​„Zbor deasupra unui cuib de cuci“, astăzi, la Constanța


 
​„Zbor deasupra unui cuib de cuci“, tulburătorul roman al lui Ken Kesey, a fost transpus scenic de către Facultatea de Arte a Universității „Ovidius“, în cadrul unui spectacol-examen. Rezultatul îl veți vedea în această seară, de la ora 19.00, la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de mare“. Spectacolul, prezentat pentru prima dată pe scena de acasă, pentru publicul larg, s-a bucurat deja de un real succes, fiind distins cu trei premii la Festivalul „Buzău iubește Teatrul“ și Festivalul Naţional de Şcolilor de Teatru „Hyperion iese la Godot” Bucureşti.

Regia e realizată de prof. univ. dr. Daniela Vitcu, asistente de regie fiind asist. univ. drd. Mirabela Moroșanu și asist. univ. drd. Dana Cojan. Coregrafia e semnată lect. univ. drd. Stela Cocârlea, iar muzica, de Alexandru Neș. Scenariul (traducerea și dramatizarea) este realizat de Marius Oltean.
 
„Zbor deasupra unui cuib de cuci“ este un spectacol realizat în cadrul programului „Primul Pas“, desfășurat în baza unui protocol de colaborare între Facultatea de Arte a Universității „Ovidius“ Constanța și Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“.
 
Spectacolul are o durată de 90 de minute.
 
Sursă foto: Facultatea de Arte (Facebook)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doliu în lumea cinematografiei. O celebră actriță premiată cu Oscar pentru rolul dintr-un film celebru, ne-a părăsit

24 Sep 2022 2175

#ConstanțaEsteBine - Festivalul de teatru online „Seri de teatru la Pontul Euxin” „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, în varianta Facultății de Arte

02 Apr 2020 5484

„Seri de teatru la Pontul Euxin“ cu „Zbor deasupra unui cuib de cuci“ și ropote de aplauze

13 Aug 2019 1723

Tragedie în cinematografie. A murit unul dintre cei mai mari regizori ai lumii

14 Apr 2018 3097

Un tulburător „Zbor deasupra unui cuib de cuci“ răsplătit cu aplauze binemeritate de către publicul de acasă (galerie foto)

20 Jun 2017 6386