Violoncelistul Marin Cazacu concertează la Constanța. Veteranii de război beneficiază de intrare liberă

Apreciatul violonist Marin Cazacu, solist concertist al Filarmonicii „George Enescu“, este invitatul special al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, în această vineri. 
 
Muzicianul va fi solistul Rapsodiei ungare pentru violoncel și orchestră, op. 68, de David Popper, și al lucrării Kol Nidrei pentru violoncel și orchestră, op. 47, de Max Bruch, sub bagheta dirijorului Leonard Boga.
 
În programul serii simfonice, care se va deschide de la ora 19.00, se mai regăsesc Uvertura „Genoveva“, de Robert Schumann, și Simfonia nr. 5 în Si bemol major, D. 485, de Franz Schubert. Evenimentul este dedicat Zilei Veteranilor de Război, motiv pentru care aceștia și însoțitorii lor vor beneficia de intrare liberă.
 
Solist concertist al Filarmonicii „George Enescu“, Marin Cazacu, laureat a numeroase concursuri internaționale, a fost decorat în 2004 cu Ordinul „Meritul cultural“, în grad de Cavaler, iar în 2006 a obţinut titlul de doctor în muzică cu „Summa cum laude“, cu lucrarea „Concertele pentru violoncel şi orchestră în creaţia românească de la Constantin Dimitrescu la Pascal Bentoiu“.

Întâlnire cu năzdrăvanii Max și Moritz, în pași de dans

Sâmbătă, de la ora 19.00, e rândul iubitorilor baletului să se răsfețe în sala Teatrului „Oleg Danovski“, amuzându-se copios de șotiile puse la cale de năzdrăvanii Max și Moritz, care se dovedesc a fi spaima tuturor vecinilor și orătăniilor din localitatea în care trăiesc. Baletul-comedie, cu o muzică antrenantă, semnată de Gioachino Rossini, are la bază coregrafia lui Peter Markus (asistent de coregrafie Monica Cherecheș). Mesageri ai bunei dispoziții vor fi artiștii: Jin Mizutani, Daia Kashiwaba, Amalia Mindruţiu, Bogdan Bîrsănescu, Ryan Brown, Gelu Râpă, Ştefan Răuţ și Dorina Pătraş.

Duminica lui Don Pasquale

Luna aprilie se va încheia, la Teatrul „Oleg Danovski“, exact așa cum a început, pe ritmuri donizettiene, cu o operă bufă. De această dată, în prim-plan se vor afla bătrânul Don Pasquale, frumoasa Norina, îndrăgostitul Ernesto și bunul doctor Malatesta. Spectacolul „Don Pasquale“, sub bagheta maestrului Gheorghe Stanciu, programat duminică, de la ora 19.00, îi va avea în prim-plan pe: Orest Pâslariu - Bucureşti, Smaranda DrăghiciDoru IfteneMarius EftimieLaurenţiu Severin, Ştefan Lepădatu, Cezar Gribinic, Daiana Gavrilescu, Mihaela Tănase și Adrian Renea.
 
Pentru fiecare dintre cele trei evenimente de pe agenda de weekend a Teatrului „Oleg Danovski“, copiii şi elevii, pe baza carnetului de note vizat la zi, vor plăti pe un bilet 8 lei! Pensionarii, pe baza talonului de pensie, şi studenţii, pe baza carnetului vizat la zi, vor scoate din buzunar 15 lei. În vânzare se găsesc și tichete la prețuri de 20, 25, 30 și 40 de lei, în funcţie de locul ocupat în salǎ.
 
Sursă foto: Facebook - Teatrul „Oleg Danovski“
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 21 mai 2018

22 May 2018 3028