Acte false la Ecological Center?! (galerie foto + video + documente)

deschidere.jpgMascaţii au descins ieri după-amiază pe fosta platformă industrială a Combinatului de Îngrăşăminte Chimice de la Năvodari, în frunte cu procurorul Teodor Niţă.

Mai precis, aceştia au „călcat" firma Ecological Center a italianului Roberto Vincentelli şi a Manuelei Marinescu, societate care deţine proiectul de înfiinţare al unui centru de gospodărire deşeuri industriale în apropierea Năvodarului. Se pare că, de fapt, problema ar fi un certificat de urbanism despre care se bănuieşte că ar fi fals. În fapt, certificatul nr. 715 din 10 august 2004, având ca beneficiar SC Ecological Center SA, poartă semnătura fostului primar, defunctul Ion Dobre când, din câte se pare, la acea dată edilul Năvodariului ar fi fost Tudorel Calapod. Mai mult decât atât, se dă de înţeles că, de fapt, semnătura electronică a lui Dobre a fost folosită fără ştiinţa acestuia, la acea dată fostul primar fiind deja grav bolnav. Ba chiar, se spune că actul original nu mai este de găsit. După mascaţi şi procuror a fost şi rândul Gărzii Financiare să apară la Ecological Center. Aflat la faţa locului, Roberto Vincentelli, asociat şi preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii, reclama faptul că încă de dimineaţa zilei de ieri i-au venit controale pe cap şi că nu înţelege prezenţa procurorului. Pe de cealaltă parte, primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei a vorbit despre actul administrativ „incriminat": „Există acel Certificat de Urbanism semnat de fostul primar pe 10 august 2004 despre care credem că este fals pentru că la acea dată era primar Tudorel Calapod. În mandatul lui (n.r. - al lui Calapod) s-au făcut toate cu Ecological Center. Odată începută urmărirea penală mi se vor deschide posibilităţile de a ataca acea hotărâre a instanţei prin care am fost obligat să semnez autorizaţia de construire pentru înfiinţarea acestui centru", a declarat Nicolae Matei.

Cine era primar?!

Contactat telefonic, pedelistul Tudorel Calapod, fost edil de Năvodari, neagă că ar fi fost instalat la primărie la data semnării certificatului: „Atunci au fost nişte probleme, nişte contestaţii, a durat mai mult. Nu cred că fusesem validat la acea dată. Eu cred că domnul Dobre era încă primar". Este demn de menţionat că Tudorel Calapod nu-şi aduce aminte cu exactitate ziua în care a fost validat ca primar al Năvodariului. Chiar şi aşa, în 2007 a mai semnat un Certificat de Urbanism pentru Ecological Center, cel purtând numărul 718 (din 20 decembrie 2007). Scandalul cu depozitul de deşeuri de la Năvodari a început la începutul lunii martie a anului trecut, atunci când primarul Năvodariului, Nicolae Matei a organizat o conferinţă de presă în care îşi exprima dezacordul şi teama că aprobarea acestui proiect va face ca turismul litoral să piară. Matei a anunţat că instanţa de judecată îl obligă să elibereze o autorizaţie de construire cu care nu este de acord, pentru un depozit de deşeuri industriale toxice care ar urma să fie amenajat lângă oraş. „Vestea prin care instanţa de judecată mă obligă să eliberez autorizaţia de construire pentru depozitul de deşeuri industriale toxice a venit ca o condamnare la moarte pentru mine şi oraşul care m-a ales primar. Nu toţi românii recită Mioriţa şi nu o voi face nici eu în cazul acesta. Pe platforma fostului combinat de îngrăşăminte chimice, lichidat în 1996, şi cumpărat de nişte investitori italieni pe bani puţini se vrea amenajarea acestui depozit. Vor să omoare nu numai oraşul Năvodari, ci şi puţinul litoral pe care îl are România, de 247 km", a declarat la acea dată edilul din Năvodari. Acesta a mai spus că se va forma „un munte de deşeuri, înalt de 95 de metri, vizibil chiar şi din Constanţa. Vor fi aduse otrăvurile din toate ţările Europei la noi". SC Ecological Center SA îi are ca asociaţi pe Roberto Vincentelli, Manuela Ştefania Marinescu şi societatea Marway Fertilchim SA. Societatea are ca obiect principal de activitate tratarea şi eliminarea deşeurilor periculoase.

 

[label]SC Ecological Center SA[/label] 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 578

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 640

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 432

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 519

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 523

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 687

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3350

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13826

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 893

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 871

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1916

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1293

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2773

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6791

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 800