A achitat trei directori din Primăria Constanţa Surse - judecătoarea Lungu decide, azi, libertatea lui Sorin Gabriel Strutinsky (rechizitoriu+document)

Afaceristul Sorin Gabriel Strutinsky află, azi, dacă va fi pus în libertate. El a atacat cu contestaţie decizia judecătorului Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, care i-a respins cererea de revocare a arestului preventiv şi cererea de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar sau cu cea a arestului la domiciliu.
 
Solicitarea lui Strutinsky va fi analizată azi, la ora 10.00, potrivit surselor noastre, de judecătoarea Viorica Lungu, din Curtea de Apel Constanţa.
 
Sorin Gabriel Strutinsky, cunoscut drept „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu, a fost trimis în judecată de procurorul Gheorghe Popovici, şeful Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fost magistrat din circumscripţia Parchetului Curţii de Apel Constanţa. Afaceristul este acuzat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi de instigare la două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată. Oricare va fi decizia Curţii de Apel Constanţa, ea va fi definitivă.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)

 
În luna noiembrie 2010, ZIUA de Constanţa arăta că Viorica Lungu, împreună cu Dan Năstase, au decis achitarea inculpaţilor din dosarul cunoscut generic „Mita de la Primărie“: Constantin Babuş, director în cadrul Primăriei municipiului Constanţa, Ionel Pilat, director adjunct în cadrul Primăriei Constanţa, şi Marius Tărcatu, director la SC Edilservis SRL. La începutul anului trecut, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României i-a condamnat definitiv pe cei trei inculpaţi: Ionel Pilat a luat la trei ani de închisoare, Constantin Babuş a luat doi ani şi zece luni de închisoare, în timp Marius Tărcatu s-a ales cu doi ani şi şase luni de închisoare.

„Pilat Cornel l-a constrâns pe Burcin Dumitru“

Amintim că Babuş (director al Direcţiei Domeniului Public şi Privat a Primăriei municipiului Constanţa), Tărcatu (director economic la Consiliul Judeţean Constanţa) şi Pilat (director adjunct în Primăria municipiului Constanţa) au fost trimişi în judecată, prin rechizitoriul nr. 106/P/2006 din 19 decembrie 2005 al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie. „Inculpatul Babuş Constantin, în toamna anului 2002, i-a pretins lui Burcin Dumitru suma de 20.000 USD, pe care a primit-o în anul 2004, prin intermediul lui Tărcatu Marius, pentru a-i facilita cumpărarea unui teren, iar inculpatul Pilat Cornel l-a constrâns pe Burcin Dumitru pentru a-i vinde un spaţiu comercial la un preţ derizoriu. Împotriva inculpaţilor s-a dispus măsura reţinerii pe timp de 24 de ore, propunerea procurorului de arestare preventivă a acestora fiind respinsă de instanţa de judecată“, potrivit magistraţilor.

Citeşte şi 

Final fericit în dosarul „Mită la primărie“
Ionel Pilat, achitat şi el de Curtea de Apel

 

Decizia Curţii de Apel Constanţa privind achitarea celor trei poate fi citită accesând secţiunea „Documente“
 
Traseul unui proces care a durat aproape un deceniu

Cum au fost condamnaţi directorii Babuş, Pilat şi Tărcatu

 
Viorica Lungu a mai avut în atenţie dosarul Larei Şaban. În luna noiembrie 2011, Dan Iulian Năstase şi Viorica Lungu au decis să-i condamne pe Petrică Tomescu, zis Frumuşelul, şi pe Lucian Călimărea, zis Călin Nebunul, la câte opt ani de puşcărie. Cristian Gherghişan a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare. Cei trei au fost acuzaţi că, în luna februarie 2007, l-ar fi bătut pe Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel, pe strada Atelierelor din Constanţa.
 
Citeşte şi
 
Bani transportaţi cu maşina Direcţiei Vamale Constanţa
Legăturile vameşului arestat pentru mită şi fuga sirianului Omar Hayssam

 
Fostul angajat al MAI, fără noroc
Lacrimi amare la instanţă şi cimitir în dosarul femeii împuşcate în cap de soţ

 
Un fost lider de partid, liberat din arest după aproape cinci luni
 
Dumitru Dedu, primarul din Mircea Vodă, şi secretara Primăriei, condamnaţi
 
Furt calificat, evaziune fiscală şi spălare de bani
Interdicţiile unui fost deputat arestat de Tribunalul Constanţa

 
Cu executare
Senol Zevri, fostul şef al APM, şi Sorin Cocheş, fostul şef al AJPS Constanţa, condamnaţi la câte trei ani de închisoare

 
Câte un an de detenție pentru trei polițiști ai BCCO Constanța
 
Mircea Băsescu şi Marian Căpăţînă, menţinuţi în arest de judecătoarea Viorica Lungu
 
Judecătoarea Viorica Lungu a respins contestaţia DNA
Medicii anestezişti Arhire, de la Spitalul Judeţean, merg la muncă (document)

 
Ieri, Curtea de Apel a amânat recursurile în dosarul „Lara Şaban“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.