Ziua Naţională a Germaniei, marcată la Constanţa Dublă lansare de carte la Biblioteca Judeţeană I. N. Roman

Forumul Democrat al Germanilor din Constanţa a organizat, ieri, la Biblioteca Judeţeană I. N. Roman, o dublă lansare de carte. Este vorba despre volumele „Germanii dobrogeni, istorie şi civilizaţie”, lucrare apărută la Editura Ex Ponto, sub coordonarea prof. univ. dr. Valentin Ciorbea, a dr. Corina Apostoleanu şi a dr. Olga Kaiter, şi „Istoria aşezărilor germane din Dobrogea”, de Hans Petri, în traducerea lui Gustav Ruckert. Cel dintâi volum a fost prezentat de Aledin Amet, subsecretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice.
În ceea ce priveşte a doua lucrare, ea a apărut pentru prima dată în Germania, în anul 1956. Ediţia lansată ieri, la Constanţa, este îngrijită de dr. Constantin Cheramidoglu şi a fost prezentată de Virgil Coman, şeful Direcţiei Judeţene a Arhivelor Statului Constanţa.
De menţionat este că evenimentul de ieri, derulat sub titulatura „Cultura germană ieri şi azi”, a avut loc cu prilejul Zilei Naţionale a Germaniei. Cu ocazia dublei lansări a fost prezentat şi un scurt program artistic, pus în scenă de corul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“, condus de profesorul Sabin Nicolaina. Nu mai puţin important, în contextul acţiunii de ieri a avut loc şi o prezentare a alfabetului gotic, de către Annemarie Czernack, preşedinte Forumului Democrat German, filiala Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Germaniei, marcată la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța (FOTO)

04 Oct 2022 1510

Goole omagiază Ziua Unităţii Germane. A creat un doodle special

03 Oct 2014 2218