13 cu noroc pentru Ceacîreanu Nicuşor dă contracte colegilor de inculpare

cap_1.jpgSC Marca Telecom din Bucureşti, societate ai cărei acţionari sunt Mihai Sergiu Ceacîreanu şi Liviu Puşcaru şi care se ocupă de semafoarele din municipiu, a câştigat, 13 septembrie, un contract de 3,6 milioane de lei pentru reabilitarea ambulatoriului TBC din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa.

Marca_Telecom_Spitalul_de_Pneumoftiziologie_TBC_19.jpgAcest contract, atribuit de Consiliul Judeţean, este primul obţinut de Marca Telecom având ca obiect realizarea de astfel de lucrări

După ce doi ani la rând firma lui Ceacîreanu a câştigat contractul de mentenanţă a semafoarelor din municipiu, Marca Telecom se reprofilează, extinzându-şi activitatea. În termen de 21 de luni de la semnarea contractului cu Consiliul Judeţean, cei de la Marca Telecom trebuie să finalizeze lucrările de construcţii, montaj şi infrastructură, amenajare şi protecţia mediului şi dotări independente aferente proiectului „Reabilitarea infrastructurii, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului de specialitate TBC din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa". Proiectul este finanţat prin POR 2007 - 2013, Axa prioritara 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale", Domeniul Major de intervenţie 3.1 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale".

Practic, proiectul vizează reabilitarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Pneumoftiziologie Constanţa, în care se vor executa o serie de investiţii, atât în infrastructură, cât si în echipamente, aparatură şi dotări. Chiar dacă suma maximă pe care autorităţile locale erau dispuse să o achite pentru acest contract era de 4.187.057,61 de lei, contractul a fost predat pentru 3.629.032,27 de lei fără TVA. Procedura de deschidere a ofertelor a avut loc pe 5 august.

Nicuşor, Radu şi Mihai Sergiu, „fraţi" de retrocedări

Mihai Sergiu Ceacîreanu este cunoscut publicului din cauza faptului că se află pe lista celor 37 de inculpaţi pe care procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleza, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa). Mihai Ceacîreanu a fost trimis în judecată în calitate de cesionar cumpărător de drepturi succesorale, în calitate de persoană fizică şi prin firma sa New Home Construct SA, pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie. În calitate de persoană fizică, dar şi prin firma sa New Home Construct SA deţine, aşa cum arată comunicatul remis de DNA pe 28 octombrie 2008, unul dintre avantajele patrimoniale dobândite ilegal. Nu mai trebuie menţionat faptul că inculpaţi, alături de patronul de la Marca Telecom, în acelaşi celebru dosar, sunt primarul Radu Mazăre şi preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, doi dintre furnizorii de contracte pentru societatea bucureşteană. După cum bine se ştie, Confort Urban şi semafoarele sale se află în ograda municipalităţii, iar licitaţia pentru ambulatoriul de specialitate TBC a fost organizată de către Consiliul Judeţean. Cu alte cuvinte, co-inculpat la co-inculpat nu scoate ochii. Din 2006, firma lui Ceacîreanu are un punct de lucru în Constanţa, iar noul administrator al firmei, începând cu 31 martie, este Adriana Dorobanţu, funcţia fiind deţinută până la acel moment de Mihai Sergiu Ceacîreanu. De precizat că Puşcaru şi Ceacîreanu au fost asociaţi cu cinci taiwanezi în SC Kimo Telecom SRL: Yang Li-Mei Wang, Chen-Hsiang Wang, Chien Kang Road, Li-Hsia Yang şi Hsin Yi Road Taipei.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anunț important al AJPIS Constanța! Vizați, beneficiarii de alocație de plasament

19 Feb 2024 662

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Gavril – Lucian Gheorghievici, membru în CA-ul Spitalului Clinic de Recuperare, medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord (DOCUMENTE)

30 Jan 2024 804

Containere modulare în curtea Spitalului Clinic de Pneumotftiziologie Constanța. Primăria a emis autorizația

12 Oct 2022 1284

O ambulanță a luat foc în mers! Care este cauza incendiului (GALERIE FOTO)

07 Apr 2022 1642

Activitate de screening a populației pentru depistarea TBC, la Cumpăna

18 Feb 2022 1548

Un bărbat a murit de covid 19, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța

05 Feb 2022 1709

Spitalul Județean de Urgență Tulcea cumpără medicamente. Ce firmă și-a adjudecat contractul (document)

10 Oct 2021 3009

Constanța Doi bărbați, decedați în urma infectării cu COVID-19

18 Sep 2021 2158

Spitalul Județean de Urgență „Tulcea” a cumpărat medicamente. Detalii din contract (document)

08 Aug 2021 3358

#DobrogeaDigitală Implicarea preoților, în interbelic, în programul de vaccinare împotriva TBC

29 Mar 2021 3473

Trei persoane, decedate la Constanța, în urma infectării cu COVID-19

25 Oct 2020 2292

Angajați ai Spitalului Tulcea, la judecată pentru vouchere de vacanță. Dosarul, la Curtea de Apel Constanța

16 Sep 2020 2432

Coronavirus România Încă o persoană și-a pierdut viața. Ce boli asociate avea

09 Jun 2020 1542

Coronavirus. Au fost raportate noi decese în România. De unde sunt victimele. Ce alte boli asociate aveau

25 May 2020 2014

Infectare cu coronavirus Numărul morților a ajuns la 854. Din ce județe sunt decedații

06 May 2020 1929