Constanța. Paradoxurile fluviului Dunărea. Nave blocate de gheață. Nave blocate pe uscat

Potrivit raportului de veniment prezentat, la ora 06.25, de autoritățile portuare, pe Dunăre se află în continuare, așteptând eliberarea șenalului navigabil de sloiuri mai multe ambarcațiuni.
 
Astfel la kilometrii fluviali (kmf) 240-285 curg sloiuri de gheață pe jumătate din suprafața Dunării,  pe acest segment fiind în așteptare slepul motor Alonso cu o unitate, Sveti Filip Jakov cu două unități. Pauline cu o unitate, Rhea și Leo, toate pentru Constanța Port.
 
La kmf 260 așteaptă șlepurile Rhein cu trei unități goale pentru și Izza pentru Portul Ruse.
 
În același timp la kmf 568 este în continuare eșuata o barjă încărcată din convoiul Auriga iar la kmf 538 trei barje încărcate din convoi Zenit 2.
 
Șenalul navigabil este liber pentru navigație.
 
Reamintim că în dimineața zilei de 24 decembrie a eșuat barja 710 din convoiul Zenit 2 la kmf 538 încarcata cu grâu s-a rupt la jumătate apa pătrunzând în magazia de marfă.
 
Și nava Nimas se află eșuată în afara șenalului din data de 29 decembrie la km 567.   
 
Din cauza timpului nefavorabil este oprită și activitatea bacurilor Oltișoru 4, Zimnicea -Svistov – Zimnicea, dar și a celor de la Chiciu – Călărași și Turnu Măgurele – Nikopol.
Sursa foto: Luisiana Bigea/Agerpres

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județele Constanța și Tulcea. Porturi și căi de navigație închise din cauza podurilor de gheață

12 Jan 2017 1939

Constanța. Dunărea plină de sloiuri. Navigație blocată. De când nu a mai intervenit remorcherul Perseus să spargă gheața

09 Jan 2017 4057