prezintă spectacolul „Scufiţa Roşie”

10 Nov 2014 2436

Banc Bunica şi Scufiţa Roşie

05 Sep 2014 1968

Scufiţa Roşie se duce la poliţie

01 Jun 2014 1812